Augusta vidū Biķerniekos risināsies ātruma svētki

 
6.augusts 2012 13:01

17.-18. augustā Biķernieku trasē risināsies šī gada vērienīgākas autošosejas sacensības Baltijā – „Riga Summer Race 2012”.

Šajā ātruma festivālā trasē redzēsim ne vien Baltijas ātrākos autošosejas pilotus, bet arī vairākus vadošos Latvijas drifterus, kuri skatītājus priecēs ar atraktīvu šovu.

Sacīkstēs tiks aizvadīti Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltijas autošosejas posmi, kas nozīmē, ka trasē būs redzama liela automašīnu daudzveidība un aizraujošas cīņas. Visos čempionātos sezona lēnām tuvojas noslēgumam, tādēļ cīņas, konflikti un kontakti starp braucējiem neizpaliks.

Latvijas čempionātā startēs Nacionālā klase ar desmit uzvaru kārojošiem sportistiem, Baltijas čempionātu ar 15 pilotiem pārstāvēs Kumho Challenge, no Igaunijas ieradīsies vismaz 15 BMW 325 klases piloti, tāpat savas cīņas aizvadīs Lietuvas čempionāta braucēji, savukārt ātrākās Baltic GT ieskaites automašīnas sacentīsies par „Riga Summer Race” kausa izcīņu. Skatītājus priecēs arī allaž atraktīvās vēsturiskās Dzintara Volgas, kuru skaits šoreiz varētu pietuvoties 30 pilotiem.

Baltic GT klasē uz starta solās iziet vairāki stipri pārbūvēti un vairāk nekā 400 zirgspēkus attīstoši „BMW M3”, to starpā autošosejā sevi pierādījušie „TVA Racing” un igauņu mūsdienu autošosejas leģenda Tōnu Soomer, kuri savā starpā varētu aizvadīt aizraujošas cīņas pie galvu reibinošiem ātrumiem.

„Riga Summer Race 2012” patiesi būs īsts ātruma festivāls un saldais ēdiens auto un autosporta cienītājiem, jo vienlaikus notiks autošosejas un auto slaloma „Gymkhana” sacensības, tāpat skatītājus priecēs vadošo Latvijas PRO drifteru paraugdemonstrējumi un vērienīga antīko automobiļu parāde, kuru Rīgas Svētku ietvaros par godu savai 40 gadu jubilejai organizē Latvijas Antīko Automobiļu klubs.

Jāatzīmē, ka „Riga Summer Race 2012” oficiāli iekļauta Rīgas Svētku programmā, un tā kā šajās dienās Rīgā sabiedriskais transports būs bez maksas, tad visi skatītāji varēs ērti un par velti tikt līdz Biķernieku mežā esošajai trasei. Arī organizatori padomājuši par skatītāju maku labsajūtu, tādēļ abu dienu biļetes cena būs tikai trīs lati, savukārt invalīdiem, pensionāriem un bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Organizatori lielu paldies vēlas pateikt „Riga Summer Race 2012” sponsoriem un atbalstītājiem: pasākuma ģenerālsponsoram TVA Group, sponsoriem Motul un Yuasa, atbalstītājiem Koblenz un Moller Auto, kā arī informatīvajiem atbalstītājiem Go4speed, Radio 101 un ss.lv. Vairāk un plašāka informācija par „Riga Summer Race 2012” norisi, dalībniekiem un jaunumiem pieejama sacensību oficiālajā mājas lapā www.rigasummerrace.lv.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti