Baumanis pirmajā pasaules rallijkrosa čempionāta posmā apstājas pusfinālā; Nitišam uzvara Eiropas ieskaitē

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 15.aprīlis 2018 18:30

Barselona, 15.apr., LETA. Latvijas vadošais rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien aizkļuva līdz Barselonā notiekošā pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas pirmā posma pusfinālam prestižākajā "SuperCar" klasē, ko gan viņam pārvarēt neizdevās, kamēr Reinis Nitišs izcīnīja uzvaru Eiropas meistarsacīkšu ieskaitē.

Savā pusfināla braucienā STARD vienības pilots J.Baumanis palika ceturtajā vietā, bet finālu sasniedza labākie trīs braucēji.

Jau pirmajā pusfināla līkumā J.Baumanis iekļuva pamatīgā burzmā, būdams iespiests no abām pusēm. Sākumā viņš bija trešais, bet pēc tam pakāpās uz otro vietu, kamēr Džokera aplī viņš devās otrajā aplī. Latvietis ļoti aktīvi cīnījās ar somu Niklasu Grēnhelmu un slaveno francūzi Sebastjanu Lēbu, tomēr pēdējā aplī zviedrs Timijs Hansens zaudēja kontroli pār savu auto, kas vismaz uz brīdi Baumanim ļāva iespraukties pirmajā trijniekā.

Tiesa, uzreiz pēc tam J.Baumanis atkrita uz ceturto vietu, kurā arī finišēja un palika kā nākamais aiz finālā iekļuvušajiem.

No šī pusfināla izšķirošajā kārtā iekļuva zviedrs Matīass Ēkstrems, Lēbs un Grēnhelms.

Pirms tam no pirmā pusfināla finālā iekļuva norvēģu leģenda Peters Sūlbergs, zviedrs Jūhans Kristofešsons un cits norvēģis Andreass Bakerūds.

Savukārt pēc tam pasaules čempionāta posma finālā uzvaru izcīnīja Ēkstrems, kurš spraigā cīņā aiz sevis noturēja pagājušās sezonas čempionu Kristofešsonu, bet trešais bija Lēbs. Zīmīgi, ka francūzis pusfinālā iekļuva tikai kā rezervists, jo kvalifikācijā viņam bija vien 13.rezultāts.

Vēl pēc sestdien veiktajām pirmajām divām kvalifikācijas kārtām J.Baumanis atradās sestajā pozīcijā. Trešajā kvalifikācijas kārtā latvietis sadūrās ar vienu no konkurentiem, bet tik un tā summā uzrādīja sesto labāko rezultātu.

Savukārt noslēdzošajā - ceturtajā - kārtā J.Baumanis bija 11.vietā, kas summā lika nokrist uz astoto pozīciju, taču tas tik un tā ļāva iekļūt starp tiem 12 braucējiem, kas sacentās pusfinālā.

Tikmēr finālu Eiropas čempionāta "SuperCar" klasē svētdien pārliecinoši sasniedza Nitišs.

Pēc sestdienas divām kvalifikācijas kārtām "Set Promotion" vienības pilots Nitišs bija trešais, tomēr svētdienas abos kvalifikācijas braucienos summā guva uzvaru, izvirzoties pirmajā vietā arī kopējā ieskaitē un pārliecinoši nodrošinot vietu pusfinālā.

Pusfinālā Nitišs savā braucienā tuvākos sekotājus apsteidza vairāk nekā par piecām sekundēm un guva uzvaru, kas viņam pārliecinoši ļāva iekļūt finālā.

Izšķirošajā braucienā latvietis sākumā nebija starp līderiem, tomēr pēc tam ātri vien zaudēto atguva un beigās finālā izcīnīja diezgan drošu uzvaru, par vairākām sekundēm apsteidzot zviedru Antonu Marklundu.

Savukārt Eiropas čempionāta "Super1600" klasē uzvaru sezonas pirmajā posmā izcīnīja Artis Baumanis.

"Volland Racing" komandas pilots jau pēc pirmajā dienā veiktām trim kvalifikācijas kārtām bija līderis, bet svētdien noslēdzošajā - ceturtajā - kārtā uzrādīja ceturto ātrāko laiku, bet tik un tā nosargāja vadību.

Pēcāk A.Baumanis savā pusfinālā guva pārliecinošu uzvaru, bet pēcāk finālā arī guva uzvaru, par nepilnām divām sekundēm apsteidzot francūzi Žimī Terperū, kamēr trešais bija ungārs Gergelijs Mārtons.

Šajā posmā Uģa Trauberga komandā "Rencēnu Autoklubs" startēja krievu pilots Marats Kņazevs, kurš šajā etapā bija 17.vietā.

J.Baumanis pagājušajā sezonā divos posmos sasniedza finālu, labāko rezultātu gūstot Latvijas etapā, kur izcīnīja piekto vietu. Latviešu pilots savu otro pilnu sezonu "SuperCar" klasē noslēdza kopvērtējuma 12.vietā.

Tikmēr Nitišs šajā sezonā nestart pasaules rallijkrosa čempionātā, bet to dara to meistarsacīkstēs, pārstāvot somu komandu "SET Promotion". Iepriekšējos četrus gadus Nitišs startēja pasaules čempionāta "SuperCar" klasē, tomēr pēdējo sezonu laikā viņa rezultāti bija kritušies, pērn ieņemot 14.vietu.

Savukārt A.Baumanis pērn kļuva par Eiropas vicečempionu "Super1600" klasē, sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu.

Kopumā šīs sezonas kalendārā būs 12 etapi, Latvijā septembra vidū notiekot devītajam posmam.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti