Katarā varētu norisināties F-1 čempionāta posms

 
Nozare.lv | 10.februāris 2015 6:08

Katara ir tuvu tam, lai tuvāko divu gadu laikā šajā valstī norisinātos Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posms.

Kā pavēstījis Kataras Motorsporta federācijas prezidents Nasers bins Kalifa al Atija, kurš ir arī Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) viceprezidents, posms šajā valstī varētu notikt 2016. vai 2017.gadā.

"Jau tuvākajā laikā grasāmies parakstīt līgumu, lai varētu organizēt F-1 sacensības," pavēstījis al Atija. "Esam paveikuši visus darbus, un atlikušas tikai pāris detaļas."

Katara grasās F-1 pasaules čempionāta vadībai piedāvāt divas trases - viena no tām atrodas Lusailā, kas jau iepriekš uzņēmusi pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases "MotoGP" sacensības, bet vēl Kataras F-1 posms varētu norisināties Dohas ielās.

Pēdējo gadu laikā Katara tikusi pie iespējas rīkot augsta līmeņa sporta notikumus - šogad tur norisinājās pasaules čempionāts handbolā, bet 2019.gadā šajā valstī iecerēts pasaules čempionāts vieglatlētikā. Tāpat 2022.gadā Katarā ieplānota Pasaules kausa izcīņa futbolā.

Paredzams, ka drīzumā Katara varētu pretendēt arī uz vasaras olimpisko spēļu rīkošanu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti