Sākas pasaules rallijkrosa čempionāts. Pēc pirmās dienas Jānis Baumanis dala 7.- 9.vietu ar Bloku un Lēbu (+ foto)

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport | 2.aprīlis 2017 12:19

Vakar pirmo reizi kopš pagājušā gada novembra gaisu pieskandināja pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieku superkāri, tai skaitā latviešu Jāņa Baumaņa Team STARD sagatavotā Ford Fiesta un Reiņa Nitiša Audi A1.

Ja salīdzina ar 2016.gadu, tad komandu sastāvos ir notikušas prāvas izmaiņas, un ir nākušas klāt arī jaunas komandas. Viena no tām ir jaunizveidotā austriešu Team STARD, kurai pievienojies Jānis Baumanis. Šajā komandā par sacīkšu auto izstrādi atbildīgais ir austriešu speciālists un autosportists Manfrēds Štols. Viņa uzraudzībā tapušie 2017.gada Ford Fiesta WRX automobiļi šodien piedzīvoja ugunskristības un tās izturēja godam. Tiesa gan, ir vēl dažas tehniska rakstura problēmas, tomēr komanda strādā, lai tās novērstu un braucēji būtu vēl ātrāki.

Taisnības labad gan jāsaka, ka par ātrumu jau tagad sūdzēties nevar. Sestdienas brīvajos treniņbraucienos Jānis bija piecpadsmitais ātrākais, bet pirmo kvalifikācijas braucienu noslēdza ar septīto labāko rezultātu.

“Teikšu godīgi, šodien bija pirmā reize, kad tā pa īstam piesēdos pie jaunās mašīnas stūres, tāpēc pirmajā treniņbraucienā biju samērā piesardzīgs, lai saprastu, kā šī mašīna strādā. Pirmās sajūtas bija diezgan labas, bet bija arī dažas lietas, ko vajadzēja izmainīt un tā soli pa solim atradām piemērotākos regulējumus sausam laikam. Pirms pirmā kvalifikācijas brauciena nolija lietus un trase bija slapja. Ar katru apli tā gan kļuva sausāka un, kad pienāca mana kārta braukt, spēju uzrādīt septīto labāko rezultātu, par ko esmu ļoti priecīgs,” saka Jānis Baumanis.

“Ir gandarījums, ka ātrums ir jau pirmajās sacensībās, jo īpaši tāpēc, ka Jānim pēdējā braukšana ar superkāru bija tikai pagājušajā gadā Argentīnā, kamēr komandas, kas mums ir priekšā ir aizvadījušas nopietnus testus un piloti ir trenējušies. Jānis spēj turēt līdzi un pat būt ātrāks par dažu labu rūpnīcas komandas pilotu, tā ka par to prieks. Pirmajā kvalifikācijā gan mums par labu nospēlēja arī laika apstākļi. Brīvajos treniņos stipri lija, tad pārstāja līt un, protams, ar katru pirmās kvalifikācijas braucienu trase uzlabojās. Tā kā Jānis startēja pēdējā braucienā, viņam ar konkurentiem apstākļi bija vislabākie,” stāsta Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis.

Tai pašā laikā jāatzīst, ka rezultāts varēja būt labāks, ja Jāņa jaunajam sacīkšu auto nebūtu tehnisku problēmu ar pārnesumkārbu.

“Ir pamatīgas problēmas ar jauno ātrumkārbu. Jau treniņos parādījās problēmas ar pārslēgšanos uz leju visos ātrumos un arī slēdzoties uz augstāku pārnesumu divos “trāpīt” bez gāzes atlaišanas un sajūga izspiešanas. Tas katrā kvalifikācijas braucienā maksā vismaz dažas sekundes, bet, kad problēmas novērsīsim, būs vēl labāk,” pārliecināts ir Andris Baumanis.

Otrajā kvalifikācijas braucienā situācija bija diametrāli pretēja pirmajam braucienam. Jo, ja kvalifikācijas sākumā trase bija sausa, tad pēdējie braucieni, tai skaitā Jāņa brauciens, tika aizvadīti lietū un attiecīgi - stipri slidenā trasē.

“Tā rezultātā Jānim kvalifikācijā vienpadsmitais laiks, bet kopvērtējumā pēc pirmās dienas Jānis dala septīto, astoto un devīto vietu ar Sebastjanu Lēbu un Kenu Bloku,” - tā Andris Baumanis.

“Pēc pirmās dienas domāju, ka ir labi. Ir dažas lietas, kas mašīnai jāpamaina regulējumos, bet kopumā uzskatu, ka līdz šim jau sasniegts perfekts rezultāts,” saka Jānis Baumanis.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti