Baumanim uzvara, Nitišam tehniskas problēmas.

 

Jānis Baumanis uzvarētājs Foto: erc24.com

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 22.septembris 2014 12:27

Vācijā noslēdzās Pasaules rallijkrosa čempionāta 9 posma sacensības, kas vienlaikus bija arī priekšpēdējais Eiropas čempionāta posms. Vācijas posms ieviesa nelielas izmaiņas līderu grupā abos vērtējumos. Savas pozīcijas čempionātu kopvērtējumos pamainīja arī Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

Sacensības Vācijā bija nozīmīgas bija abiem mūsu puišiem, lai uzlabotu situāciju kopvērtējuma tabulā. Gan Reinis, gan Jānis cīnās par otro trešo vietu katrs savā čempionātā. 

Reinim Nitišam sacensības iesākās daudzsološi. Pirmo dienu Reinis noslēdza 8 vietā. Otrajā dienā jēkabpilietis cerēja uzlabot savu sniegumu un cīnīties par pusfinālu. Taču trešajā braucienā atklājās turbīnas defekts, kas liedza sasniegt labu rezultātu. Atlika vien pēdējais brauciens, tomēr turbospiediens atkal bija pazudis un pacīnīties par pusfinālu tā arī nesanāca. Tūlīt pēc jēkabpilieša brauciena uznāca neliels lietus un sekojošajos braucienos sportistiem neizdevās sasniegt konkurētspējīgus rezultātus. Tas deva nelielu cerību, ka Reinis varētu iekļūt pusfinālā starp 12 labākajiem. Tomēr lietus mitējās pirms kvalifikācijas beigām un Reinis palika 16 vietā ar izcīnītu punktu.

Pusfinālos pie uzvarām samērā pārliecinoši tika Robins Larsons un Petters Solbergs, izcīnot vietas arī fināla pirmajā starta rindā. Finālā uz starta stājās tikai skandināvi. No starta vadībā izrāvās Larsons, kuram cieši sekoja Solbergs. neizturot konkurenta spiedienu vienā no līkumiem pārāk plaši iebrauca Larsons, to nekavējoties izmantoja Solbergs, izvirzoties vadībā. Pēdējā aplī Solbergs devās džokeraplī un bija mazliet pazaudējis savu ātrumu. To nekavējoties izmantoja Ekstrēms, veicot finiša spurtu. Taču Slbergs par nieka 0,05 sek tomēr bija ātrāks. Trešais finišā zviedrs Robins Larsons. Slavenajam norvēģim tā jau bija treša uzvara pēc kārtas. Kopvērtējumā Solbergan 210 punkti, Heikinenam 161p., bet Reinim Nitišam 157p.

Daudz veiksmīgāks Vācijā bija Jānis Baumanis. Jānis bija nobriedis bezkompromisa cīņai par kopvērtējuma trešās vietas atgūšanu. Pamatu Jānis ielika jau sestdienā demonstrējot labu ātrumu treniņos un noslēdzot pirmo kvalifikācijas dienu trešajā vietā. Tas Jānim deva papildus stimulu otrajā dienā. Jānis pārliecinoši aizvadīja atlikušos divus kvalifikācijas braucienus, izcīnot maksimālo punktu summu un pirmo starta vietu pusfinālā. tik pat stabili aizvadīts arī pusfināla brauciens. Uzvara un pirmā starta vieta finālā. Fināls jau bija dramatisks. Startu izceļ lietuvietis Ernestas Staponkus, taču pirmajā līkumā Jānis viņam ir jau blakus. Līdz nākošajam līkumam abi brauc cieši blakus, viens otru mazliet bakstīdami. Līkumā Jānis ir iekšmalā un izraujās vadībā. Lai gan Staponkus visu braucienu cieši seko Jānim, līdz uzbrukuma pozicījai lietuvietis netiek. Tā arī abi baltieši finišē, bet trešais sīvākais Jāņa konkurents - Linnemans. Jānim tā šosezon jau trešā uzvara! Kopvērtējumā Sergejam Zagumrnovam 184 punkti, Ņikitai Misjuļam 160, Baumanim 144p., Linnemanam 142p. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti