4 fakti, ko tu vēl nezināji par rallijkrosa čempionātu Neste World RX of Latvia

 
Neste | 14.septembris 2018 11:33

Jau šajā nedēļas nogalē, 15. un 16. septembrī, CSDD Biķernieku trasē norisināsies gada gaidītākais autosporta pasākums – rallijkrosa čempionāta devītais posms Neste World RX of Latvia.

Pasākuma organizatori gadu no gada rūpējas par to, lai katrs nākamais posms būtu ar kaut ko īpašs un ievērojams gan skatītājiem, gan arī pašiem sacensību dalībniekiem. Šogad pirmo reizi auto sacensību vēsturē visi ģeneratori tiks darbināti ar 100% atjaunojamo resursu dīzeļdegvielu Neste MY, kurā nav ne piles naftas, līdz ar to pasākuma dalībnieki elpos tīrāku gaisu, jo CO2 emisijas būs samazinātas līdz 90% salīdzinājumā ar fosilo dīzeļdegvielu.

1.    Sacensību dziesma

Pirmo reizi Latvijas autosporta vēsturē ir radīta Neste World RX of Latvia oficiālā sacensību dziesma – “RX Supercar Beat – POWERED BY NESTE”. Unikālais skaņdarbs ir tapis sadarbojoties trijiem savas jomas profesionāļiem – inovatīvu degvielu ražotājam Neste, panākumiem bagātajam autosportistam un šī posma sacensību dalībniekam Jānim Baumanim un mūziķim, producentam un DJ vienā personā – NiklavZ. Skaņdarbs radīts speciāli Latvijā notiekošajam rallijkrosa posmam un veidots, izmantojot atpazīstamas mašīnas skaņas – motora, durvju, ātruma pārslēga, kaucošas riepas u.c.. 

2.    Tīrāks gaiss

Pirmo reizi auto sacensību vēsturē visi ģeneratori tiks darbināti, izmantojot 100% Neste MY atjaunojamo dīzeļdegvielu, kas ražota no atjaunojamiem resursiem - pārtikas un zivjrūpniecības pārstrādes pārpalikumiem un atkritumiem, kā arī augu eļļām – un kurā nav ne piles naftas. Šajā posmā, pateicoties Neste MY atjaunojamai dīzeļdegvielai, siltumnīcefekta gāzu emisijas būs samazinātas līdz pat 90% salīdzinājumā ar fosilo dīzeļdegvielu, līdz ar to klātesošie varēs elpot tīrāku gaisu.

3.    Uzlabota sacensību trase

CSDD Biķernieku rallijkrosa trase šogad ir ievērojami modernizēta. Trasē pilnveidots esošais tramplīns un, lai gan tas ir kļuvis zemāks, kā prognozē sporta nozares eksperti, automašīnu lidojumi būs ievērojami tālāki, ko vislabāk varēs novērot priekšpiedziņas mašīnu sacensībās.

4.    Skatītāju tribīnes – katram sava vieta

Domājot par rallijkrosa līdzjutēju vēl lielākām ērtībām, ievērojami uzlabota skatītāju zona. Pastāvīgi esošās tribīnes A un D iepriekš esošo solu rindu vietā, katram apmeklētājam šogad būs atsevišķs krēsls. Turklāt individuālie krēsli būs Latvijas karoga krāsās, un no tiem tiks veidots tautiska raksta motīvs.

FIA pasaules rallija čempionāta posms Neste World RX of Latvia mūsu valstī notiek jau trešo gadu pēc kārtas un arī šogad Neste ir tā titulsponsors, piedāvājot klātienē vērot augstākā līmeņa autosporta sacensības.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti