Audi sportists Mattiass Ekstroms uzvar FIA Pasaules čempionātā rallijkrosā

 

Foto: Publicitātes attēls

Moller Baltic Import | 17.oktobris 2016 14:17

Audi Sport braucējs Mattias Ekstrom garantē sev zeltu FIA Pasaules čempionātā rallijkrosā, aizvadītajā posmā Vācijas Estering trasē finišējot piektajam.

Pēc 11 čempionāta posmiem sportists ir vadībā ar 17 punktu pārsvaru un viņu vairs nav iespējams apdzīt. Oficiāli čempiona titulu Mattiasam Ekstromam piešķirs pēdējā posmā Argentīnā, kas norisināsies 26.-27.novembrī.

Pirms čempionāta Vācijas posma Mattias Ekstrom kopā ar visu EKS komandu viesojās arī Latvijā, kur sportists piedalījās desmitajā no 12 rallijkrosa etapiem. Latvijā, Biķernieku trasē Mattias finišēja otrais. Jāatgādina, ka pirms starta trasē Audi Latvija sadarbībā ar Audi Sport / EKS komandu organizēja ekskluzīvo tikšanos ar Mattiasu, sniedzot iespēju visiem motorsporta un Audi faniem personīgi uzdot jautājumus nu jau gandrīz FIA Pasaules čempionāta rallijkrosa uzvarētājam, saņemt autogrāfus un uztaisīt kārotās fotogrāfijas ar Audi labāko sacīkšu braucēju.

Lai varētu startēt rallijkrosa čempionātā Mattias Ekstrom atteicās no dalības DTM finālā, pirmo reizi 16 gadu laikā izlaižot šo notikumu: “Kopā ar Audi Sport esmu piedzīvojis tik daudz nozīmīgu un sirsnīgu momentu DTM sacikstēs, taču šis ir svarīgākais notikums manā karjerā. Vēl trīs gadus atpakaļ mums nekā nebija, un tagad kopā ar manu EKS komandu esam nonākuši līdz čempionu titulam! Protams, mēs to nevarētu paveikt bez Audi Sport atbalsta. Es no visas sirds pateicos, ka biju spējīgs piedalīties pirmspēdējā posmā Estering trasē un nodrošināt mums visiem tik svarīgu uzvaru,” stāsta Mattias Ekstrom.

Līdzās ar uzvaru FIA Pasaules čempionātā rallijkrosā Mattias Ekstrom vēlreiz ir apliecinājis, ka ir ne vien labākais Audi Sport braucējs zīmola vēsturē, bet vispār viens no labākajiem un universālākajiem sacīkšu braucējiem pasaulē. Mattias Ekstrom pārstāv Audi Sport kopš 2001.gada un pa šo laiku ir aizvadījis 177 DTM sacīkstes, svinot 22 uzvaras un divus čempiona titulus 2004. un 2007. gadā. Sportists ir triumfējis arī Čempionu sacīkstēs, 2005.gadā komandas braucienā kopā ar Tomu Kristensenu un 2006., 2007. un 2009. gadā individuālajā disciplīnā, kas nozīmē pārākumu arī pār Formula 1 leģendāro braucēju Mihailu Šumaheru un citiem.

Sportista panākumi ir nozīmīgi ne vien viņam pašam un visai EKS komandai, bet arī Audi Sport kopumā. Čempiona tituls FIA Pasaules čempionātā rallijkrosā ir tik pat nozīmīgs, cik uzvara Formula 1, WRC, WEC vai WTCC sacikstēs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti