Jānim Baumanim Biķernieku trasē devītā vieta pēc pasaules rallijkrosa čempionāta posma diviem kvalifikācijas braucieniem 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 15.septembris 2018 16:46

Latviešu pilots Jānis Baumanis no STARD komandas ieņem devīto vietu pēc Biķernieku trasē notiekošā pasaules čempionāta rallijkrosā devītā posma kvalifikācijas pirmajiem diviem braucieniem prestižākajā "SuperCar" klasē.

Baumanis pirmajā braucienā aizķērās startā un beigās uzrādīja trešo labāko rezultātu, bet visu braucienu summā tas viņam deva 12.vietu. Savukārt otrajā braucienā viņš bija otrais, piekāpdamies vien somam Tomi Heikinenam.

Baumanis divos kvalifikācijas braucienos ticis pie 68 punktiem, kas viņam dod devīto vietu, kamēr līderis ar 100 punktiem ir Jūhans Kristofešons, kurš uzvarēja abās kvalifikācijās.

Tikmēr Eiropas čempionāta "SuperCar" ieskaitē Reinis Nitišs pirmajā kvalifikācijā bija trešais, bet otrajā uzvarēja. Pēc diviem braucieniem līderis ar 95 punktiem ir zviedrs Antons Marklunds, bet Nitišs ar 92 punktiem atrodams otrajā vietā.

Savukārt Eiropas čempionāta "Super1600" klasē abās kvalifikācijās Artis Baumanis izcīnīja ceturtās vietas, kamēr Arnis Odiņš bija attiecīgi 13. un 16.pozīcijā. Pēc divām kvalifikācijām A.Baumanim 80 punkti un ceturtā vieta, bet Odiņam 59 punkti un 12.pozīcija.

Līderis pēc divām kvalifikācijām ir lietuvietis Roks Baciuška, kurš uzvarēja abos braucienos.

Eiropas čempionāta abās klasēs šodien notiks vēl pa vienam kvalifikācijas braucienam, bet "SuperCar" pasaules čempionāta ieskaitē pārējie divi kvalifikācijas braucieni būs svētdien. Pēc kvalifikācijas braucieniem 12 labākie tiks pusfinālā, pēc tam sešiem labākajiem cīnoties finālā, noskaidrojot Latvijas posma uzvarētāju.

Latviju šajās sacensībās, kas Rīgā norisinās trešo gadu pēc kārtas, pārstāv četri dalībnieki.

Jānis Baumanis no STARD komandas startē pasaules čempionāta prestižākajā "SuperCar" klasē. Tikmēr Reinis Nitišs, kurš pārstāv "Set Promotion" vienību, šosezon startē Eiropas čempionāta "SuperCar" ieskaitē, savukārt Artis Baumanis un Arnis Odiņš brauc Eiropas čempionāta "Super1600" klasē.

J.Baumanis pēc astoņiem etapiem ar 68 punktiem kopvērtējumā ir devītais, kamēr pārliecinošs līderis ar 224 punktiem ir zviedrs Jūhans Kristofešsons, kuram ar 165 punktiem seko norvēģis Andreass Bakerūds, bet vēl piecus punktus atpaliek viņa tautietis Peters Sūlbergs.

Pērn Kristofešsons tieši Rīgā nodrošināja pasaules čempiona titulu, bet Sūlbergs cieta smagā avārijā, satraumējot muguru.

Savukārt Eiropas čempionāta "SuperCar" klasē šis būs pēdējais posms, kurā uzvaru kopvērtējumā var nodrošināt Nitišs. Jēkabpilietim kopvērtējumā pirms pēdējā posma ir 106 punkti, kamēr francūzim Sirilam Raimonam 80, bet vēl par četriem punktiem atpaliek zviedrs Antons Marklunds.

Nitišs iepriekš karjerā brauca pasaules čempionāta ieskaitē, savā debijas sezonā izcīnot pat kopvērtējuma bronzas medaļu, taču pirms šīs sezonas viņš finansiālu iemeslu dēļ pārgāja uz Eiropas čempionāta ieskaiti.

Savukārt Eiropas čempionāta "Super1600" klasē brauc A.Baumanis, kurš pēc četriem no sešiem etapiem arī ir līderis, par diviem punktiem apsteidzot "Volland Racing" komandas biedru Roku Bacušku no Lietuvas. Šajā klasē pēdējais etaps oktobrī notiks Vācijā.

Latvijā pasaules čempionāta etaps rallijkrosā Biķernieku trasē notiek jau trešo gadu pēc kārtas. Pēc sacensībām Rīgā vēl būs etapi ASV, Vācijā un Dienvidāfrikas Republikā.
 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 15.septembris 2018 20:33
2 0 Atbildēt

Par Baumaņiem prieks, it sevišķi jaunāko! Žēl ka vecākajam pēdējā kvalifikācijā nesagāja...

P.S. iAuto, 1600cc bija 3. kvalifikācijas, rakstā minētas tikai divas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti