Domenikali aiziet no F-1 komandas "Ferrari" vadītāja posteņa

 
Nozare.lv | 16.aprīlis 2014 11:17

Pēc neveiksmīgā jaunās Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas sākuma no "Ferrari" komandas vadītāja posteņa atkāpies Stefano Domenikali, oficiāli apstiprināts pirmdien.

Domenikali 2008.gada janvārī komandas vadību pārņēma no Žana Toda. Tajā pašā gadā "Ferrari" ieguva sezonas Konstruktoru kausu, taču nākamajās sezonās jauni tituli netika pievienoti.

Kāds no "Ferrari" pilotiem par pasaules čempionu iepriekšējo reizi kļuvis 2007.gadā, kad to paveica soms Kimi Raikonens. Trijās sezonās otrais bijis spānis Fernando Alonso, kura kontā ir arī līdz šim pēdējā komandas uzvara kādā no F-1 posmiem - pirms 11 mēnešiem Spānijā.

Šīs sezonas pirmajos trīs posmos Alonso un Raikonens nav kāpuši uz goda pjedestāla, bet kopvērtējumā pašlaik ieņem attiecīgi ceturto un 12.vietu.

Pagājušajā posmā Bahreinā "Ferrari" piloti noslēdza labāko desmitnieku, bet vienības prezidents Luka di Montedzemolo sašutumā par formulu gauso sniegumu sacīkstes pat nav līdz galam noskatījies. Tāpat komanda pagājušajā nedēļā lēma par nepiedalīšanos Bahreinā notikušajos F-1 testos.

Pirms tam Tods bija "Ferrari" komandu izveidojis par F-1 čempionāta labāko vienību. Tikmēr Domenikali dažādos amatos komandā pavadījis 23 gadus.

Komandas vadīšana pašlaik uzticēta Marko Matiaci, kurš ir "Ferrari" koncerna Ziemeļamerikas filiāles prezidents.

Tikmēr šīs sezonas sākuma F-1 labākā komanda "Mercedes" pavēstījusi, ka pēc sezonas vienību pametīs tās tehniskais direktors Bobs Bells, kurš 2005. un 2006.gadā palīdzēja Alonso "Renault" rindās divas reizes kļūt par pasaules čempionu.

Tiek vēstīts, ka Bells vēlas doties jaunos izaicinājumos ārpus "Mercedes" kompānijas.

Sezonas ceturtais posms šīs nedēļas beigās risināsies Šanhajā, Ķīnā.

Pašlaik kopvērtējuma līderis pēc trim posmiem ir vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 1

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 23

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti