Rosbergs apsteidz Hamiltonu Bahreinas "Grand Prix" kvalifikācijas sacīkstēs

 
Nozare.lv | 6.aprīlis 2014 0:13

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešā posma - Bahreinas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās sestdien uzvarēja "Mercedes" komandas vāciešu pilots Niko Rosbergs.

Iepriekšējo divu posmu kvalifikācijas sacensībās bija uzvarējis otrs "Mercedes" komandas pilots Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kurš šoreiz ierindojās otrajā vietā. Pirms tam visās trijās brīvo treniņbraucienu sesijās bija uzvarējis Hamiltons, allaž otrajā vietā atstājot Rosbergu.

Pašreizējais čempionāta kopvērtējuma līderis "Rosbergs" pie "pole position" ticis piekto reizi karjerā.

No trešās starta vietas svētdienas sacīkstes būtu sācis Daniels Rikjardo no Austrālijas ("Red Bull"), tomēr par nedrošu pitstopu zonas šķērsošanu iepriekšējā posmā viņš saņēmis desmit starta vietu sodu. Tikmēr viņa komandas biedrs - pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas - nepārvarēja otro kvalifikācijas sacensību sesiju un ieņēma 11.pozīciju, bet Rikjardo soda dēļ viņš startēs no desmitās vietas.

Vēl pirmajā desmitniekā kvalifikācijas sacensības noslēdza attiecīgi soms Valteri Botass ("Williams"), meksikānis Serhio Peress ("Force India"), soms Kimi Raikonens ("Ferrari"), brits Džensons Batons ("McLaren"), brazīlietis Felipe Masa ("Williams"), Kevins Magnusens no Dānijas ("McLaren") un spānis Fernando Alonso no "Ferrari" komandas.

Sacīkstes startēs svētdien plkst.18 pēc Latvijas laika.

Čempionāta līderim Rosbergam ir 43 punkti, viņam ar 25 punktiem seko Hamiltons, bet trešo vietu ar 24 punktiem ieņem Alonso. Ceturtais ar 23 punktiem ir Batons, bet viņam ar 20 punktiem seko Magnusens.

Savukārt Konstruktoru kausā līdere ar 68 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 43 punktiem seko "McLaren", bet trešo vietu ar 30 punktiem ieņem "Ferrari".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs posms Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti