Kens Bloks atklāj savus plānus

 

Kens Bloks Foto: McKlein photography

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 20.janvāris 2016 8:59

Starpsezona ir laiks, kad startiem tiek gatavota sporta tehnika, komandas atjauno braucēju sastāvus, izveidojas jaunas komandas. Pasaules rallijkrosa čempionāts nav izņēmums, arī šajā seriālā līdzjutējus un ekspertus gaida daudz jaunumu.

Par savu dalību pasaules rallijkrosa čempionātā 2016 gadā paziņojis atraktīvais un daudzpusīgais amerikānis Kens Bloks. Bloks pazīstams kā izcils drifta meistars. Savā laikā Kens Bloks ir startējis gan pasaules rallija čempionāta, gan Amerikas rallija čempionātā, kā arī četrus gadus cīnijies par Globālā rallijkrosa čempionāta(GRC) trofeju. 2014 gadā Kens aizcīnijās līdz otrajai vietai GRC, bet pagājušajā gadā ar trīs uzvarām posmos palika piektais. 

Kens Bloks ir ļoti daudzpusīgs autosportists. Ik gadu amerikānis piedalās neskaitāmās sacensībās, bet šogad braucējs ir nolēmis šo tradiciju lauzt ar dalību tikai vienā seriālā - pasaules rallijkrosa čempionātā(RX). Eiropas trases Kenam nav svešas. 2014 gadā Bloks startēja divos RX posmos, Norvēģijā(3.vieta) un Francijā(4.vieta). Bloks jau iepriekš ir teicis, ka čempionāts viņam šķiet ļoti aizraujošs ar savu lielo konkurenci un augsto tehnisko līmeni. 

Bloks startēs ar sev labi pazīstamo Ford Fiesta Mk7 spēkratu. Amerikānis uzskata, ka auto ir ļoti konkurētspējīgs. Neskatoties uz lielo pieredzi Fiesta gatavošanā sacensībām, Bloks baudīs Ford rūpnīcas atbalstu. Tas noteikti palielinās braucēja izredzes cīņā ar konkurentiem. Ford labi pazīst Bloku, jo tieši viņš palīdzēja aizvadītajā gadā izcīnīt ražotāju kausu Globālajā rallijkrosa čempionātā.

Pasaules rallijkrosa čempināta pirmais posms norisināsies Portugālē 16.-17.aprīlī. Kens Bloks ar nepacietību gaida pirmo startu jaunajā sezonā. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti