Abu "Mercedes" pilotu aizraujošā duelī par Bahreinas F-1 posma uzvarētāju kļūst Hamiltons

 
Nozare.lv | 6.aprīlis 2014 20:35

Aizraujošā abu "Mercedes" pilotu duelī Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešā posma - Bahreinas "Grand Prix" - izskaņā par sacensību uzvarētāju kļuva brits Lūiss Hamiltons.

Otrais tikmēr bija viņa komandas biedrs vācietis Niko Rosbergs, tādejādi "Mercedes" komandai izcīnot otro dubultuzvaru pēc kārtas.

Startā labākie izrādījās abi "Mercedes" piloti - kvalifikācijas uzvarētājs Rosbergs un Hamiltons, kuri uzsāka veidot atrāvienu no pārējiem pilotiem. Sacensību vadībā pēc pirmā līkuma izvirzījās brits, taču viņam cieši sekoja komandas biedrs.

Pēc dažiem apļiem sākās duelis starp abiem "Red Bull" pilotiem - pašreizējo pasaules čempionu vācieti Sebastjanu Fetelu un Danielu Rikjardo no Austrālijas. Austrālietis trasē bija acīmredzami ātrāks, tāpēc pēc komandas lūguma Fetels palaida viņu garām, Rikjardo izvirzoties sestajā pozīcijā.

Savukārt 18. un 19.aplī asa cīņa aizritēja starp abiem "Mercedes" braucējiem. Rosbergs uzbruka līderim Hamiltonam, veicot veiksmīgu apdzīšanas manevru, taču pēc pāris līkumiem brits atkal viņam aizsteidzās priekšā.

Sacīkstēm tuvojoties beigām, 41.aplī norisinājās pamatīga sadursme starp "Lotus" pilotu Pastoru Maldonado no Venecuēlas un "Sauber" braucēju meksikāni Estevanu Gutjerresu. Venecuēlietis vienā no līkumiem ar savu priekšējo antispārnu uzmeta Gutjerresa formulu gaisā, kā rezultātā tā apmeta sānisku kūleni. Tā rezultātā trasē devās drošības mašīna, jo trasē bija palikušas pārāk daudz atlūzu.

Noriņķojusi dažas reizes, drošības mašīna devās prom desmit apļus pirms sacensības beigām, bet ap to laiku Hamiltons komandai rācijā paziņoja, ka viņa bolīdam vairs nav jaudas, tāpēc cīņa starp abiem "Mercedes" braucējiem atsākās no jauna. Par spīti Rosberga uzbrukumiem Hamiltons tomēr spēja nosargāt uzvaru, izcīnot savu otro panākumu šosezon.

Tikmēr goda pjedestāla zemāko pakāpienu ieņēma "Force India" pilots Serhio Peress no Meksikas, kamēr ceturtais bija šīs sezonas sākumā ļoti veiksmīgu sniegumu demonstrējošais Rikjardo.

Piektajā vietā finišu sasniedza vācietis Niko Hilkenbergs no "Force India", kuram sekoja Fetels un brazīlietis Felipe Masa no "Williams". Astotajā vietā finišu sasniedza otrs "Williams" pilots Valteri Botass no Somijas, bet pirmo desmitnieku noslēdza "Ferrari" braucēji - spānis Fernando Alonso un soms Kimi Raikonens.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līdera godu saglabājis Rosbergs, kuram 61 punkts, bet 50 punkti ir Hamiltonam. Savukārt trijnieku noslēdz Hilkenbergs ar 28 punktiem.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 111 punktiem ir "Mercedes", bet "Force India" iekrājusi 44 punktus. No tās vienu punktu atpaliek "McLaren", bet tālāk seko "Red Bull" ar 35 punktiem.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs posms Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti