Alonso un Hamiltons ātrākie pirmajās divās Ķīnas "Grand Prix" treniņu sesijās

 
Nozare.lv | 18.aprīlis 2014 11:28

Kādreizējie pasaules čempioni Fernando Alonso un Lūiss Hamiltons piektdien sasniedza ātrākos rezultātus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta ceturtā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pirmajās divās brīvo treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā ātrākais ar rezultātu minūte un 39,783 sekundes bija šo sezonu neveiksmīgi iesākušās "Ferrari" komandas spāņu braucējs Alonso, kurš par 0,398 sekundēm apsteidza kopvērtējuma līderi Niko Rosbergu no "Mercedes GP" vienības.

Savukārt trešo vietu izcīnījušais "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo jau atpalika par gandrīz sekundi.

Šajā sesijā tikai deviņus apļus tehnisku problēmu dēļ veica Hamiltons, paliekot astotajā vietā.

Savukārt otrajā sesijā jau Hamiltons visas problēmas bija pārvarējis, sasniedzot labāko rezultātu - minūte un 38,315 sekundes.

Otro vietu izcīnīja Alonso, kurš britam zaudēja 0,141 sekundi, bet trešais bija Rosbergs, kuram sekoja abi "Red Bull" braucēji Rikjardo un Sebastjans Fetels.

Kā ziņots, šonedēļ no "Ferrari" komandas vadītāja posteņa atkāpies Stefano Domenikali, kuru aizstās "Ferrari" koncerna Ziemeļamerikas filiāles prezidents Marko Matiaci.

Sestdien notiks vēl viena brīvo treniņbraucienu sesija, bet pēc tam paredzēta kvalifikācija, kurai tiek prognozēts vēss un lietains laiks. Sacīkstes startēs svētdien plkst.10 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līdera godā pēc trim posmiem ar 61 punktu atrodas Rosbergs, kuram ar 50 punktiem seko Hamiltons, bet labāko trijnieku ar 28 punktiem noslēdz vācietis Niko Hilkenbergs no "Force India" komandas.

Savukārt Konstruktoru kausā līdere ar 68 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 43 punktiem seko "McLaren", bet trešo vietu ar 30 punktiem ieņem "Ferrari".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs posms Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti