Sniegotās cīņās Rīgas Ziemas kausa 3. posmā uzvar Vicinskis ar Subaru (+ FOTO)

 

Foto: Oskars Freijs

Eduards Kalve | 23.janvāris 2018 13:51

Pagājušās nedēļas nogales sestdienā, 20. janvārī, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē kārtīgas ziemas apstākļos tika aizvadīts Rīgas Ziemas kausa 3. posms. Ar sniegu un ledu klātajā trasē visās trijās pilnpiedziņu klasēs triumfēja ar Subaru Impreza startējošais Artis Vicinskis.

Ja pirmie divi Rīgas Ziemas kausa posmi norisinājās vēl rudenīgos apstākļos, tad trešās sezonas sacensības gan dalībniekus, gan skatītājus priecēja ar sniegu un ledu. Slidenajos apstākļos jauda vairs neizšķīra pilnīgi neko, līdz ar to rezultātos bija vērojami arī vairāki pārsteigumi. Interesanti, ka 158 dalībnieku vidū bijā arī viesis no Lietuvas – Modestas Gedvygas ar Subaru Impreza spēkratu.

Pilnpiedziņu klasēs tuvākais sekotājs Vicinskim bija Rolands Kaucis (Subaru Impreza), kurš SAILUN 4WD un 4WD OPEN ieskaitēs otrais, bet 4WD – trešais. Tāpat uz goda pjedestāla pilnpiedziņu klasēs kāpa autosprintu meistars Mareks Matvejevs (Subaru Impreza), pieredzējušais Ints Dimiņš (Audi 90) un pirmo divu posmu līderis Mareks Žukurs, kurš šoreiz trasē nedevās ar Mitsubishi Lancer Evo, bet gan ar Audi 80. Žukuram arī uzvara Audi Quattro ieskaitē, aiz sevis atstājot Dimiņu un Raimondu Tihonovu.

Priekšpiedziņās šoreiz veiksmīgas sacensības aizvadīja Otto Birznieks (Opel Astra), izcīnot uzvaras 2WD un 2WD OPEN klasēs. Jāatzīmē, ka 2WD OPEN uz pjedestāla kāpa divi no kartinga sacīkstēm zināmi juniori – desmitgadīgais Tomass Štolcermanis un 15 gadus vecais Artūrs Bondars (abi ar Opel Astra). SAILUN 2WD šoreiz pirmais Aigars Odziņš (Opel Astra), pārspējot Eiropas rallijkrosa vicečempionu Arti Baumani (Renault Clio) un autosporta multimākslinieku Valtu Zvaigzni (Opel Astra).

RWD un RWD OPEN ieskaitēs uzvaras izcīnīja pirmo divu posmu līderis Kaspars Mamons (BMW 3. sērija), savukārt SAILUN RWD pirmā vieta šoreiz Krišam Jaunzemim. Ar pozitīvu rezultātu mājās devās arī no drifta zināmais Alvis Buls (BMW 5. sērija), kuram trīs trešās vietas. Par pārsteigumu parūpējās vēl divi driftā startējuši braucēji – ar 1. sērijas BMW braucošais Artūrs Mihailovs SAILUN RWD klasē otrajā vietā, bet Andris Aizpurietis (BMW 3. sērija) savās debijas sacensībās finišēja kā otrais RWD ieskaitē.

Dāmu klasē otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja ar Subaru Impreza startējošā Kitija Jeršova, bet otro un trešo goda pjedestāla pakāpienu šoreiz ieņēma Linda Kundziņa (Audi A3) un Linda Cikmača (Citroen C2).

Atgādinām, ka Rīgas Ziemas kausa sacensībās startēt var ikviens interesents, jo ļauts piedalīties gan ar ielas, gan sporta automašīnām. Nākamā iespēja sacensties būs jau 3. februārī, kad Biķernieku trasē norisināsies Rīgas Ziemas kausa 4. posms. Sīkāku informāciju par Rīgas ziemas kausa formātu, noteikumiem un dalības priekšnosacījumiem var atrast organizatoru mājaslapā – http://kalvemotorsports.lv/ziema – un Facebook vietnē – https://www.facebook.com/rigasziemaskauss.

Rīgas Ziemas kausa 2. posma rezultāti:
SAILUN 2WD
1. Aigars Odziņš, Opel Astra
2. Artis Baumanis, Renault Clio
3. Valts Zvaigzne, Opel Astra

2WD
1. Reinis Trūps, MG ZR
2. Nauris Aizsils, VW Golf
3. Artis Baumanis, Renault Clio

2WD OPEN
1. Otto Birznieks, Opel Astra
2. Renārs Zapackis, Honda Civic
3. Artūrs Vaido, Opel Astra

SAILUN RWD
1. Krišs Jaunzemis, BMW 3. sērija
2. Artūrs Mihailovs, BMW 1. sērija
3. Alvis Buls, BMW 5. sērija

RWD
1. Kaspars Mamons, BMW 3. sērija
2. Andris Aizpurietis, BMW 3. sērija
3. Alvis Buls, BMW 5. sērija

RWD OPEN
1. Kaspars Mamons, BMW 3. sērija
2. Jānis Visockis, BMW 3. sērija
3. Alvis Buls, BMW 5. sērija

SAILUN 4WD
1. Artis Vicinskis, Subaru Impreza
2. Rolands Kaucis, Subaru Impreza
3. Mareks Matvejevs, Subaru Impreza

4WD
1. Artis Vicinskis, Subaru Impreza
2. Ints Dimiņš, Audi 90
3. Rolands Kaucis, Subaru Impreza

4WD OPEN
1. Artis Vicinskis, Subaru Impreza
2. Rolands Kaucis, Subaru Impreza
3. Mareks Žukurs, Audi 80

Audi Quattro
1. Mareks Žukurs, Audi 80
2. Ints Dimiņš, Audi 90
3. Raimonds Tihonovs, Audi 80

Dāmas
1. Kitija Jeršova, Subaru Impreza
2. Linda Kundziņa, Audi A3
3. Linda Cikmača, Citroen C2

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti