Latvijas ziemas autosprinta čempionāta līderi – Tīdmanis, Laukšteins, Slišāns

 
21.decembris 2011 11:28

Nedēļas nogalē startēja Latvijas ziemas autosprinta čempionāts, kas sākās ar pirmajiem diviem posmiem Centra reģionā.

Pēc sacensībām 333 trasē par līderiem kopvērtējumā kļuvuši Aigars Tīdmanis (RWD), Sandis Laukšteins (2WD) un Jānis Slišāns (4WD). Šīs nedēļas nogalē paredzēts starts arī Vidzemes reģiona cīņām, tomēr diez vai laika apstākļu ļaus aizvadīt plānotās sacensības.

Aizvadītā nedēļas nogale 333 trasē bija notikumiem piesātināta – sestdien notika Latvijas ziemas autosprinta čempionāta Centra reģiona pirmais posms, bet svētdien dalībnieki tikās šīs ieskaites otrajā sacīkstē. Godalgoto pozīciju ieguvēju pulkā gan čempionāta dalībai atbilstošas licences nokārtojušie, gan ārpus ieskaites startējošie, tāpēc čempionāta kopvērtējums no posmu rezultātiem nedaudz atšķiras.

Pirmajā sacensību dienā aizmugures piedziņas (RWD) klasē uzvaru sasniedza Aigars Tīdmanis, kurš trijos braucienos guva divas uzvaras. Posma rezultātus veido divu labāko braucienu punktu summa. Otro vietu guva Normunds Orlovs, bet trešais – Gundars Tīdmanis.

Vienas ass piedziņas (2WD) klasē uzvaru sasniedza Sandis Laukšteins, pārspējot brāli Mairi Laukšteinu un Modri Žentiņu. Sandis Laukšteins guva divas uzvaras trijos braucienos, vienreiz piekāpjoties vienīgi Mairim.

Pilnpiedziņas klasē pirmās trīs vietas guva sportisti, kuri šobrīd nestartē Latvijas čempionāta ieskaitē. Arī šajā klasē uz pjedestāla brāļi – līderis Jānis Ivanovskis, kuram seko brālis Mārcis, kā arī Ilvars Abramenko. Nākamās pozīcijas guvuši čempionāta ieskaites braucēji – klasiskie ziemas līderi Jānis Slišāns, Ints Jeršovs un Vigo Rubenis.

Otrajā posmā nākamajā dienā sportistiem jau bija pieredze trasē. Jāņem vērā, ka sacīkste notika uz asfalta, jo kritušais sniegs neatnesa vērā ņemamu slidenuma devu. Līdz ar to arī favorītu sastāvs izmainījās, jo cīņā par uzvarām ar ziemas sprintu iepriekšējo sezonu varoņiem varēja iesaistīties vasaras autosprinta un supersprinta speciālisti.

Svētdien, Centra reģiona otrajā posmā RWD klasē brāļu Tīdmaņu dubultuzvara – Aigars pirmais, Gundars – otrais. Ārpus čempionāta startējošais Normunds Orlovs trešajā pozīcijā. Aigaram Tīdmanim uzvaras visos trīs braucienos.

2WD klasē Modris Žentiņš atrada metodi, kā tikt priekšā brāļiem Laukšteiniem – Modris pirmais, sekoja Sandis un Mairis. Arī šīs klases uzvarētājs triumfēja ar visiem uzvarētiem sacīkšu braucieniem.

4WD klasē vēl viena Ivanovsku dubultuzvara, Jānim pirmā vieta, Mārcim – otrā. Trijniekā iekļuva Vigo Rubenis, kļūstot par uzvarētāju starp čempionātam pieteiktajiem braucējiem. Sestdienas trešās vietas ieguvējs Ilvars Abramenko svētdien guva tikai devīto vietu.

Divu dienu cīņu rezultātā Centra reģionā jau aizvadīta puse no paredzētās sezonas. Latvijas čempionāta RWD klasē Aigars Tīdmanis ir vadībā, Andris Slišāns un Gundars Tīdmanis dala otro pozīciju. 2WD klasē spraigā cīņā līderi Sandis Laukšteins, Modris Žentiņš un Mairis Laukšteins. 4WD klasē līderi Jānis Slišāns, Vigo Rubenis un Ints Jeršovs.

Nedēļas nogalē Smiltenē paredzēts Vidzemes reģiona pirmais posms, taču tā norise atkarīga no laika apstākļiem, savukārt prognozes neliecina par sacīkstei atbilstošu situāciju. Tomēr sportistiem un līdzjutējiem ieteicams sekot jaunākajai informācijai laf.lv un standartauto.lv. Šajās vietnēs arī notikušo sacensību rezultāti un kopvērtējumi.

FOTO: Valdis Zāgeuss, Go4Speed.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti