Rikjardo izmanto "Mercedes" pilotu sadursmi, izcīnot trešo uzvaru šosezon

 
Nozare.lv | 25.augusts 2014 11:59

Izmantojot vadošās Pirmās formulas (F-1) komandas "Mercedes" pilotu sadursmi, pasaules čempionāta sezonas 12.posmā - Beļģijas "Grand Prix" - svētdien pie savas trešās uzvaras šosezon tika "Red Bull" komandas austrāliešu pilots Daniels Rikjardo.

Pirms sacīkstes pirmās divas starta vietas bija abiem "Mercedes" pilotiem Niko Rosbergam un Lūisam Hamiltonam. Rosbergam starts neizdevās sekmīgs un viņš piekāpās ne tikai Hamiltonam, bet arī pašreizējam pasaules čempionam vācietim Sebastjanam Fetelam no "Red Bull". Jau pirmajā aplī Fetels centās apdzīt Hamiltonu, tomēr pieļāva kļūdu un atkrita arī aiz Rosberga.

Tomēr otrā apļa ievadā Rosbergs, cenšoties apdzīt Hamiltonu, ar savu priekšējo antispārnu pārdūra komandas biedra riepu. Līdz ar to britam bija jādodas uz boksiem, tomēr tas prasīja laiku, jo Spā ir garākā trase šī brīža F-1kalendārā. Kaut tehniskas problēmas bija arī Rosbergam, viņš vēl ilgāku laiku palika trasē, bet Hamiltons, nespējot izkļūt no braucēju beigu gala, izstājās pāris apļus pirms sacīkstes beigām.

Pirmajos apļos starp vadošajiem pilotiem bija sīva cīņa, bet pēc pirmajiem boksu apmeklējumiem par līderi kļuva Rikjardo, vadībā noturoties līdz distances beigām. Kaut distances beigās viņam tuvojās Rosbergs, ar to nebija pietiekami, bet pie trešās vietas tika soms Valteri Botass no "Williams" komandas.

Šī bija Rikjardo otrā uzvara pēc kārtas.

Ceturto vietu izcīnīja "Ferrari" somu braucējs Kimi Raikonens, bet pēdējos apļos risinājās ļoti sīva cīņa par piekto vietu, kurā sekmīgākais bija Fetels. Viņam sekoja abi "McLaren-Mercedes" piloti Kevins Magnusens un Džensons Batons, kā arī otrs "Ferrari" braucējs Fernando Alonso.

Savukārt desmitnieku noslēdza "Force India" braucējs Serhio Peress no Meksikas un Daņila Kvjats no Krievijas ("Toro Rosso").

Tomēr pēc sacensībām 20 sekunžu sods par incidentu ar Alonso tika piešķirts Magnusenam, kas viņu atsvieda uz 12.pozīciju un ārpus punktiem. Līdz ar to pie punkta un desmitās vietas tika otrs "Force India" braucējs Niko Hilkenbergs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 posmiem līderpozīcijā ar 220 punktiem nostiprinājās Rosbergs, kuram ar 191 punktu seko Hamiltons. Savukārt trešais ar 156 punktiem ir Rikjardo, bet viņam ar attiecīgi 119 un 110 punktiem seko Alonso un Botass.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 411 punktiem ir "Mercedes", otrie ar 254 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešā ar 158 punktiem ir "Ferrari" komanda.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abu Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti