Nitišs pēc pirmās dienas Zviedrijā ir trešais

 

Reinis Nitišs

Ra Events | 4.jūlijs 2015 21:22

Ar pirmajām divām kvalifikācijas kārtām šodien Hejesā, Zviedrijā, sākās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) sestais posms. Jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš startē prestižākajā pilnpiedziņas Supercar klasē, pirmajā kvalifikācijas kārtā uzrādīja septīto ātrāko laiku, bet otrajā kvalifikācijas kārtā – otro. Pēc pirmās sacensību dienas Nitišs kopvērtējumā ierindojas trešajā vietā. Pasaules RX posms noslēgsies rīt, kad norisināsies vēl divas kvalifikācijas kārtas un finālbraucieni.

  • Pirmajā kvalifikācijas kārtā Nitišam septītais ātrākais laiks, otrajā kārtā - otrais
  • Nitišs uzvar pirmās kvalifikācijas kārtas braucienā
  • Nitišs uzrāda otrās kvalifikācijas kārtas absolūti ātrāko apļa laiku

Pirmās kvalifikācijas kārtas braucienā Nitišam padevās ļoti labs starts, pēc kura jēkabpilietis atradās otrajā pozīcijā, aiz iepriekšējā posma uzvarētāja, francūža Davī Žannē. Nitišs cieši sekoja līderim, kurš brauciena otrajā daļā pamanījās pārsist savas automašīnas riteni un nespēja uzrādīt ātrus apļa laikus. Lai gan Nitišs zaudēja laiku aiz lēnākā Žannē, viņam izdevās konkurentu apsteigt un izcīnīt uzvaru braucienā. Pirmās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišam septītais ātrākais laiks.

Reinis Nitišs

Otrajā kvalifikācijas kārtas braucienā Nitišs startēja sānu pie sāna ar saviem Olsbergs MSE komandas biedriem Andrēasu Bakerudu un Timuru Timerzjanovu. Jēkabpilietis Joker apli šoreiz veica jau pašā brauciena sākumā, kas gan atvirzīja Nitišu uz ceturto pozīciju, tomēr deva iespēju netraucēti veikt turpmāko brauciena daļu. Nitišs uzrādīja ātrus apļu laikus, kas ļāva apsteigt divus konkurentus, kad tie devās savā Joker aplī, tomēr līdz pirmajai vietai šoreiz aizsniegties neizdevās – braucienā otrais, tūlīt aiz komandas biedra Bakeruda. Otrās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišam otrais ātrākais laiks.

“Jau rīta treniņbraucienos viss izdevās pēc plāna, un diena ieguva ļoti pozitīvu ritējumu. Lieliski, ka šo sajūtu izdevās pārnest arī uz sacensību braucieniem, kurus veicu tuvu ideālam. Turklāt, otrajā braucienā uzrādīju ātrāko apļa laiku, kas vēlreiz apliecina Olsbergs MSE komandas sagatavotās Ford Fiesta ST automašīnas ātrumu!

Reinis Nitišs

Tagad jānotur šis ritējums, lai rīt, izšķirošajā dienā, spētu parādīt tik pat konkurētspējīgu sniegumu, un cīnītos par pašām augstākajām pozīcijām finišā! Vēlos teikt lielu paldies visiem faniem un atbalstītājiem, kas šajās brīvdienās atbraukuši uz Zviedriju – Jūsu klātbūtne un dzeltenie krekli visapkārt trasei ir vārdos neizsakāms enerģijas avots! Paldies Jums, un tiekamies rīt!" sportiskās motivācijas piepildīts ir Reinis Nitišs.

Pirmo divu kvalifikācijas kārtu laikā Nitišs ieguvis 82 punktus un šobrīd ierindojas trešajā vietā. Līderpozīcijā ar 90 punktiem izvirzījies zviedrs Timijs Hansens, savukārt otrajā vietā šobrīd Nitiša komandas biedrs Bakeruds, kuram 88 punkti. Pasaules RX līderis Peters Sūlbergs pirmajā sacensību dienā izcīnīja 78 punktus un šobrīd ierindojas ceturtajā vietā.

Svētdiena, 5. jūLijs:

10:30* Treniņbraucieni

12:00 3. kvalifikācijas kārta

13:00 4. kvalifikācijas kārta

16:00 Translācijas sākums TV6 un www.rallycrossrx.com

17:00 Finālbraucieni

*pēc Latvijas laika; norādītie laiki ir provizoriski un var mainīties.

Reinis Nitišs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 28

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti