Eiropas čempionāta otrais cēliens Beļģijā

 

Foto: SET Promotion.

RA Events | 11.maijs 2018 9:58

Šajās brīvdienās Beļģijā norisināsies FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Supercar klases otrais posms, kurā par uzvaru cīnīsies 28 dalībnieki.

Jēkabpilietim Reinim Nitišam šīs būs piektās sacensības Žila Tašenī vārdā nosauktajā un 1149 metrus garajā trasē, un otrās – kurās viņš startēs ar SET Promotion komandas apkalpotu M-Sport Ford Fiesta Supercar.

“Lai gan pirmais Eiropas čempionāta posms notika pirms četrām nedēļām Spānijā, šis pēdējais mēnesis man bijis ļoti piepildīts ar dažādām autosporta aktivitātēm. Pāris dienas Somijā strādāju ar RX Academy jaunajiem rallijkrosa talantiem, tāpat klātienē biju piesnigušajā pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Portugālē, kur manā pārraudzībā bija SET Promotion Super1600 komanda. Pagājušajā nedēļā ar līdzīgiem pienākumiem devos uz Zviedriju, kur Holjesā sākās RallyX Nordic sezona. Papildu tam, piedalījos arī rallija stenogrammas un braukšanas treniņos, lai sagatavotos vēl pēc nedēļas paredzētajam Rally Talsi. Droši varu teikt, ka autosporta duna mani nav pametusi ne uz mirkli!

Sākot ar Beļģijas posmu, Eiropas čempionātam pievienosies divkārtējais RX2 čempions Sirils Reimonds, domāju, ka arī 2017. gada čempions Antons Marklunds vairākas naktis meklējis variantus, kā uzlabot savu sniegumu. Bet arī mana komanda nav sēdējusi rokas klēpī salikusi – esam analizējuši Niklasa Gronholma pērnā gada datus, un redzam, ka Metē trasē varam uzrādīt konkurētspējīgus apļa laikus.

Atšķirīgi no citiem posmiem, Beļģijā treniņbraucieni notiks jau piektdien, kas ļaus pirmos iespaidus gūt vēl vienu nakti pirms kvalifikācijas braucieniem – tādējādi būs vairāk laika novērst kādus trūkumus. Protams, tas strādās arī uz otru pusi, ja kādam no konkurentiem uzreiz neizdosies atrast piemērotākos mašīnas regulējumus – arī viņiem būs šis papildu laiks. Katrā ziņā, nedomājot par to kas notiks blakus garāžās, mēs centīsimies izdarīt savu darbu tā, lai varētu cīnīties par uzvaru!” pirms sacensībām Beļģijā atklāj Reinis Nitišs.

Reiņa Nitiša dalība FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā iespējama, pateicoties atbalstam, ko sniedz Radex, LDz Cargo, Ošukalns, Citadele, Circle K, Latvijas Gāze un Jēkabpils Dome, kā arī Gefa Latvija, Hertz, If, Light Guide Optics International, Pasaules Optika, RA Events, Rīgas Brīvosta un Sonora. Informatīvo atbalstu nodrošina DELFI.
Vairāk par Reiņa Nitiša gaitām un sacensībām uzzināsiet interneta mājaslapā www.reinisnitiss.com, kā arī sociālajos tīklos Instagram /reinisnitiss, Twitter @ReinisNitissRX, Facebook /ReinisNitissOfficial un YouTube /ReinisNitissOfficial.

Vairāk par SET Promotion uzzināsiet http://www.setpromotion.com/.
EURO RX OF BELGIUM NORISES GRAFIKS
PIEKTDIENA, 11. MAIJS
17:40 Treniņbraucieni
SESTDIENA, 12. MAIJS
10:30 Treniņbraucieni
12:00 Euro RX Supercar 1. kvalifikācija
14:40 Euro RX Supercar 2. kvalifikācija
SVĒTDIENA, 13. MAIJS
09:30 Treniņbraucieni
11:00 Euro RX Supercar 3. kvalifikācija
13:00 Euro RX Supercar 4. kvalifikācija
15:00 Tiešraides translācija kanālā LTV7 un LMT Straume
15:10 Euro RX Supercar Pusfināli
16:00 Euro RX Supercar Fināls
*pēc Latvijas laika; norādītie laiki ir provizoriski un var mainīties.
2018. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta kalendārs, Supercar klase:
1. SPĀNIJA – BARSELONA – 14./15. APRĪLIS
2. BEĻĢIJA – METĒ – 12./13. MAIJS
3. ZVIEDRIJA – HOLJESA – 30. JŪNIJS/ 1. JŪLIJS
4. FRANCIJA – LOJAKA – 1./2. SEPTEMBRIS
5. LATVIJA – RĪGA – 15./16. SEPTEMBRIS

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti