Pirmo reizi 333 Ziemas kausā aizvadīti paralēlo cīņu dueļi

 

Foto: Publicitātes attēls

333 Ziemas kauss | 14.februāris 2017 13:49

“333 Ziemas kauss” desmitās sezonas 5.posmā sporta kompleksā “333” dalībnieki pirmo reizi tika izaicināti sacenties paralēlās cīņas dueļos paralēlās trasēs.

Pēc spraigi aizvadītiem četriem Super Sprint braucieniem dienas pirmajā daļā, visu ieskaites grupu spēcīgākie astoņi braucēji pa pāriem stājās uz starta līnijas, lai pēc izslēgšanas principa noskaidrotu absolūti ātrākos braucējus katrā grupā. Zīmīgi, ka cīņas starp braucējiem bija līdzvērtīgas, ļaujot savstarpēji revanšēties par iepriekš aizvadītajiem sacensību braucieniem.

RWD AM grupā par dienas absolūto uzvarētāju kļuva Kaspars Verdens, kurš izcīnīja pirmo vietu gan Super Sprint ieskaitē, gan Parallel Challenge braucienos, finālā pārspējot Super Sprint ceturtās vietas īpašnieku Ģirtu Pauriņu. Tiesa sezonas kopvērtējumā Verdens šobrīd ieņem ceturto pozīciju. Super Sprint ieskaitē otro vietu ieņēma Jānis Ozols, kurš jau paralēlās cīņās pirmajā izslēgšanas braucienu kārtā piekāpās Super Sprint sestās vietas ieguvējam Kārlim Karānam. Savukārt trešo vietu Super Sprint ieskaitē izcīnīja šī brīža RWD AM kopvērtējuma līderis Mārtiņš Kļava, kuram arī paralēlās cīņas beidzās pirmajā izslēgšanas kārtā.
Pirms sezonas noslēdzošā posma šī brīža kopvērtējuma TOP3 braucēji RWD AM grupā ir Mārtiņš Kļava ar 318 punktiem, Kārlis Karāns ar 308 punktiem un Jānis Ozols ar 298 punktiem.

RWD PRO grupā šajā posmā cīnījās sezonas kopvērtējuma pieci spēcīgākie braucēji. Par Super Sprint uzvarētāju 5.posmā kļuva Raivis Galviņš, kurš paralēlajās cīņās izstājās pusfinālos. Otro vietu Super Sprint ieguva Aigars Tīdmanis, savukārt paralēlajās cīņās viņam uzvara, finālā sacenšoties ar Gintu Lapsu, kurš Super Sprint ieskaitē izcīnīja ceturto vietu. Trešā vieta sprinta ieskaitē Jānim Apsītim, kurš paralēlo cīņu pusfinālā piekāpās Aigaram Tīdmanim. Piektā vieta – Voldemāram Kalvem.
RWD PRO grupas kopvērtējumā šī brīža braucēju TOP3: Raivis Galviņš ar 318 punktiem, Aigars Tīdmanis ar 312 punktiem un Gints Lapsa ar 302 punktiem.

2WD AM grupā Super Sprint ieskaitē par ātrākajiem sevi pierādīja čempionāta jaunākie braucēji. Pirmā vieta Tomasam Štolcermanim, bet otrā vieta viņa komandas biedram Artūram Bondaram.
Paralēlajās cīņās Tomass Štolcermanis izstājās jau pirmajā izslēgšanas braucienu kārtā pēc pieļautas kļūdas trases sākuma daļā, savukārt Artūrs Bondars paralēlajā duelī pusfinālā zaudēja lietuviešu braucējam Mindaugam Simkeviciusam. Par paralēlo cīņu uzvarētāju 2WD AM grupā kļuva Artis Freibergs, kurš Super Sprint ieskaitē izcīnīja trešo vietu, un čempionāta kopvērtējumā saglabā līdera pozīcijas ar 330 punktiem. 2WD AM grupas kopvērtējumā otrā vieta Tomasam Štolcermanim ar 319 punktiem, trešā – Artūram Bondaram ar 304 punktiem.

Priekšpiedziņas profesionāļu grupā (2WD PRO) par sensacionālām cīņām līdz pēdējiem trases metriem parūpējās pieredzējušie braucēji Mareks Štolcermanis un Aivo Gailītis. Paralēlajās cīņās fināla braucienu autosportisti veica divreiz, jo vienlaicīgi abām automašīnām pirmā fināla brauciena laikā pārsprāga riepas. Pēc tehniskās pauzes 2WD PRO grupas fināla brauciens tika atkārtots, kurā par ātrāko sevi pierādīja Mareks Štolcermanis. Arī Super Sprint ieskaitē šoreiz ātrākais bija Mareks Štolcermanis, otrajā vietā aiz sevis atstājot Aivo Gailīti. Trešā vieta Andim Gluškovam, kurš paralēlajās cīņās pusfinālā piekāpās Marekam Štolcermanim.
2WD PRO grupā šī brīža kopvērtējuma tabulā pirmo vietu ar 305 punktiem ieņem Arvis Bērziņš, kurš Super Sprint ieskaitē izcīnīja sesto vietu, otrā vieta Aivo Gailītim ar 303 punktiem, trešā vieta Andim Gluškovam ar 279 punktiem, kurš arī Super Sprint ieskaitē ieņēma trešo vietu, bet paralēlajās cīņās pusfinālā piekāpās Marekam Štolcermanim.

Pilnpiedziņas klasē par Super Sprint uzvarētāja titulu sīvas cīņas norisinājās kā AM tā PRO grupās. Abās grupās pirmās un otrās vietas braucēji bija izcīnījuši maksimālo punktu skaitu, līdz ar to uzvarētāji tika noteikti pēcbraucienos izcīnītās trešās labākās vietas. No tā izrietot, 4WD AM grupā par Super Sprint uzvarētāju kļuva Edgars Leonovs, kurš paralēlo cīņu pusfinālā piekāpās Super Sprint trešās vietas ieguvējam Jānim Ozoliņam. Otrā vieta Kristapam Mazuram, kurš sevi pierādīja kā ātrāko paralēlajās cīņās.
4WD AM grupas kopvērtējuma līderis ir Jānis Ozoliņš ar 323 punktiem, otrajā vietā ierindojas Jurģis Meisters ar 264 punktiem, trešā vieta – Edgaram Bundzim ar 249 punktiem.

Visjaudīgākajā sacensību grupā, 4WD PRO, spraigas uzvaras izcīnīja šī brīža grupas kopvērtējuma līderis Artis Vicinskis. Pie vienāda kopvērtējuma Super Sprint punktu skaita, ar dažu punktu pārsvaru trešajā labākajā braucienā Artis Vicinskis pārspēja Daini Rasu, kurš paralēlajās cīņās piekāpās Super Sprint sestās vietas ieguvējam Jānim Hānam. Tiesa tieši ar Jāni Hānu Artis Vicinskis cīnījās paralēlo cīņu finālā, kurā uzvarētājs tika noteikts tikai pēc otrā brauciena, jo pirmajā braucienā abi sportisti finišēja identiski! Beigās paralēlajās cīņās uzvara Vicinskim. Trešā vieta Super Sprint ieskaitē Kalvim Blūmam, kurš paralēlajās cīņās pusfinālā piekāpās Artim Vicinskim.
Kopvērtējuma tabulā līdera pozīcijas vēl pārliecinošāk nostiprina Artis Vicinskis ar 336 punktiem, otrā vieta Edgaram Trallam ar 295 punktiem, trešā – Jānim Hānam ar 289 punktiem.

“333 Ziemas kausa” noslēdzošais, 6.posms, paredzēts 25.februārī. Noslēdzošā posma patrons būs degvielas tirgotājs “NESTE”, kas ne tikai sveiks posma uzvarētājus, bet ir arī viens no galvenajiem sacensību kopvērtējuma balvu fonda veidotājiem.
Pieteikšanās “333 Ziemas kausa” noslēdzošajam posmam šobrīd iespējam klātienē auto aksesuāru veikalā “Autoeksperts”, Rīgā, Gunāra Astras ielā 3.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO)

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti