Jaunas sejas Eiropas rallijkrosā - Odiņš un Spīķis sper soli augšup

 

Foto: Ekrānšāviņš

Jānis Tamužs | 19.jūnijs 2017 14:46

Nav nekāds noslēpums, ka nodarboties ar motosportu Latvijā nav vienkārši vai lēti – salīdzinoši nelielais tirgus neinteresē mašīnbūves gigantus, prasības dalībai starptautiskas nozīmes sacensībās ir augstas, sportiskā konkurence vājos nežēlo un tos, kuri cenšas sasniegt augstākās virsotnes, bieži vien dēvē par dīvaiņiem vai apsēstajiem.

Arnis Odiņš un Juris Spīķis ir divi sportisti, kurus var dēvēt gan par dīvaiņiem, gan apsēstajiem, gan sapņotājiem – pēc panākumiem valsts mērogā un dalības sacensībās Ziemeļeiropas līmenī, viņi ir izlēmuši uzreiz spert plašu soli un piedalīties Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos. Bruņoti ar Renault Twingo automašīnām, komandas “TT Motorsports” atbalstu un pieredzējušā Uģa Trauberga padomu, abi Latvijas piloti ir apņēmības pilni startēt Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos Beļģijā, Zviedrijā, Vācijā un Neste Pasaules rallijkrosa čempionāta posmā, kas 16. un 17.septembrī notiks Rīgā, Biķernieku trasē.

Pāreja no viena līmeņa daudz augstākā sportā tāpat kā dzīvē prasa daudz – gan materiālā, gan ieguldītās enerģijas ziņā. Kas liek sportistiem dzīties pēc augstākas raudzes panākumiem? Arnis Odiņš stāsta: “Autosports, tas ir ātrums, azarts, aizrautība. Šīs īpašības mani ir virzījušas kopš es sevi atceros. Manā dzīvē šobrīd viena no lielākajām ambīcijām ārpus darba un ģimenes aktivitātēm ir autosports. Jau sešus gadus soli pa solim esmu kāpinājis savas autosporta vēlmes, iespējas un tādejādi arī sasniegumus. Mērķis vienmēr ir viens - uzvara. Vairākus gadus gūstot uzvaras un kļūstot par Latvijas un Baltijas čempionu dažādās klasēs likās, ka Latvijā īsti sevi vairs nekur nespēsi realizēt un ir jābeidz tērēt laiks un līdzekļi, jo augstāk jau tāpat nekur netikt, jo tālāk ir nepieciešams ļoti liels budžets.”

Taču sadarbība ar Uģi Traubergu radīja iespēju pakāpties augstāk. Motosportista galvenais instruments, rūpju un prieka avots, protams ir dzelzs rumaks, šajā gadījumā, automašīna. Startiem sacensībās tiek gatavotas divas Renault Twingo automašīnas “Pēc pirmajiem testiem ar TT Motorsport sagatavoto Renault Twingo, kļuva skaidrs, ka automašīna ir top līmenī un, to pareizi vadot, ir iespēja pat uzvarēt Eiropas čempionātā rallijkrosā. Braukšana ar Renault Twingo ir komandas izvēle, iepriekšējās pieredzes un zināšanu rezultāts. Uģis Traubergs jau gadiem ilgi ir saistīts ar somu komandu Set Promotion, kura izmanto tikai Renault automobiļus, kas savukārt nes līdzi ļoti lielu pieredzes bagāžu. Renault Twingo galvenā atšķirība pret konkurentu auto ir tās nedaudz īsākā bāze. Auto piemīt ļoti laba vadāmība, rodas sajūta, ka sēdi kartingā,” stāsta A.Odiņš.

Arnis Odiņš un Juris Spīķis savā 2017.gada sezonā ir iezīmējuši vairākus svarīgus datumus. Juris Spīķis 13. un 14.maijā startēja Beļģijā, bet komandas debija Eiropas čempionātā rallijkrosā paredzēta 1.-2.jūlijā Zviedrijā, sezona turpināsies ar tās svarīgāko startu Rīgā, kas paredzēts 16.-17.septembrī, bet 30.septembrī un 1.oktobrī paredzēts piedalīties sacensībās Vācijā.

Par savām izredzēm A.Odiņš stāsta: “Mūsu komandas klusais mērķis ir katrā posmā censties iekļūt labāko divpadsmitniekā jeb pusfinālā, kas šosezon ir ļoti grūti spēcīgā dalībnieku sastāva dēļ.”

Rallijkross ir populārs auto sacensību veids, kurās auto sacenšas trasē ar mainīgu segumu - asfaltu un grunti. Tiek veiktas četras kvalifikācijas kārtas, pēc kurām seko pusfināla un fināla braucieni ar kopējo startu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti