Nedēļas nogales autosporta notikumi Latvijā - drifta seriāls Biķerniekos un „Zante trophy 2017” Kandavas apkaimē

 

Foto: Vadims Marozovs

LAF | 31.jūlijs 2017 13:10

Divas atšķirīgas disciplīnas un divi dažādi, bet ļoti aizraujoši pasākumi notika nedēļas nogalē -vērienīgas drifta sacensības „Drift Masters GP Betsafe King of Riga” risinājās Biķernieku trasē, savukārt Kandavas apkārtnē dubļos un ūdenī „līdz ausīm” dažādās klasēs gan automašīnām, gan kvadracikliem cīnījās trofi-reidu braucēji „CanAm Trophy” Latvijas kausa trešā posma sacensībās Zantē.

Starptautiskais drifta seriāls „Drift Masters GP Betsafe King of Riga” Biķerniekos.
Pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisinājās šī gada vērienīgākās drifta sacensības Baltijā „Drift Masters Grand Prix Betsafe King of Riga”, kurās triumfēja trīskārtējais Latvijas čempions Jānis Eglīte, finālā pārspējot kopvērtējuma līderi – poli Adamu Zalevski (Adam Zalewski).

Šoreiz cīņas norisinājās jau no paša sestdienas rīta, jo kvalifikācijā uz TOP32 pretendēja vairāk nekā 60 dalībnieku. Kvalifikācijas pirmo trijnieku veidoja Formula Drift seriāla piloti - polis Pjotrs Viečeks (Piotr Viecek), Īrijas pārstāvis Džeimss Dīns (James Dean) un Latvijas titulētākais drifteris Jānis Eglīte. No latviešiem finālbraucieniem kvalificējās arī Ēriks Ulass, Ivo Cīrulis, Raivis Graudiņš, Dāvids Jaunākais, Ingus un Ingemārs Jēkabsoni, kā arī Formula Drift braucējs Kristaps Blušs.

Lai arī vairums latviešu iekļuva TOP16 kārtā, līdz labāko astotniekam bija palikusi vairs tikai viena latviešu cerība – Jānis Eglīte. Par pārsteigumiem TOP8 kārtā parūpējās Krištofs Romanovskis (Krisztof Romanovski) un Dāvids Karkosiks (David Karkosik), no sacensībām izslēdzot kvalifikācijas uzvarētājus Viečeku un Dīnu.

Eglīte turpināja demonstrēt stabilu un skaistu sniegumu, vispirms pārspējot Karkosiku, bet finālā tiekot galā ar jauno poļu talantu Zalevski. Cīņā par trešo vietu Karkosiks bija spiests atzīt Romanovska pārākumu.

Jāatzīst, ka šīs „Drift Masters GP” sacensības ir vienas no kvalitatīvākajām, kādas pieredzētas Biķernieku trasē. Tiem, kam kaut kādu apstākļu dēļ nevarēja vērot sacensības klātienē, bija lieliska iespēja redzēt Polijas organizatoru nodrošināto maksas tiešraidē, kas bija ļoti pārdomāta un profesionāla, jo šo sacensību seriālu rāda arī TV Polijā.

„CanAm Trophy” Latvijas kausa trešā posma sacensības Zantē.
Izbaudot vasaras atgriešanos Latvijā, dubļu braucēji nedēļas nogalē pulcējās „CanAm Trophy” Latvijas kausa trešā posma sacensībās Zantē. Šī bija jauna trase apļu seriāla plānā, bet jau ar senāku vēsturi enduro un motokrosa sacensību braucējiem. Trase bija ļoti interesanta un atšķirīga no ierastā - ar interesantu reljefu. Tādēļ šoreiz kopējā starta vietā notika individuāls starts ar 30 sekunžu intervālu.

ATV sport kategorijā pirmo vietu pārliecinoši ieņēma Hendriks Laurs (Hendrik Laur) no Igaunijas, kas uzvaras izcīnīja arī pirmajos divos posmos un ir pārliecinošs kopvērtējuma līderis. Otro vietu šoreiz ieņēma Daividas Rudokas no Lietuvas, kurš šobrīd ir trešajā vietā gada kopvērtējumā, bet trešais šajās sacensībās bija Sandis Putniņš, kas gada kopvērtējumā saglabāja otro vietu.

Side by side ieskaitē arī šoreiz uz starta četri dalībnieki un trasē viss bez izmaiņām - pirmā vieta Modris Krauklis un Valters Krauklis, otrie šoreiz jaunpienācēji šajā kategorijā , bet ne iesācēji dubļu braukšanā – Rolands Puravs un Roberts Stumps. Trešā vieta Antonam Brehovam un Denisam Boļšakovam. ATV hobijs klasē uzvara viesim no Lietuvas – Tomasam Adamonim, kas apsteidza Jāni Paeglīti, kuram šis bija pirmais goda pjedestāls. Trešajā vietā kopvērtējuma līderis Ģirts Apelis. Savukārt ATV hobijs 750 klasē uzvarētājs jau trešo posmu bez pārmaiņām Rolands Puravs, aiz sevis atstājot braucēju no Lietuvas Gedas Kalinauskas, bet trešais šoreiz Rugāju pārstāvis Jānis Burka.

CT1 kategorijā šoreiz neliels jaunievedums, jo otrais brauciens notika jau pa tumsu, starts vien 22.00, kas arī ieviesa interesantas korekcijas. Jau pirmajā braucienā apstiprinājās sen zināma dubļu braukšanas patiesība, ka „īsti vīri dziļumu nemēra”. Un trīs dalībnieki nespēja veikt pat vienu apli, bet vēl divi tika galā ar vienu. Ūdens šķērslis šoreiz bija ļoti viltīgs un neuzmanīgos vaļā nelaida. Uzvarētājam Vadimam Seleckim izdevās veikt sešus apļus. Otrajā braucienā, trase tika atvieglota un Vadims Seleckis ar stūrmani Sanitu Selecku jau veica 13 apļus. Otrajā vietā Ernests Pūrakalns ar Dāvi Drubiņu. Sacensībās pārliecinoša uzvara Seleckiem, tik pat pārliecinoši otrajā vietā Ernests ar Dāvi, bet trešie šoreiz Andrejs Brehovs ar Vladimiru Loiku.

Nākamais CanAm Trophy posms notiks 19.,20. augustā, Lejasciemā.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 2

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti