Latvijas sportistiem sasniegumi Eiropas autokrosa un rallijkrosa čempionātā

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 29.maijs 2016 19:14

Latvijas sportisti nedēļas nogalē sasnieguši augstvērtīgus rezultātus Eiropas autokrosa un Eiropas rallijkrosa čempionātā.

Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā Vācijā Justs Grencis sasniedza otro vietu JuniorBuggy cīņās, arī viņa tēvs Ervins Grencis prestižajā SuperBuggy klasē sasniedza otro vietu. Savukārt Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā Lielbritānijā Super 1600 klasē otrā vieta Artim Baumanim.

Pasaules čempionāta SuperCar ieskaitē Jānis Baumanis palika vienu pozīciju aiz fināla, Reinim Nitišam neveiksmīga sacīkste.

Lielbritānijā, Lidenhilas trasē aizvadītajā pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā visaugstāko rezultātu sasniedza Artis Baumanis, Super 1600 klasē gūstot otro vietu. Kvalifikācijas braucienos Artis guva stabilus rezultātus, kas ļāva sasniegt trešo vietu četru braucienu summā, un nokļūt pusfināla pirmajā starta rindā. Pusfināls tika uzvarēts, kas, savukārt, nodrošināja pirmo starta rindu arī finālā. Finālbraucienā Baumanis spēkojās par uzvaru, finišējot otrais, par 0,9 sekundēm piekāpjoties ungāram Kristianam Šžabo. Trešais finālā čehs Jozefs Šusta.

Lidenhilā pasaules čempionātā SuperCar Jānis Baumanis iekļuva pusfinālā, šajā braucienā sasniedzot ceturto vietu – vienu pozīciju aiz fināla robežas. Šis ir Jāņa labākais rezultāts šajā sezonā. Reinim Nitišam šoreiz neveiksmīga sacīkste, ko lielā mērā diktēja sestdien otrajā kvalifikācijā saņemtā izslēgšana no brauciena par konkurenta mašīnas sagriešanu.

Vācijā, Zēlovas trasē aizvadītajā Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā valmierietis Ervins Grencis izcīnīja otro vietu SuperBuggy klasē, piekāpjoties vienīgi francūzim Tomasam Anakleto. Grencis sacīkstē bija līderu pulkā visas nedēļas nogales garumā. 27 dalībnieku konkurencē trešā vieta laika kontrolē, divas uzvaras un viena otrā vieta kvalifikācijas braucienos, uzvara pusfinālā un otro vieta finālā. Šis ir Ervina labākais līdz šim SuperBuggy klasē sasniegtais rezultāts.

Dēls Justs Grencis JuniorBuggy klasē sacīksti sāka ļoti neveiksmīgi, laika kontrolē uzrādot priekšpēdējos rezultātus. Tomēr ar katru kvalifikācijas braucienu sniegums uzlabojās, kas ļāva Justam finālā startēt no piektās pozīcijas. Aizvadot lielisku braucienu, Grencis sasniedza otro vietu, kas ir atkārtots viņa augstākais rezultāts Eiropas čempionātā.

Otrs SuperBuggy klases braucējs no Latvijas Jānis Boks piedzīvoja dramatisku Eiropas čempionāta pirmo posmu. Pirmā kvalifikācijas brauciena startā Boks izvirzījās vadībā, taču pirms pirmā līkuma viņa bagijā nebremzējot ietriecās holandietis Terijs Kalagans. Trieciens bija tik spēcīgs, ka Jānis guva spēcīgu sitienu pa galvu un samaņas zudumu. Boks tika nogādāts slimnīcā un, lai arī brīžus pēc starta neatceras, Jānis jau izrakstīts no slimnīcas. Saprotams, ka Boks atsaucis dalību Eiropas čempionāta nākamajā posmā, kas nākamajā nedēļas nogalē norisināsies Lietuvā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti