Dakāras rallijreida 2.posmā „RE Autoclub” nostiprina pozīcijas

 
3.janvāris 2012 9:34

Dakāras rallijreida otrajā posmā 2. janvārī Argentīnas bezceļos Latvijas „RE Autoclub” divas ātrākās ekipāžas nostiprināja pozīcijas, ieņemot vietas labāko braucēju ceturtajā desmitā.

Kopvērtējumā Iļja Kuzņecovs/Romans Jelagins („Mitsubishi Pajero Evolution MPR 107”) ieņem 33. vietu 150 automašīnu konkurencē.

Dakāras rallijreida otrais posms kļuva par pirmo nopietno pārbaudījumu visiem sportistiem un tehnikai, jo Argentīnas ceļos no Santa Rosas de la Pampas līdz Sanrafaēlai kopumā tika veikti 777 kilometri, ieskaitot 290 km garo ātrumposmu.

„RE Autoclub” līderis šajā rallijreidā Kuzņecovs sasniedza 34. vietu, tikai nedaudz apsteidzot nākamajā pozīcijā finišējušo komandas biedru Antonu Meļņikovu/Antonu Nikolajevu (“Mitsubishi Pajero Triton”), bet 85. vietā ierindojās Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors („Toyota Landcruiser 200”).

Veicamā distance bija tik sarežģīta, ka līderus no atpalicējiem finišā šķīra vairāk nekā piecas stundas. Tieši tā notika ar “Team Latvia” pārstāvošajām “Oscar” mašīnām. Māra Saukāna un Andra Dambja elektromobilis mērķi sasniedza 120. vietā, bet Antons Grigorovs un Ainārs Princis ar klasisko “Oscar” noslēdza braucēju virteni šajā posmā.

Vieglo automašīnu konkurencē 2. janvārī ātrākais bija 2011. gada Dakāras čempions katarietis Nasers Salehs Al-Atijahs ar „H3 Hummer”, bet kopvērtējumā pirmo vietu pārņēmis otrajā posmā otru vietu ieņēmušais pieredzējušais francūzis Stefans Peteransels ar „Mini”.

No „RE Autoclub” braucējiem pašlaik augstāko pozīciju ieņem Kuzņecovs, kurš atrodas 33. vietā. Meļņikovs ieņem 40. vietu, bet Terentjevs – 97. vietu.

Sadarbībā ar LTV interesentiem būs iespējams sekot līdzi „RE Autoclub” komandas gaitām katru dienu: darba dienas rītos raidījuma „Labrīt, Latvija” ietvaros un sporta ziņu laikā pl.19.45. Savukārt, brīvdienās – sporta ziņu laikā.

Sadarbībā ar „Just FM” katru darba dienu, laika periodā no pl.17.00 – 20.00 ēterā tiks translēta radio intervija ar „RE Autoclub” pārstāvjiem par sportistu gaitām, rezultātiem un sacensību atmosfēru.

3. janvārī Dakāras rallijreidā tiks veikts trešais posms no Sanrafaēlas līdz Sanhuānai. Distances kopgarums būs 499 kilometri, bet ātrumposms – 208 km. „RE Autoclub” pilotētās mašīnas uz starta dodas ar šādām numuriem – 349. (Kuzņecovs), 378. (Meļņikovs), 414. (Terentjevs), 563. (Pavlovs). Šogad Argentīnas, Čīles un Peru ceļos notiekošais rallijreids finišu sasniegs 15. janvārī pēc nepilnu deviņu tūkstošu kilometru veikšanas.

„RE Autoclub” jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicēji. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām uztic savas sporta mašīnas tieši „RE Autoclub”.

„RE Autoclub” komanda pateicas par atbalstu dalībai DAKAR 2012 sacensībās „Latvijas Automobiļu federācijai”, „Hansaflex”, „Bookinggroup.com”, „Texaco”, „Krown”, „Naftimpex”, „Auto Kada”, „Help-Tag”, „Keune”.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti