Hamiltons uzvar F-1 Singapūras posmā un kļūst par kopvērtējuma līderi

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 22.septembris 2014 9:30

Brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas svētdien triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 14.posmā - Singapūras "Grand Prix" -, kļūstot par kopvērtējuma līderi.

29 gadus vecais brits startēja no "pole-position" un dominēja visu 61 apli garo distanci. Kaut sacīkšu beigās pēc drošības mašīnas perioda Hamiltona pārsvars tika likvidēts, pēdējos apļos viņam izdevās atvairīt pašreizējā pasaules čempiona Sebastjana Fetela no "Red Bull" uzbrukumus.

Savukārt trešo vietu uz goda pjedestāla aizņēma otrs "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo no Austrālijas.

Tikmēr līdzšinējais kopvērtējuma līderis un Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs no Vācijas jau sacīkšu sākumā saskārās ar problēmām, kas viņam lika startēt no boksiem, bet 14.aplī izstājās elektronikas problēmu dēļ.

Šī kļuvusi par Hamiltona 29. uzvaru karjerā. Viņš tikai par diviem panākumiem atpaliek no visu laiku titulētākā britu pilota Naidžela Mansela.

Foto: f1fanatic.co.uk

Ceturto vietu šajā etapā izcīnīja "Ferrari" komandas spāņu pilots Fernando Alonso, kuram sekoja pieredzējušais "Williams" brazīliešu braucējs Felipe Masa un "Toro Rosso" pilots francūzis Žans Ēriks Verņs.

Septīto vietu izcīnīja meksikānis Serhio Peress ("Force India"), astotais šoreiz palika otrs "Ferrari" pilots Kimi Raikonens no Somijas, bet pirmo desmitnieku noslēdza vācietis Niko Hilkenbergs no "Force India" un dāņu "McLaren" pilots Kevins Magnusens no Dānijas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā piecas sacīkstes pirms sezonas beigām tagad Hamiltonam ir 241 punkts un viņš par trim punktiem apsteidz Rosbergu.

Savukārt trešais ar 181 punktiem joprojām ir Rikjardo, ceturto vietu ar 133 punktiem atguvis Alonso, kuram deviņus punktus zaudē Fetels. Tikmēr uz piekto pozīciju ar 122 punktiem atkritis "Williams" komandas somu pilots Valteri Botass, kurš Singapūrā palika bez punktiem.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 479 punktiem ir "Mercedes", otrie ar 305 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešo vietu ar 187 punktiem ieņem "Williams".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abu Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti