Rallijreidā „Latvian Baja 2013“ par tituliem cīnīsies Baltijas reģiona un Krievijas spēcīgākie autosportisti 1

 
RE Autoclub | 13.septembris 2013 12:01

Nedēļas nogalē, no 13.līdz 15.septembrim, Latvijas mežos un uz lauku ceļiem sacensību „Latvian Baja 2013“ ietvaros par uzvarētāju tituliem cīnīsies Baltijas reģiona un Krievijas spēcīgākie autosportisti.

Tā kā rallijreids šogad tiek organizēts kā Krievijas čempionāta noslēdzošais posms, uz Latviju brauks ne tikai vairāki pasaules līmeņa autopiloti un stūrmaņi, bet arī kaimiņzemes čempionāta līderi.

Rallijreida dalībnieku vidū, kuri ieradīsies no Somijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Lietuvas, Ukrainas un citām valstīm, būs pašreizējais Krievijas čempionāta līderis un vairāku Pasaules kausa rallijreidā trofeju īpašnieks Vladimirs Vasiļjevs („G-Force Motosport“), kurš startē T1 kategorijā. T2 kategorijā par uzvaru cīnīsies Iļja Kuzņecovs („Ferrumin“), kura bagāžā ir vairāki Pasaules kausa ieskaites posmi, prestižā rallijreida Dakāra posmi un Krievijas čempiona tituli. Starp stūrmaņiem, kas startēs sacensībās, būs arī Konstantīns Žiļcovs – izcilā franču rallijreida braucēja Žana lui Šlesēra stūrmanis, kura kontā ir nobraukti vairāki desmiti Dakāras posmi, Āfrikas „Eko race“ posmi un Krievijas čempionāts.

Foto: Renārs Koris

„Man galvenais plāns ir uzvarēt – kāds gan cits var būt plāns tam, kurš „saslimis“ ar rallijreidu,“ savu mērķi „Latvian Baja 2013“ sacensībām atklāja Krievijas čempionāta līderis Vladimirs Vasiļjevs. Lai gan Krievijā esot „ patīkamāk piedalīties sacensībās, jo ir teiciens, ka „mājās pat sienas palīdz““, autosportists atzina, ka Latvijas teritorijā rīkoto sacensību trase būs lielisks izaicinājums viņam un pārējiem sportistiem. Turklāt trase esot pietiekami sarežģīta. „Daudz līkumu – gluži kā domāts man! Kam ceļu līkumi nepatīk, tam būs grūtāk,“ sacīja V.Vasiļjevs.

„Re Autoclub“ „Latvian Baja 2013“ sacensībās pārstāvēs braucēji no Somijas - Tapio Suominens un Jouni Ampuja. T.Suominens pēc 2012. gada debijas sacensībās, kopvērtējumā iegūstot 2.vietu, atgriežas no jauna un ir gatavs 2013.gada 600 km garam izaicinājumam. Savukārt J.Ampuja, Juha Kankunena braukšanas akadēmijas galvenais instruktors, līdz šim veiksmīgi startējis pirmajā Krievijas čempionāta posmā Sanktpēterburgas apkaimē, kā arī piedalījies otrajā čempionāta posmā Astrahaņā.

„Gūtā pieredze man ļoti palīdzēs, jo lielākā vai mazākā mērā šis man ir jauns sporta veids. Pēc piedalīšanās divās čempionāta sacīkstēs, lai gan otrās nepabeidzām, es zinu, ko sagaidīt,“ sacīja J.Ampuja. „Tās ir garas sacensības, daudz grūtu posmu un līkumu. Tajos ceļa gabalos, kuros zināšu, kas notiek, mēģināšu startēt pēc iespējas ātrāk un demonstrēt pēc iespējas lielāku ātrumu,“ savu stratēģiju šajā nedēļas nogalē gaidāmajām sacensībām atklāja J.Ampuja, atzīstot, ka ir priecīgs sacensties ar pārējiem sacensību dalībniekiem, kuri ir augsta līmeņa profesionāļi un arī ātri braucēji.

„Aptuveni 600 km garajā trasē pa Viesītes, Jēkabpils, Madonas apkaimes ceļiem un mežiem rallijreidā tiks pārbaudītas visu pilotu un stūrmaņu prasmes ātri reaģēt un zināšanas ceļa ģeometrijā. Tieši šeit autosportistiem lieti noderēs pieredze, kas gūta dažādās sacensībās un rallijos - vienādu līkumu Latvijā nav, trases segums mainās nemitīgi no slidenas zāles uz grunts ceļiem,“ pastāstīja rallijreida rīkotājs un „Re Autoclub“ dibinātājs Roberts Elbakjans.

Kamēr trasē valdīs ātrums un adrenalīns, ar sacensību dalībniekiem un automašīnām skatītāji varēs iepazīties daudz mierīgākos apstākļos. Apmeklētāji aicināti 13.un 14.septembra vakarā apmeklēt servisa parkus Jēkabpilī, sporta stadionā un Madonā, atpūtas bāzē „Smeceres sils“, lai vērotu, kā spēkrati tiek sagatavoti sacensībām. Komandas pilnā krāšņumā varēs arī redzēt 13.septembrī plkst.17.45 sacensību starta vietā Jēkabpils centrālajā laukumā un 15.septembrī Madonas Saieta laukumā, kur notiks labāko apbalvošana.

„„Latvian Baja 2013“ būs, ko vērot gan tiem, kam patīk ātrums, gan tiem, kas vēlas uzzināt, kā braucēji tiek galā ar sarežģītiem ceļa posmiem un lieliem izaicinājumiem,“ sacīja R.Elbakjans.

Uzmanību: Sacensību dēļ no 13.līdz 15.septembrim uz vairākām stundām tiks slēgti vietējie ceļi Sēlpils, Viesītes, Krustpils un Madonas apkaimē. 13.septembrī no plkst.17.30 līdz 20.00 tiks slēgts 8,5 km garš ceļa posms no Sēlpils līdz Zaķēniem, kas ved cauri Kleberkalna un Plītes apkaimei. Savukārt 14.un 15.septembrī no plkst.8.00 līdz 12.00 tiks slēgts „P75“ ceļa posms Viesītes apkaimē no Biržiem līdz Eķengrāves apkaimei, kā arī ceļa posms no „P75“ ceļa līdz Eķengrāvei.

14.septembrī no plkst.11.30 līdz 16.00 un 15.septembrī no plkst.11.00 līdz 15.00 tiks slēgti ceļi 90 km garumā Ļaudonas, tostarp Silabebru, Baļotes un Timsmales ezeru apkaimē. Savukārt 14.septembrī no plkst.13.30 līdz 19.00 un 15.septembrī no plkst.12.30 līdz 17.30 ceļš tiks slēgts Lazdonas, Praulienas un Vecsaikavas apkaimē.

 
Visi komentāri
 
Ina 20.janvāris 2014 20:59
0 0 Atbildēt

Ludziņas sižets uz baznīcu atnāk ģimene, vecāki, bērns un vecmamma tādā ne visai labā omā, un saka tas būs brīnums, ja mēs atradīsim, kur apsēsties, tas būs brīnums ja būs mašīnu, kur nikolt. Bet meita jautā vai tad tie ir tie brīnumi vai nav īstu brīnumu?Tālāk ar ēnu teātra palīdzību, ar teicēju tiek attēloti sižeti no Jēzus dzimšanas stāsta. Teicējs atgādina, ka Bētlemē nekur nebija vietas Jēzum. Vai mēs ļaujam Jēzum mājot pie mums vai dzenam prom no mūsu sirds? te viss jau pilns, Tev nav vietas. Jēzus vēlas mājot mūsu sirdīs un mazā meitenīte izrādes beigās lūdz Jēzu, lai viņš atnāk un iemājo viņas sirdī, pie viņas vecākiem, vecammas, viņas mājās. Un kad mēs lūdzam un ļaujam, lai Jēzus pie mums mājo, tad mēs maināmies un tas ir īsts brīnums!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 11

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti