Svētdien Smiltenē startē Latvijas autokrosa čempionāts; posmā pieteicies rekordliels dalībnieku skaits

 

Foto: Publicitātes foto

LAF | 24.aprīlis 2015 7:03

Svētdien, 26. aprīlī pl.10:00 Smiltenē, Tepera trasē startē Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāts. Pirmajam posmam pieteikušies ap simts dalībnieku, nodrošinot līdzjutējiem kontaktcīņu un apdzīšanu izrādi visas dienas garumā. Trasē dosies vieglo automašīnu un bagiju klases – 1600, 2000 Super, Open, VAZ Klasika, B600, Buggy 1600 un Mini.

Visvairāk dalībnieku cīņā par vienīgo uzvaru pieteikušies 2000 Super klasē – 25 Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sportisti. Uz starta arī 2014. gada čempions Mārtiņš Starks, kuram jāuzsāk čempiontitula aizstāvēšana. Uzdevums nebūs viegls, jo jaunu tehniku trasē vedīs regulārais favorīts Juris Spīķis (SK EOS), jaunā kvalitātē uz starta stāsies bronzas medaļnieks Ainārs Kenigsbergs, kā arī Rihards Dainis (Mexa/Melatlux Racing Team), kuru speciālisti dēvē par čempionāta galveno favorītu.

Open klase raisa līdzjutēju interesi, jo uz starta pulcēsies pilnpiedziņas automašīnas un aizmugures piedziņas prototipi. Iepriekšējos divos gados dominējis Agris Brediks (SteelTech/Autocross.lv), taču šā gada konkurence būs spēcīgāka, čempionam būs smaga aizstāvības cīņa. Spēcīgāki būs kļuvuši bronzas medaļnieks Lauris Unāms (SK EOS) un čempiontitula kārotājs Ints Jeršovs, kuri startēs ar Subaru automašīnām. Taču jauns drauds Bredikam un viņa Mitsubishi Lancer Evo Prospeed, iespējams, būs ar līdzīgu auto startējošais krosa debitants Jānis Borševskis. Klase – neprognozējama!

B600 bagiju klasē uz starta stāsies pagājušā gada čempione Beate Klipa (SK Ogre), kura ir līdz šim vienīgā daiļā dzimuma pārstāve – Latvijas autokrosa čempione. Šogad viņa ir galvenā favorīte gaidāmajās cīņās. Taču klasē ievērojami audzis dalībnieku skaits, kas var izmainīt spēku samērus. Klases sportistu skaits starpsezonā praktiski divkāršojies, kas nozīmē, ka var rasties jauni pjedestālu pretendenti.

VAZ Klasika cīņās, kā ierasts, vairāki Latvijas čempiontitula pretendenti, tomēr par galvenajiem duelantiem uzskatāmi bijušais Latvijas čempions Imants Kolomenskis un pērnais bronzas medaļnieks Arnis Odiņš (SteelTech/Autocross.lv). Taču sportisti veikuši ievērojamus tehnikas uzlabojumus, kas var izmainīt favorītu pulku.

1600 klasē daudz par galveno favorītu dēvē pērn atraktīvo Rūdolfu Bogenu (Mexa Melatlux Racing Team). Viņa galvenie konkurenti, šķiet, būs Baltijas čempions lietuvietis Giedrjuss Stonis un vicečempions Andis Kļava (SK EOS). Tomēr pērn pretenzijas uz čempionāta medaļām izteica arī Raimonds Mūrnieks. Interesanti, ka pērnie čempioni VAZ un 1600 ieskaitēs šogad uz starta neizies, kas nozīmē, ka durvis uz titulu paveras jauniem līderiem.

Baltijas čempionāta Buggy 1600 klasē cīņām gatavs pilns starta laukums ar braucējiem, arī pērnā gada Baltijas čempions Māris Līcis. Turklāt šo sacīksti treniņiem pirms starta Eiropas čempionātā izmantos arī ar SuperBuggy braucošais Jānis Boks, kā arī ar JuniorBuggy startējošais Justs Grencis.

Mini bagiju klasē uz starta stāsies Latvijas un Lietuvas autokrosa juniori – bērni vecumā no četriem līdz deviņiem gadiem.

Sacensību sākums Smiltenē pl.10:00, kad sāksies kvalifikācijas braucienu kaujas. Vēlā pēcpusdienā arī fināli, kuru sākums paredzēts ap pl.17:00!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti