Nosaukts Latvijas izlases sastāvs startam Eiropas Nāciju motokrosā

 

Foto: Publicitātes foto

Nozare.lv | 30.jūlijs 2014 9:30

23. un 24. augustā Čehijā norisināsies Eiropas Nāciju motokross, kurā piedalīsies arī Latvijas izlase. Jūlija sākumā ziņojām, ka par motokrosa izlases menedžeri Eiropas Nāciju motokrosam LaMSF apstiprināja Tomasu Cīruli, kurš arī nosauca potenciālo kanditātu sarakstu.

Startam Eiropas Nāciju motokrosā, katra dalībvalsts deliģē divus 85cm3 klases sportistus un pa vienam pārstāvim 125cm3 un MX2 klasēs. Tomass Cīrulis paplašinātajā kandidātu sarakstā iekļāva Raineru Žuku, Ralfu Edgaru Ozoliņu, Valteru Loginu, Niku Niklāvu Sūnu un Artjomu Trofimovu 85cm3 klasē, Tomasu Šileiku, Ingaru Asmu, Elgaru Jonasu, Arnoldu Sniķeru, Kārli Kalēju un Rihardu Bāreni 125cm3 klasē, kā arī Robertu Justu, Paulu Jonasu, Kārli Sabuli, Kristeru Drevinski, Uldi Spulli un Gintu Filipsonu MX2 klasē.

Pagājušās nedēļas nogalē sacensību rīkotājiem tika nosūtīts oficiāls Latvijas izlases pieteikums, un nosaukti tie četri sportisti, kuri pārstāvētu Latvijas izlasi Čehijā, ja sacensības notiktu jau rītdien. 85cm3 klasē tie ir Rainers Žuks un Artjoms Trofimovs, 125cm3 klasē Tomass Šileika, bet MX2 klasē Kristers Drevinskis.

Runājot par 85cm3 klasi, jāatzīmē, ka neapšaubāms favorīts uz vietu izlases sastāvā ir Rainers Žuks, kurš ir šī brīža labākais 85cm3 klases sportists Latvijā. Daudz grūtāk izlases menedžerim bija izvēlēties ''otro numuru''. Šoreiz priekšroka tika dota Artjomam Trofimovam, kurš šodien ir gan ātrāks, gan pieredzējušāks par nākamo pretendentu uz vietu komandā Ralfu Edgaru Ozoliņu, kurš šajā klasē startē tikai pirmo sezonu, bet Valtera Logina šī brīža sportiskā kondīcija neatbilst izlases prasībām. Tika izskatīta arī Nika Niklāva Sūnas kandidatūra un cerīga šķita viņa atgriešanās sacensībās, taču viņa kandidēšanai uz iekļūšanu izlasē svītru pārvilka Stelpē gūtā trauma.

125cm3 klasē izteikts favorīts uz vietu izlasē ir Tomass Šileika, kurš šogad parstāv profesionālo, Beļģijā bāzēto komandu ''Diga Racing'', un šī gada Eiropas čempionāta kopvērtējumā ieņem augsto sesto vietu, pirms nedēļas nogalē gaidāmā noslēdzošā posma. Ar sportistu ir vienošanās par dalību izlasē, bet ar komandu ir noruna par motociklu iznomāšanu sacensībām.

Sarežģītāka situācija izvērsusies MX2 klasē. Jau sezonas sākumā, bija skaidri trīs galvenie pretendenti uz vietu izlasē - Roberts Justs, Pauls Jonass un Kārlis Sabulis. Pēdējam no nosauktās trijotnes sezona traumas dēļ diemžēl beidzās jau jūnija sākumā. Par Paulu Jonasu izlases vadība tika informēta, ka starts Eiropas Nāciju motokrosā neietilpst jaunā sportista šīs sezonas plānos un kalendārā.

Neskaidra situācija izveidojās arī ar Robertu Justu, jo viņa pārstāvētā komanda un pats sportists sliecas uzskatīt, ka šajās sacensībās jādod iespēja startēt jaunākiem un nepieredzējušākiem sportistiem, tadā veidā uzkrājot pieredzi augsta līmeņa sacensībās. Ņemot vērā visus augstāk minētos apstākļus, izlases menedžeris T.Cīrulis, startam MX2 klasē pieteica tikai sešpadsmit gadus veco Kristeru Drevinski, kurš šobrīd ir ātrākais un stabilākais šīs klases sportists Latvijā, ar ļoti kvalitatīvu rezervistu Gintu Filipsonu, kura rezultāti vasaras otrajā pusē patiešām iepriecina.

Ņemot vērā Tomasa Šileikas praksi šogad uz MX2 klases motocikla un Kristera Drevinska paredzēto līdzdalību pasaules čempionātā 125cm3 klasē, nav izslēgta arī rokāde šo abu sportistu starpā, lai gan šāda iespēja ir visai neliela - Drevinskis vairumā sacensību šogad ir piedalījies tieši uz 250 kubikcentimetru “četrtakteri”, bet Šileikam ‘’DIGA Racing’’ ir sagatavojusi ļoti kaujasspējīgu 125cm3 klases motociklu.

Līdz ar to, šī brīža izlases sastāvs ir zināms, taču tajā vēl var tikt veiktas izmaiņas un korekcijas. Pēc divām nedēļām notiks pasaules čempionāts 65cm3, 85cm3 un 125cm3 klasēs, kurā startēs visi četri šī brīža izlases dalībnieki un vairāki sportisti no kandidātu loka. Izlases menedžeris turpinās sekot sportistu sniegumam un to vērtēs.

Kā tas nereti notiek Nacionālo izlašu sakarā dažādos sporta veidos, tad pirms sacensībām tiek aktualizēts arī atalgojuma jautājums. Šajā sakarā izlases menedžeris T.Cīrulis uzsver, ka nevar būt runa par maksāšanu sportistiem, pārstāvot savas Valsts Nacionālo izlasi, īpaši bērnu un junioru vecumā. Līdzdalība Latvijas izlasē ir svarīgs posms katra jaunā sportista karjerā, ko gan viņš pats, gan viņa komanda var izmantot darbā ar personīgaiem sponsoriem, dodot tiem reklāmas izvietošanas iespējas uz izlases krekla un motocikla.

Protams, cits stāsts ir par prēmijām pēc komandas kopīgi sasniegtā rezultāta - tās būs, un saņems visi sportisti, ja tiks izpildīts uzdevums - izlase iekļūs starp 10 labākajām Eiropas Nāciju motokrosa dalībvalstīm. Šajā gadījumā starp sportistiem tiks sadalītas gan FIM Europe paredzētās naudas balvas (par pirmo vietu 1200 EUR, par 10.vietu 100 EUR komandai), gan arī privāta sponsora prēmija, kuras apjoms patreiz publiski netiek atklāts, taču ir zināms, ka tas ir lielāks par FIM Europe nosauktajām prēmijām. Tāpat jāatzīmē, ka izlases sportistu īpašumā paliks visas rezerves daļas, kas sarūpetas šīm sacensībām - riepas, zobrati, ķēdes, bremžu uzlikas, plastmasas motociklam, kā arī eļļas un smērvielas. Katrs izlases dalībnieks uz sacensībām saņems trīs Latvijas izlases formas komplektus - bikses, kreklus un cimdus.

Atgādināsim, ka kopš 2012.gada sezonas Eiropas Nāciju motokrosa formāts ir mainīts, un tajā uzvarētāji tiek noskaidroti jauniešu un junioru klašu ieskaitē. Katru valsti parstāv četri sportisti - divi 85cm3 klasē (līdz 14 gadu vecumam), viens 125cm3 klasē (līdz 17 gadu vecumam) un viens MX2 klasē (līdz 21 gada vecumam). Sacensībās tiek aizvadīti 4 finālbraucieni - divos no tiem sacenšas 85cm3 klases sportisti, bet atlikušajos divos apvienotā braucienā startē 125cm3 un MX2 klases. Katra valsts, četru braucienu summā, iegūst astoņas individuālās ieskaites, no kurām gala rezultātu veido septiņi labākie rezultāti.

Braucienam uz Čehiju tiek gatavots arī motokrosa fanu autobuss, kuram pieteikties var Eiropas Nāciju izlases interneta mājas lapā mxlatvia.com. Noteikti jāpiebilst, ka brauciena cena turp un atpakaļ ir tikai 70 eiro, bet starp faniem Čehijā tiks izspēlēta divu dienu brīvbiļete uz Pasaules Nāciju krosu Ķegumā, kuras cena sacensību dienās būs 130 eiro.

Eiropas Nāciju motokrosa izlases informatīvā telts šīs nedēļas nogalē būs izstādīta ''Monster Energy Superkauss'' Kandavas Lielās balvas izcīņas laikā, ''Motoparks Kandava'' trasē, 3.augustā, sākot no plkst 11:00. Tajā interesenti varēs uzzināt visu aktuālo par sportistiem, atbalstītājiem un fanu autobusu, nofotografēties pie Latvijas izlases motocikla, kā arī atjautības konkursā iegūt balvas no izlases atbalstītājiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti