Ingus Beļakovs Latvijai atnes medaļu NEZ Kroskartu čempionātā

 

Foto: Publicitātes attēls

Jana Kralliša | 14.augusts 2017 16:01

Aizvadītajā nedēļas nogalē Somijas Kouvolas trasē norisinājās NEZ Kroskartu čempionāta pēdējais posms, kurā LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) sportists Ingus Beļakovs izcīnīja 3.vietu CK 250 klasē.

Augstais rezultāts Ingum nodrošināja arī trešo vietu čempionāta sezonas kopvērtējumā un ļāva kāpt uz goda pjedestāla. Viņš ir pirmais Latvijas sportists, kurš pēc sešu gadu pārtraukuma iekļūst labāko trijniekā NEZ Kroskartu čempionātā.

Ingum sacensības izvērtās par patiesu pārbaudījumu, jo jau pirmajā dienā radās problēmas ar tehniku, kuras nācās risināt ļoti ātri, lai varētu turpināt cīņu.

Ingus Beļakovs: “Tā bija sarežģīta nedēļas nogale un grūta cīņa par pjedestālu. Pirmajā dienā un jau pirmajā braucienā man nācās izstāties, jo radās tehniskas problēmas - pārtrūka ķēde un ieplīsa motora bloks. Līdz ar to arī otrajā braucienā piedalīties nebija nekādu iespēju. Taču rokas nenolaidām, vakarā savedām kārtībā kroskartu, lai varētu startēt svētdienas braucienos. Un jauna diena nesa jau labākus rezultātus - trešajā braucienā finišēju trešais, kas ļāva man startēt A finālā. Lai gan fināla braucienā man bija piektā startā pozīcija, laikapstākļi nepievīla. Trase bija viegli mitra uz ko arī biju cerējis un kam gatavojies. Protams, bez cīņas neiztika, kas man, neapšaubāmi, patika, tāpēc arī par rezultātu ir lielāks gandarījums. Tagad priekšā ir vēl vienas nozīmīgas sacīkstes. Jau nākamajās brīvdienās priekšpēdējais Latvijas un Baltijas auto šosejas čempionāta posms. Tāpēc tagad jau gatavojos nākamajām sacensībām.”

Pēdējo reizi kāds no Latvijas sportistiem uz NEZ Kroskartu čempionāta pjedestāla stāvēja 2011.gadā. Tas bija Dāvis Tobiass, kurš CK125 klasē ieguva 3.vietu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti