Šo sestdien Rullīšu trasē Jelgavā turpinās cīņas rallijkrosa čempionātā

 

Foto: Publicitātes attēls

Ritvars Podziņš | 14.augusts 2018 14:15

Turpinoties rallijkrosa čempionāta sezonai, šonedēļ, 18. augustā, tā pārceļas uz Jelgavu, lai atjaunotajā trasē “Rullītis” aizvadītu Valtek GRAND PRIX Latvijas rallijkrosa čempionāta priekšpēdējo – 5. posmu.

Trasē “Rullītis” sagaidāmas spraigas cīņas dalībnieku starpā ne tikai tāpēc, ka rallijkrosa sezona tuvojas izskaņai, bet arī tāpēc, ka šī trase ir šaurāka kā citas, kurā sportistiem ir grūtāk apdzīt vienam otru.

Sestdien “Rullītī” atkal dārdēs motori, lai visas dienas garumā saspringtās un dinamiskās braucienu sērijās noskaidrotu ātrākos braucējus no Baltijas - četrās ieskaites klasēs. Jau piekto reizi šajā sezonā uz starta līnijas stāsies LADA RX, Super 1600, Touring Car un Open RX klašu autosportisti. Jelgavas posam paralēli startēs arī krosskartu (bagiju) klase ar 650 kubikcentimetru lielu motoru jaudu. Kroskartu braucēji no Latvijas un Igaunijas rūpēsies par dinamiskām un interesantām cīņām ar mērķi popularizēt šos spēkratus Latvijā, kam kompaktā “Rullīšu” trase ir ļoti piemērota.

Šobrīd skatītāju un dalībnieku visiemīļotākās LADA RX klases līderis ir Valters Liepiņš no Rencēnu autokluba. Super 1600 klasē ātrākais ir "OC Metal" pārstāvis Arnis Odiņš, bet Touring Car klases priekšplānā Kristaps Grunte no “Vāģi Racing” komandas. Jaudīgākajā Open RX klasē arī “Vāģi Racing” dalībnieks - Mārtiņš Svilis.

Sacensību pārstāvis, Rallycross.lv organizators Jānis Bergs neslēpj savu prieku atkal atgriezties Jelgavā: “Jelgavas “Rullīšu” trases saimnieki katru gadu iegulda papildus līdzekļus, lai padarītu to pievilcīgāku un veiksmīgāku, kas viņiem arī izdodas - pagājušajā gadā trasē tika ieklāts segums, šogad izveidotas jaunas skatītāju tribīnes, lai cīņas trasē būtu labi pārskatāmas. Blakus ir veikparks, kur var atpūsties aktīvās atpūtas baudītāji, ļaujot aizvadīt piepildītu un priekpilnu dienu. Latvijas rallijkross nav tikai autosports, tas ir ģimenes sporta veids, jo ganrīz ikvienai komandai līdzi jūt visa ģimene.”

Latvijas rallijkrosa čempionāta ietvaros izveidojušās spēcīgas komandas, kas ar katru sacensību posmu turpina attīstīt gan savu sportisko sniegumu, gan vizuālo noformējumu un publisko tēlu jeb atpazīstamību kopumā. Komandu kopvērtējumā ātrākie ir “MKM Motorsport” komandas vīri. Aiz viņiem seko plaši pārstāvētais “Rencēnu autoklubs”, savukārt “OC Metal” komanda kopvērtējumā ir trešie.

Sacensības Jelgavā daudz ko izšķirs gan šī gada čempionāta sportistu individuālajās ieskaitēs, gan komandu vērtējumā. Sacensību sākums sestdien plkst. 11.00, biļetes var iegādāties www.bilesuserviss.lv. Nākošais un noslēdzošais Latvijas rallijkrosa čempionāta posms paredzēts 29. septembrī Ropažos, Sporta kompleksā “333”.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti