"Re Autoclub" uzbūvējis "Ford Raptor" prototipu 2

 
iAuto | 8.oktobris 2013 7:39

Latvijas sporta automašīnu ražotājs "Re Autoclub" izgatavojis jaunu sacensību automašīnas prototipu "Ford Raptor", ar kuru no 13. līdz 19.oktobrim piedalīsies Marokā notiekošajā rallijā "OiLibya", portālu "iAuto" informēja ražotāja pārstāvji.

Ford Raptor Foto: Publicitātes attēls

Pie stūres sēdīsies autosportisti Aleksandrs Terentjevs un trīskārtējs Krievijas čempions un pasaules kausa "Rallye d'Orient" uzvarētājs Aleksejs Berkuts.

Jaunais T2 klases "Ford Raptor" ir ar 6,2 litru benzīna dzinēja motoru, automātisko ātrumkārbu un Francijā izgatavotiem "Donerre" amortizatoriem. Ražotājam izdevies palielināt sporta automašīnas jaudu, veiksmīgi atrisināt līdzsvarojumu starp asīm, bet pašu braucamrīku izgatavot par 300 kilogramiem vieglāku salīdzinājumā ar sporta automašīnu "Toyota Landcruiser 200".

Jaunais "Ford Raptor" veiksmīgi izmēģināts Ādažu poligonā, taču ugunskristības būs Marokā.

"Tā būs laba pārbaude pirms sportistu starta Dakārā," sacīja "Re Autoclub" dibinātājs Roberts Elbakjans. Viņa vadītajā ražotnē Rīgā līdz šim saražotas divas prototipa klases "Toyota Landcruiser 200" sporta automašīnas, kas startējušas dažādās starptautiskās sacensībās, tostarp rallijreidā "Silk Way". Ar vienu no šiem auto "Silk Way" rallijreidā Terentjeva un Berkuta duets guvis uzvaru.

"Pēc "Toyota Landcruiser 200" sākas kardināli jauna ēra prototipu klasē," pievēršanos "Ford" automašīnas izgatavošanai skaidroja Elbakjans.

"Automašīnai ir liels potenciāls, tai ir laba pārgājība, labi brauc pa smiltīm, veiksmīgi izvēlēts augstums. Testā tā uzvedās piedienīgi," sacīja Berkuts. "Mašīna man iepatikās, tai ir laba jauda un potenciāls, it īpaši "production" klasē. Bet, cik tā būs uzticama un kā uzvedīsies sacīkstēs, redzēsim Marokā."

"Re Autoclub" šobrīd strādā arī pie jaunas "Toyota Landcruiser 200" automašīnas izgatavošanas, ar kuru sacensībās startēs Aleksandrs Kolembets, sporta komandas "Kosmoss" pārstāvis.

Ford Raptor Foto: Publicitātes attēls

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
J 9.oktobris 2013 0:05
1 0 Atbildēt

Ūja, ar svešām spalvām lielīties gan nevajadzētu, ja nemaldos "Ford Raptor SVT" prototipu izstrādāja "Ford SVT Engineering Team".

Saprastu vēl, ja virsrakstā tiktu minēts, ka uz Ford Raptor bāzes ir uzbūvēta sacīkšu automašīna, bet ne jau, ka LV kāds ir uzbūvējis ""Ford Raptor" prototipu"!

Prototips:

- 2. Sākotnējais kā veidojums; kādas mašīnas, transportlīdzekļa u. tml. sākotnējais vai izmēģinājuma modelis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti