Latvijas rallija čempionātā īpaša intriga N4 klasē

 
24.augusts 2012 23:21

Latvijas rallija čempionāta sestais posms - rallijs "Kurzeme 2012" - būs sezonas priekšpēdējā sacīkste. Piektdien un sestdien Liepājas pusē notiekošais rallijs, visticamāk, atklās pirmos šā gada čempionus, kā arī risinās intrigu: kurš šogad būs labākais N4 klasē - igaunis Kaspars Koitla, vai Latvijas tradicionālais favorīts Jānis Vorobjovs. Abu ekipāžām pirms Kurzemes rallija vienāds punktu skaits.

 Kaspars Koitla un latviešu ekipāža Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns aizvadījuši ļoti līdzīgu Latvijas čempionāta līdzšinējo sezonu: abām vienībām ir pa divām uzvarām, pa vienai otrajai un pa vienai trešajai pozīcijai posmos. Vorobjovs sakrājis vairāk pēdējo ātrumposmu papildpunktus, savukārt vienā posmā latvieši izstājušies, kamēr Koitlas sliktākais rezultāts ir astotā vieta Madonas rallijā. Pēc šādas statistikas situācija saspringta: vienības sakrājušas pa 58 punktiem. Skaidrs, ka visu izšķirs Kurzemes rallijs un pēdējais posms rallijs "Latvija 2012".

Teorētiski cīņā par čempiontitulu var iesaistīties arī Anda Neikšāna ekipāža, tomēr ar Anda uzvarām atlikušajos posmos vien nepietiktu - jākļūdās abām līdervienībām, kas ir vairāk teorētiska iespēja. A+ grupā stiprākās kārtis ir Mārtiņa Sviļa/Aivja Aizsilnieka ekipāžas rīcībā. Ja vienība šajā rallijā sasniegs sešus punktus, kas ir, piemēram, piektā vieta, ekipāža priekšlaicīgi kļūs par Latvijas rallija čempioniem.
 
Vienīgā vienība, kas var latviešus apturēt, ir krievu ekipāža Staņislavs Travņikovs/Konstantīns Samušja. Šogad Latvijas čempionātā debitējušajā R4 grupā dominē Krievijas sportisti. Pašlaik vadībā atrodas Vasilija Grjazina ekipāža, tai seko Alekseja Šemeta vienība. Interesanti, ka abi piloti aizvadītajos piecos posmos startējuši ar trim dažādiem stūrmaņiem - visai raiba sezona. Turklāt Kurzemē Šemetam blakus sēdēs Georgijs Troškins, kurš vēl nesen bija... Grjazina stūrmanis.
Pašlaik vēl agri prognozēt čempiona titula likteni šajā vērtējumā - tieši Kurzemes rallijs var izrādīties cīņu izšķirošs. Latvijas čempionāta R2 grupā vadībā ir visas trīs OKartes Autosporta Akadēmijas ekipāžas ar pilotiem Ralfu Sirmaci, Kārli Nebaru un Mārci Ķenavu. Pārliecinoši līderi ir Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, kuriem ir jāsasniedz septiņi punkti, lai nodrošinātu čempionu titulu. Tiesa, klasē vēl nav sezonas laikā astoņu startējušu ekipāžu, kam ir jābūt, lai grupa varētu izspēlēt čempiona titulu.
 
2WD grupā Jānim Berķim/Edgaram Čeporjus rallijs "Kurzeme" būs pēdējā iespēja noķert kopvērtējuma līderi krievu sportistu Dmitriju Mjačinu. Sacīkstēs šķiet, ka Berķa ekipāžas ātrums ir pārliecinošs, tomēr divas izstāšanās atņēmušas vajadzīgos punktus. Trešā kopvērtējumā pozīcija šobrīd ir Edgaram Balodim/Ivo Pūķim. Par Junioru kausu cītīgi spēkojas komandas biedri Ralfs Sirmacis un Mārcis Ķenavs.
Savukārt komandu vērtējumā līdere ir Sirmača, Ķenava un Kārļa Nebara OKartes Autosporta Akadēmijas vienība.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti