Jānis Baumanis otrais, bet Artis Baumanis piektais pēc pirmās dienas rallijkrosa PČ un EČ posmā Vācijā

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport | 16.oktobris 2016 7:51

Vācijā, Estseringas rallijkrosa trasē šajās brīvdienās tiek aizvadīts FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 11.posms un Eiropas čempionāta S1600 klasē pēdējais posms.

Sacensību pirmā diena ļoti veiksmīga izvērtās abiem Latvijas pārstāvjiem - Jānim Baumanim, kurš šogad startē pasaules čempionātā World RX Team Austria rindās, un viņa brālim Artim, kurš SET Promotion vienības sastāvā aizvada sezonu Eiropas čempionāta S1600 klasē.

Pirmā sacensību diena, kā ierasts, sākās ar brīvajiem treniņbraucieniem. Tajos Jānis Baumanis sev bija uzstādījis mērķi būt vismaz starp 12 ātrākajiem, taču ar devīto labāko apļa laiku uzstādījums tika ievērojami pārspēts. Tā bija laba zīme, ka, spītējot bedrēm Esteringas trases grants sekcijā, ātrums ir atrasts un ir visas iespējas cīnīties par augstām vietām.

“Esteringa ir otra vecākā rallijkrosa trase pasaules čempionātā un var teikt, ka tā ir viena no rallijkrosa īstajām mājvietām. Brīvajos treniņos bez lielas aizķeršanās aizvadījām veselus trīs braucienus un paralēli meklējām iespējas veikt izmaiņas regulējumos. Pēdējā braucienā uzrādīju trešo ātrāko apļa laiku, taču daudzi no tiem, kuri sekoja, trasi izbrauca ātrāk, kā rezultātā man treniņos devītais rezultāts. Bet sajūtas ir noķertas un tas ir galvenais, jo ar superkāru braukt te ir krietni citādāk nekā ar Super 1600 klases mašīnu,” pēc brīvajiem treniņiem sacīja Jānis.

To, ka sajūtas ir noķertas, pierādīja jau pirmā kvalifikācija, jo Jānis uzvarēja ne tikai savā braucienā - latvietis bija ātrāks par visiem pārējiem sacensību dalībniekiem un pēc sesijas ieņēma 1.pozīciju kopvērtējumā. Būtiski, ka tā viņam bija pirmā uzvara kvalifikācijas braucienos šajā sezonā. Arī otrajā kvalifikācijas braucienā Jānis spēja parādīt atzīstamu sniegumu un ar savā braucienā izcīnītu otro vietu, un ar ceturto labāko rezultātu visas kvalifikācijas summā pirmo dienu Vācijā noslēdza kopvērtējuma otrajā pozīcijā tūlīt aiz 2016.gada pasaules čempionāta līdera Matiasa Ekstroma.

“Pirmo dienu esmu aizvadījis godam. Pirmajā kvalifikācijā izcīnīju pirmo uzvaru savā pasaules čempionāta dalībnieka karjerā kaut gan sākotnēji šaubījos par rezultātu, jo trasē pieļāvu dažas mazas kļūdiņas. Galu galā šīs ir arī pirmās sacensības šajā trasē ar superkāru. Pēc brauciena ar inženieriem veicām diezgan pamatīgu datu analīzi un uz otro kvalifikāciju devos ar vismaz tādu pašu mērķi. Finišēju gan ceturtais, taču dienas izskaņā esmu otrais un var teikt, ka esmu uz viļņa. Cerams rīt tas tā turpināsies, atliek vien dot virsū!” sacensību pirmās dienas notikumus atceras Jānis.

Vienlaikus ar pasaules čempionāta posmu Esteringā tiek aizvadīts arī Eiropas čempionāta pēdējais posms Super 1600 klasē startējošajiem sportistiem, starp kuriem ir arī Jāņa brālis Artis. Viņam atšķirībā no Jāņa sestdien bija jāaizvada trīs kvalifikācijas braucieni un to summā ir izcīnīta piektā vieta. Zīmīgi, ka arī Artis Vācijā izcīnīja savu pirmo uzvaru absolūtajā vērtējumā, turklāt tas viņam izdevās trešajā kvalifikācijas braucienā.

“Šajā trasē esmu aizvadījis pirmssezonas testus, bet tagad apstākļi ir pavisam citādāki. Naktī lija, trase ir mitra bet žūst, un visu laiku mainās, turklāt ir ļoti slidena, tāpēc braukt nav viegli. Bet diena ir noslēgusies uz pozitīvas nots, jo beidzot ir izdevies ļoti labi nostartēt un ir pamats būt priecīgiem. Jāņem arī vērā, ka mašīna man tagad ir cita un nācās pierast, bet tas, šķiet, ir izdevies un rezultāti to atspoguļo. Emocijas katrā ziņā ir iegūtas un cerams tās turēsies vēl ilgi, lai rīt atkal būtu ļoti labs brauciens,” pēc pirmās dienas braucieniem sacīja Artis.

Pēc aizvadītiem desmit pasaules čempionāta posmiem Jānis Baumanis kopvērtējumā ir ieņem 10.pozīciju. Artis Baumanis šobrīd ir 4.vietā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti