Hamiltons ātrākais pirmajās treniņsesijās pirms sezonas pēdējā F-1 posma

 
Nozare.lv | 22.novembris 2014 9:51

Pašreizējais kopvērtējuma līderis brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas piektdien sasniedza ātrākos apļa laikus pirmajās divās Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas noslēdzošā, deviņpadsmitā, posma - Abū Dabī "Grand Prix" - treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā labākajā mēģinājumā Hamiltons apli veica vienā minūtē un 43,476 sekundēs, par 0,133 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru un vienīgo konkurentu uz pasaules čempiona troni Vācijas pilotu Niko Rosbergu.

Tikmēr trešais bija spānis Fernando Alonso, kuram šis ir pēdējais posms "Ferrari" komandā, bet ceturtais bija četrkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels ("Red Bull"), kurš nākamsezon tieši Alonso aizstās itāļu vienībā. Piektajā pozīcijā pirmajā treniņbraucienu sesijā tikmēr ierindojās Vācijas braucēja komandas biedrs austrālietis Daniels Rikjardo.

Pirmajam pieciniekam uzreiz sekoja abi "Toro Rosso" piloti - francūzis Žans Ēriks Verņs un krievs Daņila Kvjats.

Savukārt otrajā sesijā pāris stundu vēlāk Hamiltons apli veica minūtē un 42,113 sekundēs, apsteidzot Rosbergu par nieka 0,083 sekundēm.

Trešais bija dānis Kevins Magnusens ("McLaren"), kurš atpalika par 0,782 sekundēm, bet vēl mazāk par sekundi no Hamiltona atpalika Fetels un "Willams" komandas somu sportists Valteri Botass.

Tikmēr Alonso, kurš treniņos startēja ar vecāku dzinēju, jau pēc iesildīšanās apļa apstājās trases malā ar kūpošu motoru un treniņos vairs neatgriezās.

Šajā posmā startē arī "Caterham" komanda, kas finansiālu problēmu dēļ izlaida iepriekšējos divus posmus, bet franču pilots Romēns Grožāns no "Lotus" komandas pirms sacensībām sestās dzinēju maiņas dēļ saņēmis 20 starta vietu sodu.

Sestdien piloti veiks vēl vienu treniņbraucienu sesiju, tāpat šajā dienā arī gaidāmas kvalifikācijas sacensības, bet pašas sacīkstes, kur piloti varēs tikt pie dubulta punktu skaita, norisināsies svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika.

Hamiltona pārsvars kopvērtējumā pār Rosbergu ir 17 punkti, bet Vācijas pilota uzvaras gadījumā brits šajā posmā nedrīkst finišēt zemāk par otro vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Hamiltonam ir 334 punkti, bet viņam ar 317 punktiem seko Rosbergs. Trešais ar 214 punktiem ļoti stabili ir Rikjardo, bet ceturtajā vietā ar 159 punktiem tagad atrodas Fetels, kurš par diviem punktiem apsteidz Alonso, bet vēl par punktu - Botasu.

Konstruktoru kausa ieskaitē "Mercedes" ir nenotveramā attālumā ar 651 punktu, otrie stabili ar 373 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešo vietu ar 254 punktiem ieņem "Williams".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti