Rosbergs izcīna uzvaru ASV "Grand Prix" kvalifikācijas sacensībās

 
Nozare.lv | 1.novembris 2014 21:24

Vācijas pilots Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posma, kas risinās ASV, kvalifikācijas sacensībās.

Rosbergs pie uzvaras kvalifikācijā tika, apli veicot vienā minūtē un 36,067 sekundēs, kas bija par 0,376 sekundēm ātrāk nekā to paveica viņa komandas biedrs brits Lūiss Hamiltons.

Tikmēr trešo un ceturto vietu kvalifikācijā izcīnīja abi "Williams" piloti attiecīgi soms Valteri Botass un brazīlietis Felipe Masa. Viņiem sekoja austrālietis Daniels Rikjardo ("Rrd Bull") un spānis Fernando Alonso ("Ferrari").

No ceturtās rindas sacensības svētdien sāks abi "McLaren" piloti brits Džensons Batons un dāņu debitants Kevins Magnusens, kamēr aiz viņiem būs soms Kimi Raikonens ("Ferrari") un vācietis Adrians Zutils ("Force India").

Četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels ("Red Bull") pēc atļauto izmantoto dzinēju skaita pārsniegšanas svētdienas sacīkstēs startēs no boksiem.

Šajā posmā finansiālu problēmu dēļ nepiedalās "Marussia" un "Caterham", līdz ar to uz starta stājušās vien 18 automašīnas, kas ir mazākais skaits kopš 2005.gada Monako "Grand Prix" izcīņas, kad par noteikumu pārkāpumiem uz diviem posmiem bija diskvalificēta BAR vienība.

Sacīkstes svētdien sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā trīs sacīkstes pirms sezonas beigām iepriekšējos četros posmos uzvarējušajam Hamiltonam ir 291 punkts, un viņš tagad par 17 punktiem apsteidz Rosbergu. Trešais ar 199 punktiem ir Rikjardo.

Konstruktoru kausa ieskaitē "Mercedes" ir nenotveramā attālumā ar 522 punktiem, otrie stabili ar 322 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešo vietu ar 201 punktu ieņem "Williams".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēja Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti