Reinis Nitišs izcīna 2.vietu rallijkrosa čempionāta Hokenheimas posmā

 

Reinis Nitišs, Petters Solbergs un Timi Hansens Foto: rallycross.com

Jānis Grīnhofs, iAuto | 3.maijs 2015 16:00

Svētdien, 3.maijā Vācijā, Hokenheimā noslēdzās Pasaules rallijkrosa čempionāta otrā posma sacensības. Veiksmīgi Vācijā startēja jēkabpilietis Reinis Nitišs, izcīnot otro vietu.

Kā jau ziņojām veiksmīgi sacensības Vācijā bija uzsācis Reinis Nitišs. Ar pirmajiem kvalifikācijas braucieniem jēkabpilietis demonstrēja stabilu sniegumu, pirmo sacensību dienu noslēdzot trešajā vietā. Uzņemto ritmu Reinis turpināja arī otrajā sacensību dienā. Trešo kvalifikācijas sēriju Reinis noslēdz kā trešais, aiz Solberga un Kristofersona. Ceturtais brauciens sākās labi. Startu izcēla Solbergs, bat aiz viņa Reinis uzsāk cīņu ar francūzi Žanī. Pēc pārdomātas taktikas Reinis pārspēj francūzi un pārliecinoši finišē otrais aiz Solberga. Sērijā Reinis trešais, ātrāki bija tikai Solbergs un komandas biedrs Andreas Bakkeruds. Četru braucienu summā jēkabpilietim otrais rezultāts un pirmā starta vieta savā pusfinālā. Blakus Reinim pusfināla startā  iepriekšējā posma uzvarētājs Kristofersons.

Pusfināli sagaidija braucējus ar lietainu laiku. Komandām rūpes sagadāja auto regulējumi, kas nu atkal bija jāmaina. Taču Olsbergs/MSE komanda tika ar uzdevumu veiksmīgi galā. Reinis pārliecinoši "paņēma" startu un atrāvās no konkurentiem, izvairoties no iespaidīgas "grūstīšanās". Reinis droši kontrolēja situāciju un aizvadija braucienu līdz uzvarai. Šī uzvara deva jēkabpilietim otro starta vietu finālā, blakus Solbergam.

Pirms fināla trase vēl daļēji mitra, mainīgi segums, vietām slidens. Starts Reinim labs, mazliet aiz Solberga, bet tā kā norvēģim iekšmala, Reinis iekārtojas aiz konkurenta. Ļoti veiksmīgs starts padodas Timi Hansenam. Viņs no pēdējas starta vietas tiek līdz trešajai vietai. Solbergs ir ātrs un lēnām atraujas. Reinis turas otrais, taču Hansens ir samērā tuvu un gaida Reiņa kļūdu. Taču Reinis nekļūdas, bet Hansens pie džokera izejas saduras ar Larsonu un gandrīz zaudē pozīciju. Līdz finišam pirmajā trijotnē nekas nemainās. Solbergs, Nitišs un Hansens.

Pēc veiksmīgās nedēļas nogales Vācijā, Reinis Nitišs kopvērtējumā pakāpies uz 5.vietu. Taču no trešajā un ceturtajā vietā esošajiem Bakkeruda un Hansena atpaliek tikai par 3 punktiem. Pēc uzvaras līdera godā nonācis pagājušā gada čempions Solbergs. Nākošais čempionāta posms 16.-17.maijā Beļģijā.

Foto: rallycross.com

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 2

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 5

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti