Jaunas tradīcijas Baltijas Izaicinājuma Kausā

 

Foto: Publicitātes foto

LaMSF | 4.aprīlis 2014 15:28

Šis gads Latvijas Motosportam un „Zelta Zirga” mototrasei ir ļoti nozīmīgs, jo septembra beigās tieši Latvijā un šajā trasē norisināsies Nāciju motokross, kas ik gadu aktīvās motokrosa sezonas izskaņā ir motokrosa sezonas kulminācijas pasākums, kad par spēcīgākās motokrosa Nācijas titulu cīnās vairāk kā 40 valstu komandas.

Pagājušajā gadā šis grandiozais pasākums norisinājās Vācijā, šogad, un pirmo reiz Motosporta vēsturē, šis gods ir dots Latvijai. Tādēļ Ķeguma trase jau laicīgi tiek sagatavota šim grandiozajam pasākumam, paplašināti sportistu laukumi, kempinga zonas, skatītāju zonas un tirdzniecības laukumi.

Kā jau ierasta tradīcija 9  gadu garumā Ķeguma „Zelta Zirgā” ir motokrosa sezonas atklāšana ar Starptautisku motokrosu „Baltijas Izaicinājuma Kauss” , kas tiek turpināta arī šogad kā lieliska iespēja kaimiņvalstu izlasēm „iesildīties” Ķegumā pirms Nāciju motokrosa. 

Jau nākamās nedēļas nogalē 12./13.aprīlī Ķeguma „Zelta Zirga” mototrase Baltijas Izaicinājuma Kausa ietvaros pulcēs sportistus no vismaz 8 valstīm. Šogad kā jauna tradīcija no organizatoru puses ir izveidotas 4 jaunas klases, kas dod iespēju sportistiem un līdzjutējiem nodrošināt 2 pilvērtīgas finālbraucienu dienas. Sestdienā cīņu trasē nodrošinās Iesācēji, Veterāni, Amatieri un Kvadru klase, savukārt svētdienā – MX 65, MX 85, MX2, MX Open, sacensību formāts interesants būs ne tikai līdzjutējiem, bet  arī pašiem sportistiem, neprognozējamo rezultātu dēļ. Sportistiem īpaši šogad šī ir iespēja atbraukt un sacensību ietvaros gatavoties Nāciju motokrosam.

Baltijas Izaicinājuma Kausam ir īpašs sacensību formāts jau 9 gadu garumā, apvienojot divus motokrosa veidus – klasiskais motokross kombinācijā ar sprinta sacesībām. Katrai klasei ir 3 braucieni – viens garais brauciens, bet ne tik garš, lai kļūtu garlaicīgs un 2 braucieni ar garumu 8 minūtes plus 1 aplis. Ja klasiskajā mtokrosā līderis kļūdoties līdz finišam var paspēt šīs kļūdas labot, tad sprintā tam pietrūkst laika, kas gala rezultātu padara neprognozējamāku.

Tiem sportistiem, kuriem pieredze ir mazāka, sprinta distance ir bīstamāka, tādēļ svētdienā MX 65 klasei ir atstāti divi klasiskā motokrosa braucieni  un sestdien Iesācēju klasei šī paša apsvēruma dēļ būs 2 klasiskā motokrosa braucieni, lai samazinātu bīstamību. Pārējām trim klasēm katrā no sacensību dienām ir šis 3 braucienu formāts. Pašlaik Baltijas Izaicinājuma Kausam ir pieteikušies sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Somijas un Polijas.

Runājot par dalībnieku skaitu, sacensību organizators – Baltijas Kausa fonda direktors atzīst:” Mazs tas nekad nav bijis. No valstu pārstāvniecības Baltijas Izaicinājuma Kausā piedalās ļoti daudz somu sportistu. Pagājušais gads, protams, bija FORCE MAJOURE, kuru ietekmēja ieilgusī ziema, tādēļ mēs bijām spiesti pārcelt sacensības trīs reizes, somu skaits bija, bet mazāks, nekā plānots, bet 2012.gadā tikai no Somijas startēja  64 sportisti. Ņemot vērā, ka mums šogad ir divu dienu programma, kopā abās dienās tie reāli būs vismaz 250 sportisti. Pašlaik sacensībām reģistrējušies jau vairāk kā 200 sportisti, kuru skaits ar katru dienu pieaug. Turklāt ir skaidrs, ka uz sacensībām tradicionāli ierodas sportisti bez iepriekšējas piereģistrēšanās.”

Cīņa Ķegumā noteikti nebūs viegla arī mūsu spēcīgākajiem sportistiem MX Open klasē – D.Ivanovam, D.Līvam, L.Freibergam, jo konkurence no citu valstu pārstāvjiem ir ļoti spēcīga, tādēļ aicinām Latvijas līdzjutējus uz motokrosa sezonas atklāšanu Ķegumā, iesildot balsis, noskatot labākās  vietas Nāciju motokrosā. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti