1. martā Ķeguma apkārtnē risināsies 4x4 bezceļu nakts orientēšanās – “Nakts Labirints 2014”

 
4x4 Centrs | 26.februāris 2014 9:20

Pasākuma mērķis ir ļaut ikvienam džipotājam pilnveidot savas prasmes vadīt un orientēties ar 4x4 auto bezceļa apstākļos tumsā, kā arī attīstīt komandas darbu – stūrmaņa un pilota sadarbību. Uzvara “Nakts Labirintā” vairāk būs atkarīga tieši no komandas darba, nevis “riteņu lieluma”. Labākās komandas tiks apbalvotas.

Foto: Publicitātes foto

Dalībniekiem būs jāveic distance saskaņā ar leģendu, ko varēs izbraukt ar jebkuras sagatavotības apvidus auto. Orientēšanās posmā komandas varēs piedalīties pēc savas izvēles. Būs arī nakts veiklības brauciens karjerā un “bezceļu odziņas” – kontrolpunkti īpaši sagatavotajiem auto. Siltie laikapstākļi veicina zemes virskārtas atkušanu un solās priecēt kaislīgākos bezceļa braucējus.

Pasākumā var piedalīties ikviens apvidus auto (džipa) īpašnieks neatkarīgi no auto sagatavotības līmeņa. Jaunie dalībnieki varēs saņemt padomus maršruta veikšanai un leģendas lasīšanai. Lūk, ko par gaidāmo “Nakts Labirintu 2014” stāsta pasākuma rīkotājs, “4x4 Centrs” valdes priekšsēdētājs Edvīns Bauers:

“Ķeguma meži Daugavas kreisajā krastā ir bagāti ar interesantu reljefu un sazarotu meža ceļu tīklu, kas šādu orientēšanās braucienu neapšaubāmi bagātina un dara interesantāku. Šoreiz gribam braucējiem piedāvāt jaunu pieredzes līmeni, ko prasa orientēšanās ar auto naktī, tumsā, kad mežs viscaur šķiet vienāds un redzēt var tikai tik daudz, cik izgaismo auto lukturi.

Foto: Publicitātes foto

Šādā pasākumā veiksme atkarīga no komandas darba: no blakussēdētāja - stūrmaņa precizitātes un šofera – pilota uzmanības, jo labāks rezultāts gaidāms.

Turklāt, papildus adrenalīnu garantē bezceļa braukšanas apstākļi. Šāda pieredze katram braucējam dod lielāku pārliecību par saviem spēkiem un auto iespējām arī neordinārās ikdienas situācijās. Tas ir neliels, tomēr ieguldījums satiksmes drošības uzlabošanā uz mūsu valsts ceļiem.”

Braucēji “Nakts Labirintā 2014” varēs piedalīties gan ar standarta sagatavotības (rūpnīcas komplektācijas) apvidus auto, gan ar bezceļiem speciāli sagatavotiem džipiem ar palielinātu klīrensu, palielinātas caurgājamības riteņiem, vinču, diferenciāļu bloķētājiem un citu aprīkojumu.

Dalībai “Nakts Labirintā” jau pieteikušās vairāk nekā 20 komandas gan no Vidzemes, gan Kurzemes. Iepriecina pasākuma norises vieta netālu no Rīgas.

Pasākumu rīko vadošā un pieredzes bagātākā 4x4 bezceļu braukšanas organizācija Latvijā – biedrība “4x4 Centrs”. Pasākumu vadīs pieredzējušais bezceļa pasākumu rīkotājs kopš 1997. gada Edvīns Bauers.

Foto: Publicitātes foto

Pirms katra “4x4 Centrs” rīkotā bezceļu brauciena notiek kopīga dalībnieku sapulce, kurā tiek pārrunāti un uzsvērti visi nepieciešamie drošības un dabas aizsardzības aspekti pasākuma laikā.

Sākums un dalībnieku pulcēšanās sestdien, 1. martā plkst. 15:30 pie “Oškroga” Ķeguma-Daugmales šosejas malā, ~ 1,5 km no Ķeguma HES.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti