Vecpils autokrosā Beatei Klipai divas avārijas, čempions tiks noskaidrots Smiltenē

 
LMT Autosporta Akadēmija | 2.augusts 2015 11:52

Sarežģītajā un līkumainajā Vecpils trasē noslēdzies Latvijas autokrosa čempionāta priekšpēdējais posms. Lai gan sacīkstes nebija veiksmīgas “LMT Autosporta Akadēmijas” pilotei Beatei Klipai, kopvērtējumā viņa joprojām ir viena no galvenajām titula pretendentēm.

Vecpilī Beate aizvadīja vienu no savām neveiksmīgākajām autokrosa sacīkstēm pēdējo gadu laikā. Viss sākās jau nedēļu pirms sacensībām – laicīgi neaizsūtīts pieteikums nozīmēja, ka kvalifikācijā jāstartē no pēdējās pozīcijas. Likstas turpinājās arī kvalifikācijā – pirmajā braucienā sagriešanās, atrodoties piektajā vietā, un finišā tikai astotā pozīcija. Otrajā braucienā Beate finišēja piektā, bet trešajā piedzīvoja avāriju jau pirmajā līkumā un bija spiesta izstāties. Arī finālā “LMT Autosporta Akadēmijas” pilotei nesanāca nobraukt pārāk daudz – otrajā līkumā piedzīvots kūlenis un izstāšanās.

Tajā brīdī šķita, ka šajā līkumā pazudušas arī cerības uz čempiontitula nosargāšanu, jo otrajā vietā brauca kopvērtējuma tuvākais sāncensis Kaspars Meņģelis. Trases malā Beate jau izplūda asarās par zaudēto titulu, taču kļūdījās arī Kaspars, iebraucot valnī un nolaužot bagija priekšējo riteni. Tas nozīmēja, ka čempiona titula noskaidrošana jāatliek uz 23. augustu, kad notiks Latvijas autokrosa čempionāta pēdējais posms Smiltenē.

“Ārkārtīgi sarežģīta nedēļas nogale,” pēc sacensībām stāstīja Beate Klipa. “Man likās, ka viss ir beidzies, un pirmais numurs uz mana bagija nākamgad vairs nebūs. Tomēr Kaspars atstāja līdzjutējiem intrigu, un uz Smilteni brauksim trīs zelta medaļas pretendenti – Valters Zīverts ir jaunais kopvērtējuma līderis ar 43 punktiem, bet man un Kasparam ir pa 41. Matemātika pavisam vienkārša – kā finišēsim Smiltenē, tā arī sadalīsim medaļas!”

Nākamās sacensības “LMT Autosporta Akadēmijas” sportistiem jau nākamnedēļ – 7. un 8. augustā risināsies Latvijas autorallija čempionāta piektais posms “300 Lakes Rally”. Tajā startēs Emīls Blūms / Reinis Vilsons, Toms Lielkājis / Toms Pirktiņš un Mārtiņš Sesks / Māris Kulšs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti