Nitišs sezonu pabeidz ar 18.vietu; Baumanis ar 5.vietu (+ video; foto) 1

 

Foto: EKS

RA Events | 12.novembris 2017 17:02

Keiptaunā, Dienvidāfrikas Republikā šodien noslēdzās FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2017. gada sezona.

Pasaules RX divpadsmitā posma Gumtree World RX of South Africa trešajā kvalifikācijā Reinim Nitišam 9. vieta, bet ceturtajā kvalifikācijā, pēc sadursmes brauciena pirmajā līkumā – 18. vieta. Četru kvalifikāciju kopvērtējumā tas jēkabpilieti ierindoja 18. pozīcijā.

“Sezonas pēdējā sacensības šķiet lieliski raksturoja visu sezonu kopumā, kurā gāja kā kalniem un pa lejām, rezultātam iepaliekot no patiesā ātruma potenciāla un ekspektācijām. Šodien pirmais brauciens izdevās bez liekām aizķeršanām, taču otrā brauciena sākumā, pirmā līkuma burzmā mans auto tika uzmests gaisā un pēc piezemēšanās tas sagriezās un noslāpa, kamdēļ zaudēju daudz laika un pēdējo iespēju kvalificēties pusfinālam.

Starpsezona ir sākusies un ir laiks veltīt visu uzmanību “neredzamajam” darbam, lai nodrošinātu startus 2018. gada sezonā. Uz drīzu tikšanos!” pēc sezonas pēdējā finiša stāsta Reinis Nitišs.

Šī bija Reiņa Nitiša ceturtā sezona FIA pasaules rallijkrosa čempionātā, kuras izskaņā viņš 45 braucēju konkurencē, izcīnot 71 punktu, ierindojās 14. vietā.

Latviešu pilots Jānis Baumanis no STARD vienības svētdien finišēja piektais pusfinālā pasaules rallijkrosa čempionāta pēdējā posma, kas norisinājās Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), prestižākajā "SuperCar" klasē, tādējādi neiekļūdams finālā.

Savukārt EKS vienības latviešu braucējs Reinis Nitišs kvalifikācijā palika 18.pozīcijā un netika pat pusfinālā, bet viņa komandas biedrs Matīass Ēkstrems pēdējā posmā nodrošināja vicečempiona titulu.

Baumanis sezonu noslēdza kopvērtējuma 12.pozīcijā, bet Nitišs bija divas vietas zemāk.

Pēc pirmajām divām priekšsacīkšu kārtām Baumanis bija ļoti augstajā, otrajā, vietā, tomēr svētdien nākamajās divās startēja krietni pieticīgāk, paliekot vien 16. un 11.pozīcijā, kas kvalifikācijā deva devīto vietu un trešo starta rindu pusfinālā.

Savā pusfinālā Baumanis tā arī netika augstāk par piekto vietu, kuru izcīnīja arī arī finišā.

Savukārt Nitišs divās kvalifikācijas kārtās bija ap desmito vietu, tomēr otrajā un ceturtajā kārtā iekļuva sadursmēs un summā palika viens no pēdējiem.

"Sezonas pēdējā sacensības šķiet lieliski raksturoja visu sezonu kopumā, kurā gāja kā kalniem un pa lejām, rezultātam iepaliekot no patiesā ātruma potenciāla un ekspektācijām," pēc sezonas noslēguma izteicās Nitišs. "Šodien pirmais brauciens izdevās bez liekām aizķeršanām, taču otrā brauciena sākumā, pirmā līkuma burzmā mans auto tika uzmests gaisā un pēc piezemēšanās tas sagriezās un noslāpa, kamdēļ zaudēju daudz laika un pēdējo iespēju kvalificēties pusfinālam."

Pēdējā posmā galvenā cīņa bija starp Ēkstremu un norvēģi Peteru Sūlbergu par vicečempiona titulu, jo galveno balvu jau pirms diviem mēnešiem Rīgā bija nodrošinājis zviedrs Jūhans Kristofešsons.

Pirms pēdējā posma Sūlbergs par punktu apsteidza Ēkstremu, taču pēc kvalifikācijas braucieniem un pusfināla zviedrs jau bija priekšā par četriem punktiem.

Finālā uzvarēja Kristofešsons, kuram sekoja vēl divi zviedri Timijs Hansens un Ēsktrems, kurš līdz ar to nodrošināja vicečempiona titulu, jo Sūlbergs palika vien ceturtais. Piekto vietu izcīnīja vācietis Timo Šeiders, bet Timija Hansena brālis Kevins finālā nefinišēja, palikdams sestais.

Pasaules čempionāta noslēgumā Kristofešsons tika pie 316 punktiem, viņam ar 256 punktiem sekoja Ēkstrems, bet Sūlbergs savāca 251 punktu.

Līdz ar to Ēkstrems šogad tika pie diviem vicečempiona tituliem, jo otro vietu viņš guva arī DTM salonmašīnu čempionātā.

Baumanis ar 98 punktiem ieņēma 12.pozīciju, atstādams aiz sevis komandas biedru Timuru Timerzjanovu, kuram bija 78 punkti, bet 14.vietā ar 71 punktu palika Nitišs.

Savukārt komandu vērtējumā triumfēja Kristofešsona un Sūlberga pārstāvētā "PSRX Volkswagen Sweden", otro vietu ieņēma "Peugeot-Hansen", trešajā pozīcijā bija EKS komanda, bet STARD palika sestā.

Posmā DĀR RX2 klasē piedalījās arī Krievijas pilots Vasilijs Grjazins, kurš brauc ar Latvijas licenci. Viņš aizkļuva līdz finālam, kurā finišēja ceturtais.

Pasaules čempionāta rallijkrosā posms pirmo DĀR norisinājās pirmo reizi.

Tāpat kā šajā sezonā, arī nākamgad pasaules čempionātā tiks aizvadīti 12 posmi, no kuriem divi pirmo reizi norisināsies F-1 trasēs Silverstounā un Ostinā.

Savukārt Latvijas posms Biķernieku trasē norisināsies 16.septembrī.

 
Visi komentāri
 
JanisGrinhofs 13.novembris 2017 20:27
0 0 Atbildēt

Jānis Baumanis pēdējā posmā Dienvidāfrikā izcīnija dalītu 9 vietu ar Sebastianu Loebu. Žēl, Reinim tiešām neizdevies gads.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti