Sestdien 333 trasē jānoskaidro Latvijas rallijkrosa kausa uzvarētāji

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 14.oktobris 2016 13:06

Sestdien sporta kompleksā 333 tiks aizvadīts Latvijas rallijkrosa kausa ceturtais – pēdējais – posms. Jānoskaidro kopvērtējuma uzvarētāji visās trīs ieskaitēs – Super 1600, Touring 2000 un LADA RX.

Latvijas rallijkrosa kauss šogad tiek aizvadīts pēc vairāku gadu pārtraukuma. Tā kā sezonai vēl ir eksperimentāls statuss, pirmie divi posmi tika aizvadīti NEZ Rallijkrosa čempionāta sacīkšu ietvaros (333 trasē un Biķernieku trase). Trešā sacīkste jau tika aizvadīta atsevišķi Jēkabpils puses Biržos, bet rīt 333 trasē jāsaliek sezonas punkti.

Super 1600 klasē uz starta plāni iziet visi trīs kopvērtējuma līderi. Par pirmo vietu sezonā cīnīsies jēkabpilietis Reinis Safonovs un šīs sezonas galvenais pārsteigums līdz ar uzvaru NEZ posmā Rīgā Eliss Dukaļskis. Starp abiem ir tikai septiņi kopvērtējuma punkti, tātad visu jāizšķir klases finālbraucienam.

Kopvērtējumā trešais, bez reālām izredzēm uz augstāku pozīciju, ir Edijs Ošs. Viņš gan var izrādīties galvenais favorīts 333 sacīkstē. Aizvadītajā nedēļas nogalē Edijs debitēja Eiropas mēroga seriālā Rallycross Challenge Europe, Beļģijas posmā gūstot otro vietu Super 1600.

Touring 2000 klasē, kurā pulcējas aizmugures piedziņas un priekšpiedziņas mašīnu braucēji, pieteikti 14 dalībnieki. Seriāla vadībā pirms pēdējā posma ar 12 punktu pārsvaru atrodas Artūrs Pumpurs, kuram seko šogad Latvijas autokrosa čempiona titulu 2000 Super klasē sasniegušais Juris Spīķis. Punkta attālumā aiz Spīķa Viesturs Tilgass. Šis trio vēl spēkosies par pirmo pozīciju kopvērtējumā. Duelis starp Pumpuru un Spīķi būs aizraujošs, taču jārēķinās arī ar citiem klases braucējiem. Jānis Ikers, Raimonds Mūrnieks un vairāki citi var sarūpēt pārsteigumus.

LADA RX klasē, kurā pulcējas aizmugures piedziņas VAZ automašīnas, 22 pieteikumi. Klases vadībā atrodas Ivars Joelis un Ivo Traubergs, kurus šķir tikai divi punkti. Viņi ir pārliecinoši atrāvušies no sekotājiem. Trešajā vietā atrodas Matīss Vasilis. Arī par šo pozīciju gaidāmas smagas cīņas, jo Matīsam trīs punktu robežās seko vēl trīs konkurenti.

Cīņā par pirmo vietu favorītu noteikt šobrīd sarežģīti. Statistiski jāatzīmē, ka, ja Traubergs gūs kopvērtējuma uzvaru, Ivo būs guvis pirmo kopvērtējuma godalgu kopš 1999. gada, ka viņš kļuva par Latvijas čempionu gan autokrosā, gan rallijkrosā (gadu vēlāk sasniegta bronzas medaļa Eiropas autokrosa čempionātā).

Skatītājiem sestdienas sacīkste sāksies no pl.10:00. Vairāk informācijas 333.lv.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti