Oficiāli atcelts šīs sezonas F-1 posms Vācijā 3

 

F-1 Vācijas GP izcīņas starts Hokenheimas trasē, 2014 Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 21.marts 2015 10:31

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) piektdien oficiāli paziņoja par Vācijas "Grand Prix" izņemšanu no šīs sezonas Pirmās formulas (F-1) kalendāra.

Līdz ar to šīs sezonas kalendārā palikuši 19 posmi.

Vācijai bija atvēlēts šīs sezonas desmitais posms, kam būtu jānorisinās no 17. līdz 19.jūlijam, lai gan ilgu laiku valdīja neskaidrība, kur īsti sacensības varētu norisināties, jo trases Hokenheimā un Nirburgringā nebija gatavas uzņemt sacīkstes.

Izmaiņas kalendārā nozīmē, ka nu starp jūlijā gaidāmajiem posmiem Lielbritānijā un Ungārijā būs trīs nedēļu pārtraukums.

Līdz ar to Vācija bez sava F-1 posma palikusi pirmo reizi kopš 1960.gada.

Vēl pērnvasar Nirburgringas trases īpašnieks Robertino Vilde un F-1 sacensību seriāla vadītājs Bērnijs Eklstouns vienojās, ka, sākot ar 2015.gadu, Vācijas "Grand Prix" izcīņa šajā trasē norisināsies nākamos piecus gadus.

Iepriekš Vācijas "Grand Prix" norisinājās pamīšus Hokenheimā un Nirburgringā.

Eklstouns iepriekš pauda sašutumu saistībā ar Vācijas mazo interesi par F-1, jo tai sacensību seriālā ir savs autoražotājs - "Mercedes" -, kā arī ļoti veiksmīgs vācu pilots - Sebastjans Fetels.

Vācijā liela interese par F-1 bija, kad tajā dominēja Mihaels Šūmahers, taču pēdējo gadu laikā tā ir mazinājusies, lai gan cits šīs valsts pilots Fetels laikā no 2010. līdz 2013.gadam izcīnīja četrus čempiona titulus.

Iepriekšējā sezonā Konstruktoru kausa izcīņā triumfēja "Mercedes" komanda, kamēr par čempionu pilotu ieskaitē kļuva šīs vienības britu braucējs Lūiss Hamiltons.

Jau pirmajā šīs sezonas posmā Austrālijā, kurā labākie bija abi "Mercedes" piloti, neiztika bez sarežģījumiem, jo uz starta devās tikai 15 formulas.

 
Visi komentāri
 
žanis 22.marts 2015 8:52
0 2 Atbildēt

tāpēc ka Šumahera laikā bija cīņa katrā posmā un iepriekš nezināja kas uzvarēs.

LMT 22.marts 2015 12:53
0 0 Atbildēt

Pareizi ir, nav ko lieki asfaltu deldēt!

JanisGrinhofs 23.marts 2015 9:05
0 1 Atbildēt

Promouters pats vainīgs. Tik vērienīgu (arī finansiāli) pasākuma norises vietu nevar mainīt sezonas sākumā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti