Atskats uz Nitiša un Baumaņa startiem Portugālē (+ foto) 2

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

RA Events, Baumanis Motorsport | 24.aprīlis 2017 9:05

Portugāles ziemeļu pilsētā Montalegrē šodien noslēdzās 2017. gada Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta otrais posms Bompiso World RX of Portugal.

Siltos un saulainos laika apstākļos aizritēja dienas notikumi, kas Reinim Nitišam noslēdzās ar startu finālā – pirmo reizi ar Audi S1 EKS RX quattro Supercar auto. Jēkabpilietis finālu uzsāka no piektās starta vietas, atšķirīgas Joker apļu stratēģijas rezultātā brauciena laikā uz brīdi pakāpās pat līdz otrajai pozīcijai, finālbrauciena finišu sasniedzot piektajā vietā. Reinis Nitišs Portugālē izcīnīja 18 punktus, Pasaules RX kopvērtējumā pakāpjoties uz 7. vietu.

Svētdiena sākās ar divām kvalifikācijām, kurās Reinis Nitišs uzrādīja attiecīgi 3. un 5. ātrāko laiku, četru kvalifikāciju kopsummā ierindojoties 5. pozīcijā, kas nodrošināja startu sacensību pusfinālā. Jēkabpilietis pusfinālā startēja no trešās pozīcijas, nosargājot šo vietu līdz pat finišam, tādējādi pirmo reizi finālā ievedot savas komandas EKS sagatavoto #15 Audi S1 EKS RX quattro automobili!

"Komanda paveica lielisku darbu un kvalifikācijā mūsu izvēlētā stratēģija nostrādāja nevainojami. Šodien cīņas trasē bija tik ciešas, ka visu izšķīra pašas mazākās nianses. Pusfināla sasniegšana bija minimālais uzdevums, kad to paveicām, nezaudējām koncentrēšanos un spējām sasniegt finālu. Ļoti sen nebiju ticis pie izdevības tajā startēt – tas bija vienreizēji!" iesāk Reinis Nitišs. "Esam spēruši nākamo soli, jāsaka paldies visai komandai – par ieguldīto darbu, sniegtajiem padomiem un uzticēšanos! Šoreiz gan finālā zaudēju laiku aiz abām PSRX Volkswagen Sweden automašīnām, un jāuzteic arī Sebastjēna Lēba manevrs starta taisnē, iespiežot mani pamattrasē. Pie apstākļu sakritības, iespējams, rezultāts varēja būt arī citādāks, bet neskriesim ratiem pa priekšu – visam savs laiks! Liels prieks par Matiasu Ekstremu, kurš šodien izcīnīja otro uzvaru šosezon un vēlreiz apliecināja EKS komandas potenciālu!"

Latvieši ar atzinības vērtu sniegumu noslēguši cīņas Portugālē

Svētdien ar rallijkrosistu izšķirošajām cīņām par iekļūšanu pusfinālā un fināla braucieniem noslēdzās pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posms Portugālē, Montalegres trasē.

Šajā nedēļas nogalē notikušajās sacensībās, kas bija pasaules čempionāta otrais posms un pirmais posms Eiropas čempionāta Super 1600 klases braucējiem, rallijkrosa faniem Portugālē bija iespēja cīņu arēnā vienlaicīgi iepazīt un līdzi just trīs latviešu autosportistiem - Jānim Baumanim un Reinim Nitišam, kuri spēkiem mērojas ar planētas ātrākajiem braucējiem Supercar klasē, un Artim Baumanim, kurš aizvada otro sezonu Eiropas čempionāta Super 1600 klases ieskaitē.

Visi trīs autosportisti jau sestdien pieteica sevi kā nopietnus pretendentus uz iekļūšanu pusfinālā. Svētdienas atlikušie divi kvalifikācijas braucieni viņu ambīcijas tikai apstiprināja, jo Reinis Nitišs un Jānis Baumanis kopvērtējumā ieņēma 5. un 6.vietu, kamēr Artis Baumanis atradās sestajā pozīcijā.

Ja Reinim pusfinālā izdevās finišēt trešajā vietā un kvalificēties finālam, kuru viņš noslēdza kā piektais, Jānim veicās mazāk. Jau pirmajā aplī pēc sīvas kontaktcīņas ar norvēģi Andreasu Bakerūdu cieta Jāņa auto, proti, plīsa viņa pārstāvētās Team STARD komandas sagatavotās Ford Fiesta aizmugurējā riepa un izredžu pacīnīties par godalgotām vietām faktiski vairs nebija. Un tomēr, Jānis ar sasniegto ir apmierināts, jo zina, ka komanda ir paveikusi teicamu darbu mašīnas sagatavošanā, turklāt ir sasniedzis paša uzstādīto mērķi parādīt labāku sniegumu nekā sezonas pirmajā posmā Barselonā.

“Bija ļoti labs rezultāts līdz pusfinālam. Biju priecīgs par to, ko komanda ir paveikusi kopš Barselonas posma. Pusfinālā bija tikai divi braucēji, kas nepārstāv rūpnīcas komandas un tie bijām mēs ar komandas biedru Timuru Timerzjanovu. Zinu, ka līdz Hokenhaimas posmam Vācijā vēl tiks veikti dažādi uzlabojumi un ātrums noteikti uzlabosies. Un, ja jau tagad spējam konkurēt ar lielajām komandām par vietu TOP6, tad varam pacīnīties arī par vietu uz goda pjedestāla,” pozitīvi noskaņots pēc sezonas otrā posma ir Jānis Baumanis.

“Pusfināls, kurā brauca Jānis, rallijkrosu parādīja no tā “asiņainās” puses. Tūlīt pēc starta Jānis bija labi iekārtojies aiz Matiasa Ekstrom, bet ar samērā lielā attālumā no viņiem brauca Bakerūds. Viss izskatījās gludi, jo pārējie pusfināla braucēji jau bija pārkārtojušies uz iebraukšanu džokera aplī, taču Bakerūds, faktiski nesamazinot ātrumu, ietriecās Jāņa mašīnas aizmugurē, sasita piekari, pārsita riepu un tad jau par rezultātu cīnīties vairs nebija iespējams. Tomēr Jānim ātrums ir labs, mašīna tiek pilnveidota arvien vairāk, tāpēc kopumā esam ļoti apmierināti un domāju, ka Hokenhaimā rezultāts būs vēl labāks,” - tā brāļu Baumaņu tēvs un treneris Artis Baumanis.

Iemesls būt gandarītam par paveikto Portugālē ir arī Jāņa brālim Artim. Viņš pēc kvalifikācijas sesijā izcīnītās 6.pozīcijas iekļuva pusfinālā, tajā finišēja otrais un tādējādi ieguva tiesības startēt arī finālā. Šajā braucienā cīņas izvērtās patiesi dramatiskas, un, spītējot absolūti ātrākajam apļa laikam, Artis tajā finišēja ceturtajā pozīcijā. Taču, tā kā krievu autosportists Timurs Šigabutdinovs par pārkāpumu saņēma piecu sekunžu sodu, vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena ieguva Latvietis.

“Artim šī bija ļoti smaga sacensība. Taču viņš rāda, ka brīžiem ir ātrākais pilots savā klasē. Ceturtajā kvalifikācijas braucienā Artis pieļāva falšstartu, tādēļ bija spiests divas reize braukt džokera apli, taču ar visu to viņš uzrādīja astoto labāko rezultātu. Arta pagājušās sezonas komanda SET Promotion pēc vienas no cīņu epizodēm arī piesaistīja tiesnešus, kas Artim piesprieda piecu sekunžu sodu, taču viss nokārtojās fināla braucienā, kad šīs pašas komandas pārstāvis Šigabutdinovs par pārkāpumu saņēma identisku sodu un zaudēja ne tikai trešo, bet arī ceturto vietu,” ar Arta sniegumu apmierināts ir Andris Baumanis.

Sezonas kopvērtējumā Jānis Baumanis pēc diviem posmiem ir divpadsmitais, bet Reinis Nitišs ieņem astoto vietu. Artis Baumanis savā klasē savukārt atrodas piektajā pozīcijā.

Nākamais pasaules rallijkrosa čempionāta posms notiks jau 5.- 7.maijā Hokenhaimā. Eiropas čempionāta Super 1600 klases braucēji savukārt nākamreiz uz starta izies 12.- 14.maijā Beļģijā.

 

Foto: EKS

Foto: EKS

Foto: EKS

Foto: EKS

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Foto: Baumanis Motorsport Photography

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 25.aprīlis 2017 19:45
1 0 Atbildēt

Nekāds dižais līmenis nav, ja ar plātīšanos var tikt 5.vietā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti