Baumanis rallijkrosa PČ piektajā posmā ieņem 12.vietu 1

 

Foto: Rihards Baumanis

Nozare.lv | 10.jūnijs 2018 16:33

Latvijas vadošais rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien Norvēģijā ieņēma 12.vietu pasaules čempionāta (PČ) sezonas piektajā posmā.

Jau ziņots, ka pēc sestdien aizvadītajiem diviem pirmajiem kvalifikācijas braucieniem prestižākajā "SuperCar" klasē STARD vienības pilots Baumanis bija 16.vietā, tiekot pie 56 punktiem. Pirmajā kvalifikācijas kārtā latvietis bija 12.vietā, kamēr otrajā ierindojās vien 20.pozīcijā.

Savukārt krietni labāk viņam veicās svētdien, jo trešajā kvalifikācijas braucienā Baumanis ieņēma devīto vietu, bet noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā viņš bija septītais, kas summā ar 128 punktiem ļāva ieņemt 12.vietu, kā pēdējam tiekot pie iespējas startēt pusfinālā.

Zīmīgi, ka pirms pēdējās kvalifikācijas Baumanis bija 13.vietā, tomēr beigās spēja tikt starp pusfinālistiem.

Savukārt savā pusfināla braucienā Baumanis palika pēdējais - sestais, no trešās pozīcijas, kas dotu vietu finālā, atpaliekot par teju trīs sekundēm. Kopvērtējumā latvietis šajā etapā tika klasificēts 12.pozīcijā.

Labākais kvalifikācijā bija iepriekšējās sezonas čempions, zviedrs Jūhans Kristofešsons, kurš bija ātrākais visās četrās kārtās, tiekot pie maksimāli iespējamajiem 200 punktiem.

Kristofešsons aizvadīja perfektu sacīksti, jo pēc tam uzvarēja arī savā pusfinālā, kā arī palika nepārspēts finālā.

Tikmēr otrais finālā bija zviedrs Matīass Ēkstrems, bet trešo vietu ieņēma norvēģis Peters Sūlbergs.

Sezonas pirmajos trijos posmos Baumanis ikreiz sasniedza pusfinālu, taču pirms nedēļas slavenajā Silverstounā viņš pirmo reizi sacensības noslēdza jau pēc kvalifikācijas, taču tagad atkal tika starp 12 labākajiem.

Šī posma ietvaros tika aizvadītas sacensības arī Eiropas čempionāta "Super1600" klasē, kur finālu sasniedza Jāņa brālis Artis Baumanis, beigās paliekot ceturtais.

Pēc četriem kvalifikācijas braucieniem sestdien viņš bija sestais, bet svētdien aizvadītajā pusfinālā viņš savā braucienā ieņēma trešo vietu, tiekot starp sešiem finālistiem. Savukārt finālā uzvarēja soms Jesse Kalio, kamēr Baumanis viņam zaudēja nepilnas divas sekundes un bija ceturtais.

Jau ziņots, ka pirmajā kvalifikācijas braucienā A.Baumanis bija ceturtais, bet pēc tam ieņēma tikai desmito vietu, kamēr trešajā un ceturtajā kārtā latvietis bija attiecīgi trešais un piektais.

Tāpat šajā posmā piedalījās Juris Spīķis, kurš kvalifikācijā ierindojās 18.vietā, noslēdzot dalību sacensībās.

Kopvērtējumā latvietis pēc trim posmiem joprojām ir pirmajā vietā. Viņš nopelnījis 65 punktus, kamēr par diviem punktiem mazāk ir viņa komandas biedram "Volland Racing" vienībā Rokam Bacuškam, kurš svētdien bija trešais.

J.Baumanis pagājušajā sezonā divos posmos sasniedza finālu, labāko rezultātu gūstot Latvijas etapā, kur izcīnīja piekto vietu. Latviešu pilots savu otro pilno sezonu "SuperCar" klasē noslēdza kopvērtējuma 12.vietā.

Savukārt A.Baumanis pērn kļuva par Eiropas vicečempionu "Super1600" klasē, sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu.

Kopumā šīs sezonas kalendārā pasaules čempionātā būs 12 etapi, Latvijā septembra vidū notiekot devītajam posmam.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
usaexperc 10.jūnijs 2018 19:24
5 0 Atbildēt

Lielākā problēma Baumanim bija mašīnā, Fordā. Neviens Fords netika finālā, tas ir cēlonis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti