Latvijas Rallijkrosa atklāšanas posmā startēs arī Eiropas čempionāta braucēji (+ foto)

 
Ritvars Podziņš | 17.maijs 2017 10:08

Jau pēc trim dienām, 21. maijā, Biķernieku sporta kompleksā gada gaidītākās sacīkstes “Latvijas Rallijkrosa kauss”, kas šogad piedzīvo savu otro sezonu.

Sacensības jau izpelnījušās ievērību no tuvāku un tālāku kaimiņvalstu labāko autosportistu puses. Sacensību pirmajā posmā dalību pieteikuši trīs rallijkrosa braucēji, kas startē arī Eiropas čempionāta seriālā.

Svētdien sacensību trasē būs iespējams redzēt tādus lieliskus autobraucējus kā igauņus - Andri Oun, kā arī Janno Ligurs, kurš tikko Beļģijā (Mettet), Eiropas rallijkrosa čempionāta 2. posmā Super 1600 klasē, izcīnīja 2.vietu. No Igaunijas ieradīsies arī Lada RX klases pārstāvji – Tomass Soe, Martins Pillais un Sigmārs Tamemagi - visiem rallijkrosa līdzjutējiem labi pazīstami sportisti. Tāpat sacensībās dalību pieteikuši divi ungārijas sportisti, kuri, piedaloties Super 1600 klasē mūsu sacensībās, gatavosies ''Neste World RX of Latvia”. No Lietuvas gaidām senioru un junioru (vectēvs un mazdēls) Samsonasus. Taču pieteikšanās Latvijas Rallijkrosa kausa pirmajam posmam turpinās vēl līdz 19. maijam, un savu interesi par dalību tajā izrādījuši vēl vairāki pazīstami autosportisti, tāpēc daži pārsteigumi vēl ir priekšā.

Jānis Bergs, Latvijas Rallijkrosa kausa organizators, sacensību direktors: “Ja skatāmies, kādi dalībnieki pieteikušies un kādus vēl gaidām pirmajam posmam, varu teikt, ka tās būs ļoti spraigas un baudāmas sacensības. Pirmais posms notiks Biķernieku trasē, kas ir viena no labākajām rallijkrosa trasēm pasaulē, labi pārskatāma skatītājiem un izaicinājumu pilna sportistiem. Savukārt, ja runājam par galvenajām cīņām, tad tās noteikti gaidāmas starp Baltijas labākajiem autobraucējiem Super 1600 klasē, jo ir pieteikušies ļoti augstas klases braucēji. Kopumā Latvijas Rallijkrosa kausa izcīņa notiks septiņos posmos, un katrā no tiem ir gaidāmi dažādi pārsteigumi.”

Ivo Traubergs, Latvijas Rallijkrosa kausa idejas autors, seriāla organizators: “Runājot par pārsteigumiem, šogad pavisam noteikti sagaidīsim arī dažus no mūsu pašu sportistiem. Sacensībām ir pieteikušies vairāki jauni dalībnieki, kuri varētu parādīt ko interesantu. Kā ierasts, spraigas cīņas būs kupli pārstāvētajā Lada RX klasē, kur par iekļūšanu pusfinālā un galvenajā finālā sacentīsies vairāk nekā 20 sportisti, starp viņiem arī LTV sporta žurnālists Armands Tripāns. Lai arī savu pirmo treniņu Armands aizvadīja tikai pagājušajā nedēļā, droši varu teikt, ka viņš būs cienīgs konkurents, kurš padarīs sacensības interesantākas un spraigākas.”

Latvijas Rallijkrosā uzvarētājus noskaidrosim četrās ieskaites klasēs: Super 1600, Touring, Lada RX un OPEN. Jaunums - Komandu ieskaite, kurā tiek summēti iegūtie kopvērtējuma punkti 2 komandas pārstāvjiem.

Sacensību atklāšana notiks plkst. 10.40, savukārt plkst. 11.00 gaidāms 1. kvalifikācijas sērijas starts, taču dalībnieku reģistrācija, automašīnu tehniskā pārbaude un brīvie treniņi notiks jau sākot no plkst. 7.00.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti