Reinis Nitišs pasaules rallijkrosa čempionāta sestajā posmā Zviedrijā finišē piektais

 

Foto: reinistiss.com

Jānis Unbedahts, RA EVENTS | 6.jūlijs 2015 7:23

Šodien Hejesā, Zviedrijā, noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sestais posms. Prestižākajā pilnpiedziņas Supercar klasē startēja arī jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš pēc atlikušo divu kvalifikācijas kārtu veikšanas ierindojās piektajā vietā un kvalificējās pusfinālam.

Pusfinālā Nitišs izcīnīja otro vietu un iekļuva finālā, kurā pārsita savas automašīnas riteni un finišēja piektajā vietā. Nitišs Hejesā ieguva 19 punktus un čempionāta kopvērtējumā ierindojas piektajā vietā. Nākamais posms 7. un 8. augustā notiks Kanādā.

Trešās kvalifikācijas kārtas braucienu Reinis iesāka ar lēnu startu, atpalika no konkurentiem un uzreiz devās Joker aplī, kas viņu atmeta uz piekto vietu. Lai gan jēkabpilietim izdevās pakāpties par pozīciju augstāk, kad Joker apļus veica konkurenti, brauciena līderi šoreiz bija nesasniedzami. Finišā Nitišam ceturtā vieta, kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā uzrādot devīto ātrāko laiku.

Foto: reinistiss.com

Arī ceturtās kvalifikācijas kārtas brauciena startā braucēji nekautrējās iesaistīties kontaktcīņās, pēc kurām Nitišs ierindojās trešajā vietā. Jau pirmā apļa laikā austrietis Manfrēds Štols tramplīnā pieļāva kļūdu un sagriezās, un Nitišs spēja pakāpties uz otro vietu. Brauciena turpinājumā Nitišs sekoja līderim, francūzim Davī Žannē un nosargāja otro vietu arī pēc tam, kad veica Joker apli. Kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišam septītais ātrākais laiks.

Pēc četru kvalifikācijas kārtu veikšanas Nitišs ierindojās piektajā vietā un kvalificējās pusfinālam.

Pusfināla startā Nitišs tika izstumts līdz pašai trases ārmalai, un jēkabpilietim atlika tikai viena izvēle – veikt Joker apli, pēc kura viņš atkrita uz piekto vietu. Tomēr, Nitišam izdevās pakāpties uz trešo vietu, kad Joker apli veica priekšā esošie konkurenti, tajā skaitā Peters Sūlbergs, kurš trasē atgriezās tieši aiz Nitiša, uzsākot aizraujošu cīņu par pozīciju. Brauciena turpinājumā Nitišam izdevās veiksmīgi nosargāt savu pozīciju, turklāt, abi braucēji spēja pakāpties par pozīciju augstāk, kad kļūdu pieļāva otrajā vietā esošais Žannē. Nitišs finišā otrais, iekļūstot sacensību finālā.

Foto: reinistiss.com

Sacensību finālā Nitišs startēja no otrās starta rindas un pēc pirmajiem līkumiem ierindojās trešajā vietā. Tomēr, jau pašā brauciena sākumā, Nitiša automašīnai tika pārsista riepa. Lai gan fināla sākumdaļā bojājums neradīja būtiskus sarežģījumus un Nitišs spēja noturēties aiz līderiem, brauciena izskaņā Nitišs strauji zaudēja ātrumu un arī pozīciju trasē. Piektā apļa sākumā Nitišs izvēlējās veikt Joker apli un atkrita uz sesto vietu, tomēr, finišā tika klasificēts kā piektais, jo finišu nesasniedza Sūlbergs, kurš izslīdēja no trases un palika drošības joslā.

“Pusfināls bija lielisks! Sajūtas vairāku apļu garumā aiz sevis veiksmīgi noturēt Peteru ir neticamas! Diemžēl finālā viss negāja tik gludi – jau pirmajā līkumā saņēmu sitienu, un riepa sāka lēnām laist gaisu. Līdz ar to, visu labo līkumu veikšana bija apgrūtināta, un nācās pielāgot brauciena stratēģiju, lai spētu sasniegt finišu un iegūtu pēc iespējas vairāk punktus. Cerības uz goda pjedestālu šoreiz īsti nebija.

Apsveicu savu kolēģi Jāni Baumani, kurš startēja Zviedrijā notiekošajā Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā. Baumanim šonedēļ pārliecinošs sniegums un izcīnīta skaista uzvara Super1600 klasē, kas ļauj nostiprināties arī Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā! Tā turpināt arī nākamajos posmos!”

Foto: reinistiss.com

Liels paldies visiem faniem, kuri bija mērojuši tuvāku vai tālāku ceļu, lai vērotu sacensības klātienē. Dzeltenie krekli šoreiz bija manāmi teju katrā līkumā! Ja ne tehniski, tad vismaz morāli pāris zirgspēkus tas man šonedēļ deva!” pēc sacensībām atzīst Reinis Nitišs.

Reinis Nitišs Zviedrijā izcīnīja 19 punktus – 12 punktus par piekto vietu pēc četrām kvalifikācijas kārtām, 5 punktus par otro vietu pusfinālā, kā arī 2 punktus par piekto vietu finālā. Sešu posmu laikā Nitišs iekrājis 96 punktus un Pasaules RX kopvērtējumā šobrīd ierindojas 5. vietā. Čempionāta līderpozīcijā ar 159 punktiem izvirzījies 2014. gada pasaules čempions rallijkrosā Peters Sūlbergs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti