Jānis un Artis pusfināla zonā pēc pirmās dienas Portugālē 1

 

Foto: Rihards Baumanis

F1.lv | 28.aprīlis 2018 21:05

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2018. gada sezonas otrais posms šonedēļ risinās Montalegres trasē, Portugālē. Jānim Baumanim ar diviem stabiliem braucieniem izdevies nokļūt uzreiz aiz vadošo desmitnieka, kamēr viņa brālis Artis Eiropas čempionāta Super1600 klases ieskaitē atrodas identiskā situācijā.

JĀNIS BAUMANIS UZREIZ AIZ DESMITNIEKA
Pirmajā kvalifikācijas kārtā Jānis Baumanis devas trasē jau pirmajā braucienā. Lai gan trasē izdevās nodemonstēt stabilu sniegumu un finišēt uzreiz aiz Petera Solberga, kurš palika 10.vietā, trases apstākļi nākamajiem braucējiem uzlabojās un tā rezultātā kopējā ieskaitē Jānis ierindojās 12. vietā.
Otrajā kārtā nācās samierināties ar līdzīgu trases situāciju, turklāt apstākļus apgrūtināja problēmas startā. Turpinājums gan izdevās samērā veiksmīgs un kopējā ieskaitē izdevās iekļūt labāko desmitniekā.
66 punkti abās sestdien notikušajās kvalifikācijās ļauj Jānim pirmo dienu noslēgt pusfināla zonā. Cīņa Portugālē turpināsies svētdien ar vēl diviem kvalifikācijas braucieniem, kā arī pusfinālu un finālu.

“TRENIŅOS PIERĀDĪJĀM SAVU ĀTRUMU”
Jānis Baumanis: “Treniņos no rīta jutos ļoti labi – uz otro izbraucienu devos ar 100% atdevi, bet pēc tam pieregulējām mašīnu un biju piektais. Kvalifikācijā pirmais brauciens nebija izdevīgs un varu teikt, ka tagad jāsāk kāpt ārā no bedres, jo 1.kvalifikācijā pēc izlozes biju kopā ar Peteru Solbergu, kuram galarezultāts bija nedaudz labāks, kamēr es kopumā ieņēmu 12.vietu, lai gan mans ātrākais aplis bija pat labāks par viņa, tomēr tas šoreiz neko daudz nedod. 2.kvalifikācijā es pirmo reizi šogad nebiju apmierināts ar savu startu, bet pats biju vainīgs, jo pārāk augsti apgriezinieni mašīnai un arī reakcija pievīla. Pirmajā aplī devos Džokeraplī un saņēmu spēcīgu sitienu pa aizmuguri, kā rezultātā tika salocīts izpūtējs, kas nozīmēja arī jaudas zudumu. Bija jāturpina cīnīties un pamazām no bedres kāpjam laukā - paliku 10.vietā Q2, bet kopvērtējumā pēc 1.dienas esmu 11.vietā. Rīt būs uz ko tiekties! Galvenais, lai laika un trases apstākļi rīt ir visiem vienādi. Turklāt, ja līs lietus, tad mēs spētu parādīt savu patieso ātrumu. Ir jācīnās, ir iekšā, mašīna ir konkurētspējīga un jādod virsū!”

ARTIM TOP3 ĀTRUMS
Stabils un mierīgs brauciens Artim Baumanim pirmajā kvalifikācijas kārtā deva tikai 12. pozīciju. Pirms kvalifikācijas grants segments tika satīrīts, līdz ar to katrs nākamais brauciens bija ātrāks par iepriekšējo, neļaujot Artim pilnībā nodemonstrēt savu potenciālu.
Otrajā kvalifikācijā Artis savā braucienā atradās vadībā, taču pēdējā aplī pēc džokera sekcijas pozīciju nācās zaudēt. Arī šoreiz došanās trasē ātrāk par konkurentiem liedza sasniegt maksimālo rezultātu, un Artis ierindojās 10. vietā. Pēc pirmās sacensību dienas Artis Baumanis kopējā ieskaitē ar 66 kvalifikācijas punktiem atrodas 12. pozīcijā.

“RĪT AR JAUNIEM SPĒKIEM UN JAUNĀM DOMĀM UZ PRIEKŠU”
Artis Baumanis: “Pirmā diena ir noslēgusies un varu teikt, ka izloze nebija veiksmīga - biju trešajā braucienā, taču trase joprojām nebija pietiekami attīrīta un pa to granti mēs vienkārši fiziski ātrāk nevarējām pabraukt. Braucienu laikā no trases tika notīrīta liekā grants un izveidojās palielas špūres, bet organizatori to lieko granti sastūma atpakaļ trajektorijā un salaistīja, kas izveidoja pamatīgu dubļu kārtu. Līdz ar to pirmajos braucienos bijām 3-4 sekundes lēnāki nekā brīvajos treniņos, kur man bija top3 rezultāts. Taču rīt ir jauna diena un ceru, ka apstākļi visiem būs vienādi. Rītdien Supercar klasē savus braucienus veiks pirmie, bet mūsu klase pēc viņiem un varbūt tas nospēlēs mums par labu. Šodiena ir jāaizmirst, bet rīt ar jauniem spēkiem un jaunām domām uz priekšu

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 28.aprīlis 2018 21:42
6 0 Atbildēt

Čaļi! Turam īkšķus!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti