Pasaules čempions Hamiltons uzvar arī F-1 Bahreinas etapā

 

Lūiss Hamiltons Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 20.aprīlis 2015 8:08

Pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) čempionāta ceturtajā posmā, kas risinājās Sahiras trasē Bahreinā.

Hamiltons sacensību vadībā izvirzījās jau no savas izcīnītās pirmās starta pozīcijas, bet viņam sekoja "Ferrari" braucējs Sebastjans Fetels. Pirmajos apļos par otro pozīciju notika asa cīņa starp Hamiltona komandas biedru Niko Rosbergu un "Ferrari" pilotu Kimi Raikonenu, kurā pārāks bija vācietis. Desmitajā aplī otrajā pozīcijā bija izvirzījies jau Rosbergs, bet Fetels noslīdējis uz trešo vietu.

Kimi Raikonens Foto: f1fanatic.co.uk

Astoņus apļus pirms finiša līderu trijniekā bija Hamiltons, Rosbergs un Raikonens, bet Fetels bija atkritis uz piekto vietu par pussekundi atpaliekot no "Williams" pilota Valteri Botasa.

Pirmais sacensību finišu sasniedza Hamiltons, bet pēdējos apļos otro vietu izrāva Raikonens, kurš no uzvarētāja atpalika par 2,623 sekundēm. Trešais finišēja Rosbergs, aiz sevis atstājot Botasu. Tikmēr piektajā pozīcijā ievietojās Fetels, bet sestais finišu sasniedza "Red Bull" austrāliešu braucējs Daniels Rikjardo.

Niko Rosbergs Foto: f1fanatic.co.uk

Septītais ātrākais bija "Lotus" braucējs Romēns Grožāns, aiz viņa finišēja "Force India" pilots Serhio Peress. Tikmēr devīto vietu izcīnīja "Red Bull" pilots Daņila Kvjats, bet kā pēdējais pie punktiem tika pieredzējušais "Williams" braucējs Felipe Masa.

Hamiltons ir uzvarējis 21 sacīkstē, kurā startējis no pirmās pozīcijas. Tāpat to savā karjerā paveikuši arī Mihaels Šūmahers (40 reizes), Airtons Senna (29) un Fetels (27).

Valteri Botas Foto: f1fanatic.co.uk

Čempionāta kopvērtējumā pēc četriem etapiem līderis ar 93 punktiem ir Hamiltons, viņam ar attiecīgi 66 un 65 punktiem seko Rosbergs un Fetels. Uz ceturto vietu ar 42 punktiem ir pakāpies Raikonens, bet piektais ar 31 punktu ir Masa.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 etapi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

Niko Rosbergs cīņā ar Sebastjanu Fetelu Foto: f1fanatic.co.uk

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti