Pirmajā dienā Kanādā Baumanim divi Top 10 finiši 3

 

Foto: McKlein Photography

Aldis Putniņš | 5.augusts 2018 8:26

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2018. gada sezona šajā nedēļas nogalē turpinās Truā-Rivjērā, kur tiek aizvadīts čempionāta septītais posms World RX of Canada. Tajā pēc pirmajām divām kvalifikācijas kārtām Jānis Baumanis ieņem desmito vietu un pārliecinoši dodas pretim vietai pusfinālā.

Divi stabili braucieni
Savā pirmajā kvalifikācijas braucienā Baumanim bija jārēķinās ar trim konkurentiem no vienas komandas. “Peugeot” braucēji pirmajā aplī ieņēma vadošās pozīcijas, kam sekoja mēģinājumi izmantot brāļu Hansenu cīņu, lai iegūtu pozīciju. Pēc neliela kontakta ar Timiju Hansenu, Jānis iekārtojās ceturtajā pozīcijā, aizvadot mierīgu atlikušo brauciena distanci, kas ļāva kopējā ieskaitē ierindoties 8. vietā.

Otro braucienu Jānis uzsāka apņēmīgi, tomēr spēcīgais braucēju sastāvs liedza pacīnīties par vadošajām pozīcijām. Izvēle doties ‘džokera’ sekcijā jau pirmajā aplī ļāva atlikušo braucienu pavadīt tukšā trasē bez traucēkļiem. Kopējā ieskaitē Baumanis ierindojās desmitajā vietā.

Līdz ar to pirmajā sacensību dienā Jānis Baumanis izcīnījis 70 kvalifikācijas punktus, kas kopvērtējumā ļauj ierindoties desmitajā pozīcijā uzreiz aiz šīs sezonas līdera Johana Kristofersona.

“Pirmā diena noslēgusies veiksmīgi”
Jānis Baumanis: “Pirmā diena noslēgusies veiksmīgi. Pēc treniņbraucieniem  kompromisu starp trasi un mašīnas regulējumiem bija samērā viegli atrast. Te ir ļoti ātri pagriezieni uz asfalta, kā arī sarežģīts grants posms ar bedrēm un asām kantēm, kur var viegli palikt ar mīkstu riepu. Pie tās arī treniņos tiku. Sekoja kvalifikācija. Pirmais brauciens garantēja tīrāko trasi, toties ar vislielākajām bedrēm. Varbūt dažviet biju pārlieku prātīgs, tomēr rezultāts bija labs. Otrajā braucienā starts padevās labs, tomēr situācija neizspēlējās man pa labu. Kādam bija jāpaliek piektajam. Turpināju braukt, cik ātri varu. Kopumā rezultāts ir apmierinošs - 10. vieta pēc otrās kārtas. Rīt jauna diena - ar jauniem spēkiem jādodas trasē.”

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
usaexperc 5.augusts 2018 8:49
13 5 Atbildēt

Francūži esot šokā. Nekad nav redzējuši tik agresīvu braukšanu. Prese raksta, ka Nascar esot pupu mizas salīdzinājumā ar šo.

viencexperc 6.augusts 2018 8:55
2 0 Atbildēt

Es jau rakstīju, ka šīm sacīkstēm Kanādā ir tikai viens mērķis - reklamēt VAG mēslus.

Lai gan sacīkstes ir interesantas, ilgi skatīties uz tiem vienvietīgajiem bomžmobīļiem ar odu dzinējiem, nav iespējams.

Ja Ziemeļamerikā kļūs populāras ( šaubos) šīs sacīkstes, tad ar v8 motoriem un normāliem auto.

viencexperc 6.augusts 2018 8:58
2 0 Atbildēt

Tev pēc bmw 3.sērijas, protams, ka liekas kosmoss. Tie polo liekas lieli un ātri. Un pats galvenais - aizbrauc līdz finišam, nevis paliek grāvī vai ar sadegušu motoru.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti