Rallijkrosa braucējs Baumanis izcīna sesto vietu pasaules čempionāta posmā Zviedrijā 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 3.jūlijs 2017 7:29

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas svētdien izcīnīja sesto vietu Zviedrijā notikušā pasaules čempionāta sezonas septītā posma finālā prestižākajā "SuperCar" klasē.

Finālā Baumanis startā aizbrauca ceturtajā vietā, bet trešajā aplī viņš iebrauca džokera aplī, kas viņam lika atkrist uz pēdējo - sesto - vietu. Tomēr latvietis acīmredzami bija pieļāvis kādu kļūdu, jo pēcāk viņš no konkurentiem sāka atpalikt arvien vairāk, kā rezultātā viņš savu vietu vairs neuzlaboja.

Tikmēr par šī posma uzvarētāju kļuva pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas, bet otro vietu izcīnīja norvēģis Andreass Bakerūds. Savukārt trešais bija slavenais francūzis Sebastjans Lēbs.

Kāds no Latvijas braucējiem pasaules čempionāta posma finālā šogad iekļuva tikai otro reizi. Sezonas otrajā posmā Portugālē tas izdevās Reinim Nitišam, noslēgumā izcīnot piekto vietu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam pusfinālā Baumanis savā braucienā bija trešais, sasniedzot finālu.
Pēc sestdien veiktajām pirmajām divām kvalifikācijas kārtām Baumanis bija tikai 15.pozīcijā, tomēr svētdien savus rezultātus izdevās krasi uzlabot, jo trešajā kvalifikācijas sesijā viņš bija piektais, kamēr ceturtajā - septītais.

Šādi rezultāti latvietim kopējā ieskaitē ar nopelnītiem 136 punktiem ļāva pakāpties uz astoto vietu un iekļūt starp tiem 12 braucējiem, kuri startēja pusfinālā.

Savukārt otram Latvijas pārstāvim pasaules čempionāta "SuperCar" klasē Nitišam no EKS vienības svētdien bija neveiksmīga. Pēc pirmās dienas latvietis atradās 12.vietā, bet trešajā kvalifikācijā viņš uzrādīja 14.rezultātu. Beidzamajā - ceturtajā - kvalifikācijas kārtā Nitišs pēc lēciena, nesaskaroties ar nevienu konkurentu, sabojāja savas "Audi" automašīnas aizmugurējo piekari, kā rezultātā viņam nedēļas nogale beidzās jau pēc kvalifikācijas.

Kvalifikācijas noslēgumā Nitišs ar 112 punktiem bija 18.vietā, kamēr par tās uzvarētāju ar 190 punktiem kļuva pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Kristofešsons.

Savukārt kopvērtējuma trešās vietas īpašnieks un Nitiša komandas biedrs Matīass Ēkstrems Norvēģijā nestartēja, jo šajā laikā viņš piedalās DTM salonmašīnu čempionātā, kur pretendē uz savu trešo titulu karjerā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem pārliecinošs līderis ir trīs uzvaras pēc kārtas izcīnījušais Kristofešsons, kuram ir 181 punkti, bet viņam ar 150 punktiem seko Pēters Sūlbergs no Norvēģijas, kamēr trešais ar 143 punktiem ir Ēkstrems.

Tikmēr Nitišs iekrājis 48 punktus un ir 13.vietā, kamēr Baumanis ar 44 punktiem ir uzreiz aiz tautieša.
Šosezon pasaules čempionātā rallijkrosā kopumā iecerēti 12 posmi, septembrī arī aizvadot sacensības Latvijas trasē Biķerniekos.

Turpat Zviedrijā šajā nedēļas nogalē norisinājās Eiropas čempionāta trešais posms "Super 1600" klasē, kur uzvaru izcīnīja Artis Baumanis.

Latvietis bija otrais jau pēc sestdienas veiktajām četrām kvalifikācijas kārtām, bet savā pusfināla braucienā bija pirmais, pārliecinoši sasniedzot finālu. Savukārt izšķirošajā cīņā A.Baumanis par vairāk nekā sekundi apsteidza ungāru Kristiānu Šābo.

Savukārt Arnis Odiņš savās debijas sacensībās ieņēma 15.vietu un tika pie diviem punktiem Eiropas čempionāta kopvērtējumā, kamēr Juris Spīķis savās otrajās sacīkstēs ierindojās 19.pozīcijā.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā "Super 1600" klasē pēc aizvadītiem trim posmiem līderis ar 73 punktiem tagad ir tieši A.Baumanis, kamēr 64 punkti ir somam Jusi Peteri Lepihalmem. Tikmēr Spīķis ar astoņiem punktiem ir 16.vietā, kamēr Odiņš ar diviem punktiem ir 20.pozīcijā.

 
Visi komentāri
 
taisniba 3.jūlijs 2017 20:09
0 0 Atbildēt

nu re iauto izrāvušies no Nitišu ģimenes skavam. Ar to arī apsvecam!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti