Tuvojas pasaules rallijkrosa čempionāts 5

 

Foto: rallycrossrx.com

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 17.marts 2015 0:30

Jau 25 un 26.aprīlī Portugālē startēs jaunā Pasaules rallijkrosa sezona. Jaunā sezona nāk ar interesantiem jaunumiem un pārsteigumiem.

Pirmā Pasaules čempionāta sezona pagāja ļoti aizraujoši. Līdz sezonas vidum katrā posmā bija cits uzvarētājs. Tad pamazām noteikumus sāka "diktēt" Petters Solbergs, kontrolējot situāciju cīņā par titulu. Taču par atlikušajām vietām uz pjedestāla ritēja cīņa līdz čempionāta pēdējam braucienam. Kā zināms pjedestālu sezonas noslēgumā aizņēma Tomas Heikkinens un Reinis Nitišs.

Jaunais, 2015 gada čempionāts sola vēl sīvākas cīņas. Seriālam pievienojas gan jaunas komandas, gan braucēji. Savu sastāvu "atsvaidzina" Albatec Racing team. Eks formulista Žaka Vilenēva vietā stājies Džeremijs Grossets. Čempionāta trasēs būs redzami 4 VW Polo spēkrati. Divi, Tomasa Heikkinena un rallista Pera Gunara Andersona vadīti,pārstāvēs Marklund Motorsport krāsas, bet Johans Kristofersons un Tords Linneruds Krisstoferson Motorsport komandu. Abas komandas baudīs zviedru VW nodaļas atbalstu. 

Ar savu komandu čempionātā izlēmis startēt Renē Mjunihs. Pazīstamā rallijkrosa braucēja komandas arsenālā būs divi Audi S3 spēkrati. Savu dalību seriālā apstiprinājusi World Rallycross Team Austria ar Manfrēdu Štollu un Maksu Puheru pilotu sēdekļos. Štolls jau pagājušajā gadā izmēģināja Super Car klases braucamo un demonstrēja visai atzīstamu cīņas sparu un meistarību. Šo iespēju viņam sagādāja kādreizējais cīņu biedrs rallija trasēs, Petters Solbergs.

Savu programmu Pasaules čempionātā 2015 gadā nolēmis paplašināt pazīstamais amerikānis Tanners Fausts. Ātrais un atraktīvais amerikānis startēs četros posmos, Anglijā, Kanādā, Francijā un Spānijā. Tanners Fausts noteikti pabojās nervus pastāvigajiem čempionāta dalībniekiem cīņās par vērtīgajiem punktiem. Jaunajā sezonā komandu nomainījis Antons Marklunds. Tālejošu mērķu vārdā Marklunds sēdīsies pie Audi S1 stūres un pārstāvēs tautieša Mattiasa Ekstrēma komandu.

Jaunā pasaules rallijkrosa sezona rādās būs gana intriģējoša. Reinim Nitišam nāksies pielikt daudz spēka un taktiskās gudrības, lai ne tikai aizstāvētu pērn izcīnīto trešo vietu, bet arī mēģinātu pakāpties kādu pakāpienu augstāk.

Pārsteigumu līdzjutējiem un komandām sagādājuši organizatori, papildinot seriālu vēl ar vienām sacensībām. 2.un 3.maijā lielais rallijkross iegriezīsies Hokenheimā, kur ar cīņām jaunizveidotajā trasē kuplinās DTM un Audi TT kausa sacensības. 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 17.marts 2015 17:50
1 0 Atbildēt

Atbildēja, ka labosies :)

REXX 17.marts 2015 20:48
1 1 Atbildēt

Rallijkross ir ļoti skatāms, dinamisks autosporta veids. Ātrumi lielāki kā rallijā, trases pārsvarā visas pārskatāmas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti